reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kółko wzajemnej akceptacji - oby do celu

Mateuszkowa - mojemu Bartusiowi też odbija :wściekła/y: wprawdzie zdążyłam posprzątać całe mieszkanie i ugotować mu zupkę ale od 9.30 z małymi przerwami usypiamy i zasnąć nie możemy :crazy: oszaleję z nim dzisiaj, dostał własnie trochę Camilii na ząbkowanie, może o to mu chodzi. Ćwiczyłam też jego usilne płakanie o nie wiadomo co, po 15 minutach odpuściłam, ale on faktycznie robił sobie przerwy dając mi czas na zastanowienie się ;) - pewnie nasłuchiwał mojej reakcji - a przede wszystkim nie darł się jak opętany, więc mogłam tego słuchać bez bólu serca. Działa :) zaczyna działać.
Alusiu - a gdzie chcecie pojechać? gdzieś dalej? sprawdź Groupon, mają na nim przy okazji opisy miejsc, gdzie chcą ulokować turystów. Wybierz sobie ośrodek z całodobową siłownią lub basenem, albo z jednym i drugim, a Twój mąż niech zajmuje się wtedy chłopakami, zobaczy, jaka to fantastyczna rozrywka :)
Jolit@ - zdarza się mojemu Juniorowi, że nie śpi od 5.30, dziś z tym budzikiem to była jakaś wyjątkowa niespodzianka, ale zasnąć nie mogłam. Pobudki od 6.30 to u nas norma. Fakt, w dzień zwłaszcza po południu jestem czasem słaniająca się, ale staram się nie zasypiać, bo po krótkiej drzemce czuję się jeszcze gorzej niż przed.
Spróbuj Maję nakręcić na... np. ulubioną zabawkę w przedszkolu? koleżankę? Panią? powiedz jej, że ten ktoś/coś na pewno na nią czeka i zastanawia się, gdzie Maja jest.
Sama pamiętam, że przedszkole to był dla mnie stres, denerwowałam się, ale nie wiem z jakich powodów. Pamiętam, że stresujące było, kiedy dzieci zaczynały stopniowo wychodzić do domu, a po mnie jeszcze nikogo nie było. Może to jej wcześniejsze siusianie nocne to na tle stresu własnie? dzieci różnie reagują.
Zdystansuj się do tego, bo pewnie się bardziej przejmujesz niż Maja, która za kilka lat w szkole, będzie wspominać przedszkole z sentymentem :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Mateuszkowa i co mał się uspokoił? A co do zdjęć to ja też nie wiem jak potem nad tym pomyśle

Jolit@ my chcemy jechać bez chłopakow bo oni jadą z babcią do Jelenie Góry do rodziny więc my też chcemy gdzieś jechać.

Kurcze mam jakiś kiepski humor. Ostatnio ciągle siedze w domu sama. Nie mam się do kogo odezwać. Chłopaki daja mi popalić. Jestem głooooodna. A do tego ciągle niewyspana.
Przepraszam że Was sobą zanudzam ale nie mam nawet z kim o tym pogadać

Co jest?? grupa zamknieta stworzona a jak narazie tylko Kropka wstawila zdjecie ,tutaj tez jakies echo..............gdzie jestescie??
Alusia witaj w klubie ,ja tez wiecznie sama ;-) juz chyba do tego przywyklam ...i moze nawet polubilam.
Tak wlasnie siedzac w domu ,nudny dzien za dniem,to ciezko sie odchudzac. ... :/ Krecilas hula hop??

No właśnie nieee... Będe kręcić na Na Wspólnej bo teraz nie mam jak bo się dzieci pod nogami plątają.

Kurcze pustki tutaj ... siedze ciagle a tu ciiiisza :(

Witam :-)

Alusia kurcze lipa z tym przedszkolem :-(
Jak nie pracujesz to się nie dostanie, to w takim razie jak masz do tej pracy iść jak dziecka nie ma gdzie zostawić :no:

A może na razie spróbuj do tej dodatkowej grupy, może za jakiś czas zwolni się miejsce.

