reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kółko wzajemnej akceptacji - oby do celu

dzień dobry

Kropeczka do usług :-D:-D:-D nie ma to jak na wątku dietowym opisywać kto co zjadł i ile :-D:-D zwłaszcza słodkości :-D:-D:-D ja od dziś zaczęlam znowu pić ocet, no zobaczymy..

Jolit@ a ja głupia wade wzroku mam, okulista pytal się mnie jak chce rodzic a ja, że nie wiem no i miałam " brak przeciwwskazań do sn " hahahaha teraz wiem, że to durne było no ale cóż... to nie chodzi o wade a raczej o odklejenie sie siatkówki, które może nastapic nawet przy minimalnej wadzie.. a rodzić ja też rodziłam tyle, 11 godzin od odejścia wód i pierwszych mega skurczy :baffled::baffled: eh........ masakra !!!!! nie chce tego pamiętać... i masz racje lęk o podwozie jest nieziemski.. a jak kamerki ?? :p

Toxi a to ci bułgar hahaha ;D powiedz mu, że sałatki wolisz ;D ale czy to wtedy będzie miałlo taki urok ?? ;-))

reklama
Dzień dobry :)
Co to ten ocet moje drogie i w jakim celu? działa?
Z tymi cesarkami to jest tak, że szpital "nie powinien" jej robić na życzenie. I nie chce, mimo wskazań. A tak naprawdę wiele zależy od lekarza, który ma dyżur. Słyszałam, jak 2 dziewczyny z patologii gin zapraszał przed obiadem na cc, bo "po co mają się dłużej męczyć" na tej patologii właśnie :tak:
Lekarze jednak decydują się na cc w ostatniej chwili.
Moja bratowa ma duuużą wadę -7/-10 i w okularach nie widzi dobrze. Dostała od prowadzącego ciążę ginekologa wskazanie do cc.
W jednym szpitalu powiedzieli, że sn, w drugim cc, ale najpierw spróbujemy sn. Próbowali 2 dni przez prowokację, zaczęła rodzić sn, mała się zakleszczyła w miednicy i wtedy dopiero zrobili cc i to z vacuum :szok: dramat!
Jolit@ - gdzie ma rodzić ta Twoja znajoma? w Polsce? Jeśli ma od swojego gina wskazanie do cc, to niech się z nim umówi, i niech on jej je wykona, tak miały moje koleżanki ze wskazaniem do cc.
Pierwszego porodu też wolę nie pamiętać (14 h) ale przy drugim wzięłam prywatną położną i miałam same luksusy. Urodziłam na zamówienie, bo położna wyjeżdżała na urlop :-) wzięła mnie na porodówkę o 11.30 (bez skurczy, bez rozwarcia) a Bartuś urodził się o 14.
p.s. co tam się dzieje na tych kamerkach? :szok:

Czekam w takim razie na listę pyszności, które skonsumujecie po occie ;) ;p;p;p
U Was też też taka piękna, słoneczna pogoda?

Kropeczka u mnie super słoneczko ;) właśnie piore pranie i wyrzucam na dwór :) wreszcie zaległośći wypiore :D ;)) bo pościel to jedynie moge na dworze wysuszyć :)

A co do octu to hamuje apetyt :) pije się go 3 razy dziennie po 2 łyżki na szklanke wody :) to ocet jabłkowy nie zwykły :) no i podobno jakoś reguluje metabolizm :D

witam,
dziewczyny ja mam wadę dość dużą wzroku ale ja po prostu poszłam do okulisty, stwierdziła, że nie ma ryzyka odklejenia się siatkówki i rodziłam każde naturalnie:tak: Miłosza 3h20 min, Olkę 1h10 min, Maksa 2h30 min;-) tylko za pierwszym razem nacięta byłam i w sumie kilka godzin po porodzie siedziałam już na doopsku:tak:

Jolit@ pytałaś ile zajmują mi ćwiczenia - otóż jedna seria ok 40 minut więc wczoraj wyszło tak ok 80 minut w sumie:tak:

Kropeczko co do steperka na pewno mięśni ci nie rozbuduje, właśnie super modeluje nogi, mięśnie może byś dostała gdybyś z 2-3 godziny dziennie na nim jechała a jak z 20 minut to na pewno muskułów od tego nie dostaniesz:tak:

A pogoda póki co ładna się zapowiada więc później na spacer szybko wybywam:-D

Dzien dobry
Kropeczka nie pytaj co jest na tych kamerkach ,eh ... to wlasnie to moje fiu zdzbiu w glowie :-D juz nie bede ogladac,bo wczoraj naprawde mnie wciagnelo...jedna laska siedziala i rozmawiala z gronem facetow ,smiesznie bylo :-D

Znajoma ma rodzic w Niemczech ...i nie jestem pewna ,ale juz ma chyba 'zalatwiona' ta cesarke ... ja nie jestem pewna czy ona bylaby w stanie urodzic,naprawde bo ona jest taka...mizerna ,mala,krucha -teraz widac jej tylko brzuch ,tak to wychudzona jest ta ciaza normalnie,zreszta troche zagrozona ta ciaza,brzuch jej czesto twardnieje ... termin ma na 22 czerwca ale jestem pewna,ze urodzi szybciej .

