reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kółko wzajemnej akceptacji - oby do celu

Dziewczynki dziekuje wam bardzo za te pomysly na obiad ,napewno skorzystam :tak:
Ja na sklepach bylam ,z Nadia -ta rumunka bo oni teraz maja swieta od niedzieli do wtorku bo to ortodoxy czy jak to sie pisze :confused:

A wkurwilam sie ,bo zamowilam sobie taka sukienke na ebayu ,tak 3 kolory po sobie od gory na dol i bardzo obcisla,taka pomarszczona byly dwa rozmiary S/M i M/L wzielam ten drugi i za duza :crazy: juz nie chodzi o to,ze powinnam sie cieszyc,bo wiekszy rozmiar mi za duzy ale o to ,ze mogli zaznaczyc,ze rozmiary sa zawyzone ! eh...teraz musze w odsylanie sie bawic ...
Kurcze ...ja mam tyyyle ciuchow fajnych,ktore moglabym na ebayu sprzedac i nie tylko ciuchow ,bo perfum i kosmetykow ;/ ale nie znam na tyle dobrze pisowni niemieckiej by dokladnie opisac towar,ktory chce sprzedac :/ musialby mi ktos w tym pomagac...a nie mam nikogo takiego ,a na polskim allegro to mi nikt nie kupi bo przesylka za drogo ...

Edysiek to jutro juz wesele?? ale zlecialo :-) to udanej zabawy,wypijesz dwa drineczki i bedziesz krolowa parkietu ;-) ja nie umiem tanczyc :zawstydzona/y: tzn. nie umiem tak jak trzeba na weselach i innych imprezach np. sylwestrowych -w parach ...a moze i bym umiala gdybym miala z kim sie nauczyc:crazy: moj M ma normalnie drewniane nogi w tancu on kompletnie nie slyszy muzyki,nie ma wyczucia rytmu ,jak mam z nim tanczyc to od razu krew mnie zalewa...o to naczesciej na imprezach sie klocimy.
Mateuszkowa to powodzenia z tym bieganiem :tak: ja sie nawet za to nie zabieram,ja mam za slabe pluca :zawstydzona/y:

reklama
Jolit@ przeciez ortografia niemiecka nie jest trudna :p dla mnie dużo prostsza od ang :sorry2::sorry2: ja póki co bawie się w sprzedawanie na allegro ubranek po małym ale ciężko to idzie bo za ile ludzie kupią.. za grosze jak już coś :cool: no ale jak ma leżeć to lepsze to, co do biegania to myślę, że to bedzie najlepsze, bo tu wymówki nie mam, wyjde i co ? w dresie będę sobie paradować ? ;D pobiegam, a jak Toxi pisała jak to na nia działało to się aż napaliłam :p płucka słabe dlaczego ? palisz?

rozmawiałam dziś z koleżanką-ta która ma 2,5 mc córe i mówię jej , ze pewnie za rok mały do żłobka pojdzie a ona , że co ja mówie, że, gdzie go oddawać, że do przedszkola to OK, ale do żłobka przesada, ja jej mówie, że kasa potrzebna :/ a ta mi że chyba wiedziałam co mnie czeka decydując się na dziecko:szok::szok::szok: że mogłam to przewidzieć itp

to co miałaś dziecka nie mieć skoro mam kredyt ?? nie chce pozatym siedzieć 3 lat w domu bo "zdziadzieje" chyba :p - nie ubliżajac nikomu!!!!! - ja potrzebuje tego, a ona takie oczy i bla, bla, bla
dobrze, że Wy mnie rozumiecie , taką mam nadzieje.. :sorry2::sorry2::sorry2::sorry2::sorry2::sorry2::sorry2:

Taaa nie jest trudna,w niemieckim jezyku niektore slowa w srodku zdania pisze sie z duzej litery i te wszystkie ö ä ü ,trzeba wiedziec ktora z tych liter do ktorego slowa...:-) ja w szkoloe mialam niemiecki ale juz nic nie pamietam ...:sorry2:bo ja sie tak uczylam-zakuc,zdac,zapomniec :-D

Mateuszkowa ja Cie rozumiem...tez bym wyszla z tego domu najchetniej,to nie takie piekne siedziec ciagle w domu z dzieckiem tylko z drugiej strony to co zarobisz zaplacisz za zlobek:confused: w sumie i co z tego? grund,ze z domu wyjdziesz,co nie??:-) zreszta nie orientuje sie w ogole jakie sa ceny w PL za zlobek,wiec...ale chyba mniej niz za nianie?

