reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kółko wzajemnej akceptacji - oby do celu

reklama
dzień dobry

szaro, pada brr..

mały marudny :/

Gaja, mówisz, że mamy zmowę ? :-D:-D

Alusia u mnie było jajeczko na miękko i 3 kromki :zawstydzona/y:

Kropeczka mój na brzuszku przelezy cały dzień a i też wazy sobie bo już z 10 kg, raczkować - nie raczkuje, za to staje pewnie w kojcu i przy krzesełku do karmienia:baffled: co niestety mu utrudniam , bo jest na kółkach
przy meblach stać nie staje bo mu nie pozwalam - ze względu na klamki wystające :baffled::baffled:aha, no i czołga się jak żołnierz :-D zwłaszcza za pilotami i telefonami i kablami - cała długość, czasem włóczy jedną nogą hahaha:-D:-D:-D

u mnie znów kg na +, mam nadzieje, że to dlatego że @ będzie..

Hej Mateuszkowa ;* wyspana??
A chłopaki Wam lada chwile ruszą do przodu :) a po drugie mają czas ;) teraz się cieszcie jeszcze żę usiedzą w miejscu bo potem będzie tylko gorzej :p :)) ;P

A jakie plany na dzisiaj Kobietki macie? ;)

Alusia, wyspana ?no nie wiem..pobudka przed 7 ... a jak pada to czlowiek przymulony bardziej.. ja tam się cieszę, że mały jeszcze w miejscu, bo dzięki temu tak jak piszesz , czasu jest więcej , znam dzieci, co zaczeły raczkować i stawać w wieku 6-7 mcy!! to porażka :-D:-D

co do planów, to mały może jak wkońcu uśnie:wściekła/y: to zje kaszke, jedziemy go odstawić do babci i jedziemy na zakupy :/ bo w lodówce piszczy..

Aaaa zakupy ;) ja też bym musiała jechać ale jakos nie mam do tego natchnienia :) Dzisiaj nie chce mi się robić zakupów.

Właśnie oglądam z Jasiem Barbi i idealne święta ;)) ostatnio ściągłam sobie wszystkie filmy właśnie Barbie ;))

Cześć dziewczyny!

Gaja, no ze mną to trochę inaczej. Bo jestem bardzo pewna siebie, swojego ciała i swojej atrakcyjności. Ale jak wychodze, jak wracam do domu i patrze w lustro to mam dość. *_* Też mam masywne uda, i to mój największy kompleks. Ja mam rozstępy tylko na brzuchu i biodrach, cellulitu na szczęście mam mało. *_* Jak sobie tak czasem myślę jak wyglądałam przed ciążą too eh.. Mi do wszystkich mankamentów urody mojej to ciąża się tylko przysłużyła. Ale warto było więc nie płacze i pracuje nad sobą. :D

Alusia, no u mnie było na odwrót. P pracował bo pracował, pieniądze były n a koncie cały czas, ja nimi rozporządzałam, on mi zawsze mówił i pytał się czy może jak coś chciał. Potem zaczął zabierać większość pięniędzy ale to już nie ważne. Ee tam. Teraz będę mieć tylko swoje i nie będę się denerwować. :D

Kropeczka, żartowałam z tym wibratorem. :) Nie miałam okazji jeszcze bułgarowi wysłać znaczących spojrzeń. : P Nie wiem czy pierwsi czy którzy, zawsze spotykałam się tylko z Polakami. *_* Zobaczymy.

Właśnie dziewczyny! Pomóżcieeee miii.. słuchajcie. Miałam dziś iść do restauracji, zaprosił mnie na kolacje, wszystko cacy i w ogóle. Ale okazało się, że Maksia nie mam z kim zostawić. No to wyszło tak, że jak ja nie mogę iść na randke to randka przychodzi do mnie. Mam coś dziśśś ugotować na tą kolacje, nie wiem kompletnie co. -,- Weźcie dajcie mi jakieś pomysły. ;<
Poza tym dziś będzie cholera jasna romantycznie, dostałam jeszcze @. *_*

Toxi - dzień dobry :)
Polecam na kolację sałatki: lekkie z afrodyzjakami ;)
może grecka z fetą albo serem typu bałkańskiego? (ser w Lidlu, pewnie są tam te sklepy) do tego oliwki, pomidorki koktajlowe, sałata lodowa, świeży ogórek no i vinegret. Do tej sałatki robię grzanki w tosterze z białego pieczywa i podaję masło czosnkowe.
Pasuje też sałatka z owoców morza lekko uduszonych na maśle z ziołami.
Albo usmażona krótko pierś z kuraka (wcześniej zamarynowana w przyprawie do drobiu) + ryż + dowolnie usmażone na niewielkiej ilości tłuszczu warzywa np. na patelnię, albo papryka+pieczarki+pokrojone w drążki oliwki.
Do tego polecam wino a na deser truskawki z bitą śmietaną. :) nie wiem co lubisz, dlatego aż tyle nawymyślałam.

Alusia - mój już powinien się zabierać za to raczkowanie, najwyższy czas! ale znam też dziewczynkę, 2 kg lżejszą, która zaczynała raczkować w wieku 11 mies! :szok:
cóż, nie będę go zmuszać do wyścigu szczurów ;) ale leżenie na brzuszku ma obowiązkowe, i widzę, że z dnia na dzień jest coraz lepiej tzn. chętniej.
Alusiu, co do planów na dziś to: :no: kawa u rodziców po południu. To wszystko niestety.
Jak będziesz się wybierać do Sfery - daj znać!
Mateuszkowa - moje dziecię nie ma takiego mebla, przy którym może stanąć, u mnie albo regały, albo przeszklone szafy, sofa za wysoko. Staje za to w łóżeczku, no i chwyta się ubrań u kogoś na kolanach. Natomiast na brzuszku kładłam go nie dłużej niż kilka/10 minut dziennie. za mało...

Kropeczka, w Niemczech w niedziele są pozamykane sklepy -,-. I to najgorszy mój problem. Mam ryż i piersi z kurczaka. Nie mam przyprawy do drobiu. Myślałam nad ryżem curry z kukurydzą i kawałkami piersi z kurczaka. Wczoraj robiłam ciasto rabarbarowe, połowe dałam cioci, połowa mi została więc jakiś tam deser mam. *_* gorzej z tą kolacją.

reklama
Ryż i pierś to super pomysł! curry jak najbardziej pasuje, ja też używam, jak nie mam dedykowanej przyprawy + nieco czerwonej papryki (w proszku, jakiejkolwiek), bazylii, oregano co tam masz!
Poszukaj jakichkolwiek warzyw, do ryżu pasuje nawet tarta marchewka duszona albo seler/pietruszka. Curry z papryką nada odpowiedniego koloru i nie będzie wiadomo co to, a smakuje wyśmienicie.
I nie łam się menu - najważniejsza jest atmosfera :tak:

Do góry