Zazdroszcze wam sloneczniej pogody,ja to kur*a mieszkam w krainie deszczowcow normalnie!! :wściekła/y: ogladalyscie zmierzch?? no,to u mnie by tez mogli ten fillm krecic bo u mnie wiecznie jest szaro,buro i ponuro ......:-( dzisiaj tez jakas mgla wisi i siorbi...eh,ja tez chce slonce :frown:

Alusia, ja byłam o włos od takiego porodu o którym pisała Kropeczka:baffled::baffled: vacum już było w pogotowiu.. eh..
długo by o tym mówić.. masakra jakaś nie pisze już nic, bo sie dołuje a PO dochodziłam batrdzo długo, cud , że mąż taki wyrozumiały, rodził ze mną może to dlatego ..

Jolit@ no opowiadaj :p tylko oglądasz, czy też sie udzielasz ????? :pPP

u mnie cudne słoneczko ale nie wiem czy wyjde przed południem:baffled: zresztą nie wiem co by sie stało, jakbym wyszła po południu, ale z domu wyniosłam takie dziwne COŚ - że trzeba szybko, szybko, wszystko w ciagu 2-3 godz zrobić, przed południem najlepiej, nawet jak forum rpzeglądam, to aż się nieraz denerwuje, że mam pare str do doczytania:baffled: chore to jakieś, wiem, ale takie dziwne COŚ, że nie zdąże i nie wyrobie się.. dziwnie bo zawsze jestem punktualna przed czasem a i w pracy było wszystko zawsze gotowe na zaś.. eh..:sorry2: mój mąż to ma mnie dość, bo tylko kłótnie o to, ja leżeć w łóżku w week nie lubie bo trzeba już, wstawać.. jakby ktoś mnie gonił..eh..

Oj Mateuszkowa ja to z kolei na wszystko mam czas ,bywa,ze wieczorem dopiero pranie skladam :sorry2: wlasnie nienawidze sie z rana spieszyc...tak jak to przedszkole,to nie tylko mala ale i ja musze sie przestawic ... od rana turbo zalaczyc ...bo tak to ja powoli sobie kawke pije i sie budze :-D
Mateuszkowa ze niby tez na kam siedze?? :-D hehe nie...kiedys mialam taki epizot,ze siedzialam ale na 'normalnym' czacie ,na onecie chyba a ta strona to jest 'zboczona' :-D oni chca tylko tam cycki ogladac... i tam jest glos,np. siedzi laska ,pisza do niej a ona nie odpisuje tylko odpowiada ...no wiec czytam sobie co do niej pisza i slucham co ona im odpowiada...polewke mam z tego :-D

Nie wiem co mam dzisiaj gotowac :confused: to jedyne o czym mysle od samego rana...bo mieso mam pomrozone i musze wczesniej zawsze wyjac.

Jolit@ - zrób naleśniki ze szpinakiem i fetą, albo pieczarkami i żółtym serem? albo zapiekankę z ziemniaków, wędzonej kiełbasy, boczku i brokułów (zapiekanki to taki trochę śmietnik jak pizza - wszystko pasuje).
Ja już mam włączony antyapetyt na cały weekend :wściekła/y:
Niedzielę spędzam sama z Bartusiem, Szymon jedzie do ojca, a mój B. - na giełdę samochodową, kupić części do forda swojej Mamusi bo wjechała pod tramwaj w lutym :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: nawet słońce mnie nie pociesza.

reklama
Kropeczko Ty szpinakowa panienko hehehe ;-)))) nie martw się, ja ze złości nic nie jem a z nudow i owszem i na co mi ocet jak ta cholerna milka leży niedokończona w kuchni i co chwile robie wyprawy do niej i skubie :baffled::baffled::baffled::baffled:

Jolit@ a moze racuchy ?? albo jajko sadzone suróweczka i ziemniaki ? spaghetti ? jakaś ryba pieczona z pieczonymi ziemniakami ? ryż z warzywami ? to tak na szybko ..

Do góry