Ostatnia edycja:
Jolit@ no widzisz a ja byłam pasjonatką niemieckiego swego czasu :-D ale w życiu codziennym liczy się ang, który olewałam i zdawałam tak jak Ty niemiecki :sorry2::sorry2:i mam za swoje.. te wszystkie "umlałty" są cudne ;-) co do żłobka to publiczny ok 200 zł + jakieś wyprawki więc nie jest to moja cała pensja hahahahahaha ;-)) prywatne ok 1000 zł za mc więc jest różnica, trzeba również doliczyć dojazdy do pracy, obiady w niej :p jakieś szmaty wyjściowe ;-) ale coś powinno zostać, mamy nadzieje załapać się na publiczny.. chociaż perspektywa czasu oczekiwania mnie przeraża , no i boje się czy mój synek sobie poradzi :sorry2::sorry2::sorry2::sorry2: będzie miał ok 1,5 roczku ..

troche z innej beczki
1. czy stosowalyście/stosujecie metodę BLW ?? jakoś do mnie nie trafia w 100% -_- wydaje mi się, że przy pojedynczym posiłku tą metodą dziecko zje tyle co nic i za chwile zawoła o żarło a przeciez nie o to chodzi, żeby jadło nam co godzinę jak noworodek
2. jak długo dziecko pije z butelki - jak długo powinno ?? chodzi mi o ostatni posiłek - kolacje, mały wtrąbia mleko z kaszką, ale jak ma zły dzień- jak wczoraj to łyżeczką zasuwa gęstszą postac kaszy i też spi do rana, więc ?? tu chodzi o to "cyckowanie" butli ???? :sorry2: to ważne dla rozwoju ?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Rano nie miałam czasu to teraz troche nadrobię.
W pracy, cisza, spokój, to korzystam ;-)

Jolit@ no już jutro. Mam nadzieje, że chociaz pogoda będzie w miarę, no nie musi być za ciepło ale troche słonka by się przydało.
Kurcze normalnie chyba mam stresa przed tym weselem :baffled: To przed swoim nie miałam :confused:

Ja też nie umiem tańczyć w parach :-( Na dyskotece owszem, mogę być królową parkietu :-D No ale tak w parach to już nie, nie umiem poddać się partnerowi i zaczynam sama prowadzić :eek:
No ale łykne coś tam na rozgrzewkę to bedzie dobrze ;-) Oczywiście z umiarem, bo przecież jak jestem świadkową to i chyba starościną (no jak to sie tam nazywa) :szok::szok::szok: No to musze się prezentować. No i dzieć mój przecież musi mieć matkę przy zmysłach.

Toxi no ciacho zrobiłam, ale przecież nie jadłam, bo to na wesele.

Jolit@ to kiepsko z ta sukienką :no: i własnie dlatego ja sie boje zamawiać przez internet.

Mateuszkowa to trzymam kciuki za to bieganie :tak: Ja też myslałam czy by nie spróbować, ale to chyba nie dla mnie. Ostatnio przebiegłam sie kawałek i myslalam, że płuca zgubię ( choruje na astmę) ale za to chociaz na rowerze czy rolkach moge jeździć.
No właśnie pojeździłabym na rolkach, ale normalnie czasu brak.
Może jak w przyszłym tygodniu będzie pogoda to mi sie uda, ale i zebranie komunijne i do miasta musze jechać a i na ogródek chciałam pójść. I kolejny tydzień zleci.

Mateuszkowa jak potrzebujesz dać dziecko do żłobka to daj i tyle i takim gadaniem sie nie przejmuj.
Przecież idziesz do pracy po to, żeby dziecku też było lepiej. Teraz mamy czasy, że nie zawsze sie da siedzieć w domu z dzieckiem i żyć tylko z jednej pensji.