A co do bladych twarzy to i ja się witam :-D a do tego jeszcze piegi :rofl2:
Co prawda buzię szybko opalam, ale to tylko dlatego że dużo na dworze przebywam i tak samo się. Choć i tak uzywam na co dzień krem z filtrem. Za to reszta juz się tak nie opala, a nogi to zawsze mam białe :crazy:

Kropeczka ja teraz waże 53-54 kg, a startowałam z 65 kg. Wzrostu mam 163 cm.
Suwaczka juz nie mam, bo od 2-3 miesięcy waga bez zmian. Co nie znaczy, że się nie ważę. Tyle, że teraz to tak raz na tydzień, albo rzadziej. A wczesniej to miałam obsesję i dzień bez wagi był dniem straconym.

Toxi a ja myślałam, że droga do serca mężczyzny wiedzie przez żołądek :-D a widać u kobiety też ;-)

Jolit@ jak dzisiaj po przedszkolu ?

A co do zdjęć do ja zawsze wstawiałm przez Imageshack ale teraz to już nie wiem :eek:

zjadłam 2 kawałki ciasta, co by się nie zmarnowało :wściekła/y:
prosze o lincz

Edysiek no zobaczymy co bedzie z tą dodatkową grupa :) ale tak liczylam żę on się dostanie a tu lipa... Eh :((
Ty już po pracy? :)

Ja oglądam z dzieciakami Barbie znowu a zaraz idę sprzątać. Wstawię pranie, powkładam do zmywarki i zrobię listę zakupów bo chcemy wieczorem jechać na zakupy ;)

Po pracy :tak:
Ja pracuję tydzień od 6 do 14 i tydzień od 14 do 22. A jak koleżanka ma wolne to od 8 do 16.

Ja też ide pranie powiesić, bo właśnie słyszałam jak pralka piszczy że się wyprało
I jeszcze na chwilę na ogródek idę, korzystam ze słonka :-)

U nas niestety nie ma pogody na wywieszanie prania ale musze wreszcie je zrobić bo dzieci już powoli nie mialy w czym spać heh :))
Powkładałam do zmywarki, posegregowałam i wstawiłam jedno pranie, pozamiatałam kuchnie a teraz myśle nad obiadem z miesa mielonego. Jakieś pomysły?

padam na ryj, dosłownie

mam nie dziecko lecz szatana w domu
ryczy, drze się, histeria nie z tej ziemi!!!!!!!!!!!! nie mogę wyjść na 5 minut! - Kropeczka witaj w klubie!:crazy: myślałam,że skoro nauczony jest zabawy SAM, zasypiania SAM, to nie będzie problemu ale jak widać problem jest gdzie indziej - w jego maleńkiej główce :sorry: poszłam wieszać pranie to ja pierdziu........ jakby go na żywca obdzierali!! nie pamietam takiego placzu! nawet nie znam!!! biore na ręce - aniołek:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: kurka, zasnął mi dopiero o 13 od rana !!!!!!! i to na 30 minut... -_- padam.. jeszcze wzięłam sie za pranie, mycie wszystkiego, kurze, podłogi - to tak mnie Alusia natchnęła, na dzisiejsza chwile nie mam sił biegać:crazy: a jeszcze muszę "odebrać" warzywa od koleżanki dla małego aaaaaaaa.....brakuje ręki, nogi, czasu, i spokoju... ale co ja narzekam, miałam go.. 30 sek na spacerze! siadłam na 30 sek! brawo..rekord.. -_-

Alusia przyjedź do mnie ;D szkoda, że tak daleko jesteś ( cie ) :( ja dzis wypiłam litr maślanki na spacerze..patrzę, a ona ma w 100 ml 50 kcal:crazy::crazy::crazy::crazy: kurka no!! ale jak narazie to tyle - prócz śniadania - może zaraz zjem talerz ogórkowej

Edysiek mi sie zawsze najgorzej uda opalają .. eh..............

reklama
Mateuszkowa może go coś boli? Ja dzisiaj w nocy miałam z Olkiem przeboje bo co 10 min płakał i w końcu stwierdziłam że mu dam coś przeciwbólowego i pomogło. Może coś zjadł i go brzuszek boli ? Albo ząbki mu się wybijają?
A Ty dziewczyno odpuść sobie ciągłe sprzatanie !!

Do góry