Edysiek, dzięki :sorry2::sorry2: fajnie Ci z tym weselem, my mamy za rok - mojego brata i też będe świadkową:sorry2::sorry2: ja tam nie mam oporów przed tańczeniem, ale tańców żadnych nie znam tylko to co podpatrzone probuje wdrożyć :-D:-D:-D:-D

dzisiaj jest fatalny dzień, znowu sie obżarłam, nie kontroluje tego, jem pomimo, że nie czuje głodu!! najprościej byłoby to zwymiotować teraz............

Ja dzisiaj zjadłam mało (no bo nie mogę mieć jutro brzucha jak balon ) i teraz głodna jestem. Wypiłam już herbatę zieloną, białą i chyba jeszcze czerwoną sobie zrobię :rofl2:
Zaraz wciągnę bułkę i pewnie jak będzie mi mało to jeszcze po paluszki do automatu podrepczę ;-)
A wiecie, że na Baby Boom tez są fajne artykuły o odchudzaniu Co robić, by jeść i nie tyć - babyPrzyKawie
wejdźcie w zakładkę dietetycznie, to tam jest ich więcej i nawet ciekawe.
Choć ogólnie cały dział babyPrzyKawie - babyPrzyKawie jest ciekawy no i inne też.

Jolit@ no ja Ci niestety z niemieckim nie pomogę bo uczyłam się go niby dwa lata ale to raczej na zasadzie iść, posiedzieć, poczytać gazetę i tyle bo miałam "luzackiego" nauczyciela :)) a co do sukienki to szkoda żę musisz odsyłać ale dobrze że większy rozmiar za duży :) :*

Mateuszkowa jeśli masz możliwość to jasne mały do żłobka a Ty do pracy :* a co do wystawiania na allegro to ja nic nie sprzedaje bo po cichu licze za jakieś 5 lat na jeszcze jedno bobo :D ;)) najlepiej córcia :D a co do żłobka to masz pewność że mały się dostanie do państwowego ? U nas z tym wielki problem....
A co do Twoich pytań to mój Jasio a ma prawie 3 lata dalej pije mleko z butli w nocy więc no chyba każde dziecko jest inne. Jakoś nie mam siły z tym walczyć :( tak samo jak z sikaniem do pampersa w nocy. Często się budzę i zamiast go wysadzić na nocnik to mi się nie chce hmmm :( muszę się za to zabrać :)

Edysiek ciasto super ;)) napewno smaczne :) a te wesele to duże? Kurcze jak to zleciało. A wydawało się że to jeszcze mnóstwo czasu. To komunia Angeli też jakoś niedługo ? :) co do tańca w parach to ja też nie umiem oj moi rodzice, teściowi to mistrze parkietu w parach a ja z moim mężem to raczej łamagi. My ogólnie mało chodzimy na imprezy i mało tańczymy. Nawet jak idziemy na wesele to raczej nie tańczymy a ja już to bardzo mało :)

My na wesele idziemy w październiku i wtedy kurde muszę super wyglądać bo to takie wiejskie duże wesele (250osob) sama rodzina więc muszę się pokazać z najlepszej strony :D

Alusia wesele małe, tylko rodzina i my :-) To chociaż tyle dobrze.
No własnie my tez nigdy razem na takie zabawy nie chodziliśmy to i nie było gdzie nauczyc się tańczyć w parach.

Mateuszkowa jeśli chodzi o butlę, to Angeli ciężko było sie z nią rozstać. Nie chciała pić z niczego innego jak z butli do 4 lat :tak: Kilka dni przed 4 urodzinami powiesiła butlę na choince za prezent ;-) A rok wcześniej tak samo było ze smoczkiem.

A o metodzie BLW nie słyszałam :sorry2:

reklama
Kochane chce dzisiaj rozjaśnić włosy. Mam ciemne włosy z rudymi odrostami u góry bo z dwa tygodnie temu farbowałam na brąz i u góry mi rudy wyszedł. Myślicie że je rozjaśnię to ? Kupiłam sobie rozjaśniacz z Joanny Intesiv Blond. Robiłyście może coś takiego ?

Do góry