reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kółko wzajemnej akceptacji - oby do celu

a jedynym moim nałogiem jest cola :zawstydzona/y:

dobrze ze przerzucilam sie na cole zero ale pije ok litrow dziennie -- wiem ze duzo ale wody niegazowanej nie przelkne no i zielona herbatka z pigwa + słodzik hehe

reklama
Dzień dobry
:-) my już od 5 na nogach :crazy: już jakoś powoli mam dość wstawania tak szybko ...
Dzisiaj weszłam na wage i 1kg w dół czyli wychodzi średnio ok.2 kg na tydzień :-D podoba mi się te tempo :-D

Mateuszkowa moja idealna waga to 64 kg ale ja chce mieć 56 ;-)
Jolit@ i jak łóżko wodne? Wyspałaś się? A jak diete masz już idealną to czasami na grzeszki możesz sobie pozwolić. Ważne żeby nie wrócić do obżarstwa

Pchełka najważniejsze małymi kroczkami byle do przodu ;-) A co do coli to ja też byłam uzależniona ale od środy popielcowej przestałam ją pić i nie brakuje mi jej.

Ja wczoraj dostałam zamówienie z Avonu dzisiaj się rozlicze i wreszcie mam swoje zarobione pieniądze . Zbieram na rowerek bo teraz mam pożyczony od rodziców

Czekam dziewczyny ;-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Witam
Jolit@ i jak tam po upojnej nocy na łóżku wodnym ;-)
A tak wogóle to da się na tym wyspać :eek: Po pierwsze czy nie za miekko, a po drugie czy słychać bulgotanie czy coś :huh:
No chyba że to tylko takie rekreacyjne łóżko, a do spania drugie.

Mateuszkowa jakiś dziwny ten link, bo mi wyszło, że ważę za mało i to o 7 kg :szok:

Toxicstar ja też jak mam coś wybrać to nigdy nie wiem co, mój K. się zawsze złości jak nie umiem się na coś zdecydować.
No ale wolę mieć pewność niż potem żałować. Zauważyłam jednak, że jak kupie coś co spodoba mi się na 1 rzut oka to zawsze jestem zadowolona :tak:

Pchełka dobrze, że to chociaż cola bez kalorii :-D

Alusia
fajnie, że waga spada :-) To zawsze najlepsza motywacja

Witam ..

Dzis znowu opuściła mnie jakakolwiek motywacja, ja nie wiem jak to jest ale jednego dnia mam takiego Powera żeby się odchudzac i nic nie podjem, ćwiczę, a innego nie chce mi się zupełnie i już w to nie wierze :confused2::confused2::confused2:, nie znam nikogo z mojego otoczenia kto by się odchudzal po ciazy ? kuzynki które się roztyly sa już po prostu grube ale ja nawet w ciazy nie bylam taka jak one po niej, dwie może maja taka kosciotrupowa budowe ze zaraz im ta cala ciaza zeszla, nawet jak przytylu 20 kg i sa szczupakami bez brzuchow :dry: może powinnam się pogodzic z tym co mam skoro maz mowi ze jest „fajnie” ? grrrrr……….

Jolit@ - no to widzisz, już jestes idealem ;-) Powiedz jak z tym lozkiem ? ja chyba bym się na takie w zyciu nie zdecydowala ;D mam potworna chorobe lokomocyjna a na sama mysl o kolysaniu jak leze jest mi niedobrze :p co do 6w - nie wrocisz do niej ?? ponoc można zrobic przerwe raz na tydzień, tylko pozniej gorzej wrócić..

Pchelka - slodka cora :-D wazne ze masz plan dzialania! I idzie do przodu! :-D a na rowerek to już, proszę isc ;D przestaw przed TV jak cie to zmobilizuje i dawaj, co do coli to niestety chyba nie jest to za dobre… :/ a może kup sobie calcium o smaku coli i wypijaj zamiast tego ;-) ?

Alusia
- witaj ranny ptaszku.. no moja idealna wychodzi 67 … może i do niej kiedys dobrne .. :confused2::confused2::confused2:

edysiek - no widzisz - ty to juz od dawna ideal jestes :-) mysle ze tam patrza na wage wg BMI..

Mateuszkowa jeśli Tobie odpowiada to chyba nie ma co się zmuszać na siłe. Powinnaś odchudzać się dla siebie a nie dla kogoś bo nigdy Ci się nie uda. Znaczy ja tak uważam. A po drugie z Twojego suwaczka widać że Tobie brakuje tylko 3 kg do upragnionej wagi więc może poprostu wystarczy ćwiczyć żeby ciało ujędrnić a nie katować się dietą.

Edysiek córka już w szkole? A motywacja naprawde dobra. Może to śmieszne ale ja zaczynam czuć po ubraniach te 4 kg od początku :))

Dziewczyny powiedzcie mi może będziecie się znały. Chce iść na fililogie polska żeby uczyć w szkole. Czy nie jestem za stara? Czy wogole warto czy wybrać coś innego?

alusia cwiczyc cwicze tyle ile moge :-p moze glupio brzmi ale nigdy, ale to nigdy nie cwiczylam i sie nie odchudzalam wiec teraz dla mnie to podwojnie trudne:confused2::confused2::confused2: nie mowie ze wygladam zle, ale uda i tylek moglby sie zmiejszyc :confused2: poprostu jak czutam jakie Wy macie poswiecenia, diety i ile cwiczycie to zle sie czuje i wydaje mi sie ze marnuje Wasz czas :confused2::confused2: przykro mi to pisac ale tak jest, mam dzis chyba podly nastroj :confused2::confused2:

i masz racje jak cos ze soba robic to tylko dla siebie, myslalam ze bedzie latwiej........mylilam sie :confused2::confused2::confused2:

co do kierunku - to jak cie interesuje to idz smialo :-) zapewne otrzesz sie jeszcze o przygotowanie pedagogiczne co jest juz bardziej ciekawe wg mnie :p

Mateuszkowa to ćwicz i poprostu mniej jedz. Czasami pozwol sobie na ciasteczko bo później jak jeden dzień się katujesz i odmawiasz sobie wszystkiego to na drugi dzień się zapychasz podwójnie. Ważne żeby nie przytyć :))

witam,
co do idealnej wagi brakuje mi 700 g niby 68 byłoby już idealnie czyli tyle ile chciałam mieć a i tak nie czuję sie szczuplejsza, chyba zostało mi te zakompleksienie od dziecka bo w podstawówce byłam bardzo grubym dzieckiem:-(.
Wiem, że waga to nie wszystko, niejednokrotnie spotykam dziewczyny przy kości a pięknie wyglądają, wystarczy makijaż, włoski i ubiór i waga jak dla mnie nie ma znaczenia bo co niejedną chudą przyćmiewa taka grubsza:tak:.

Wiecie? Mi się wydaje, że po urodzeniu dziecka nam w głowach się przewraca bo ciało jest juz całkiem inne, jesteśmy matkami i żonami. Mężowi i innym czasem też chcemy pokazać że pomimo posiadania rodziny potrafimy o siebie zadbać. Czyż nie jest tak choćby w małym procencie? Niby opinia ludzka nie jest dla mnie istotna aczkolwiek nie zaprzeczę, że milej jest usłyszeć jak dobrze się trzymam niż jak to sie zapuściłam po urodzeniu dzieci:-p

gaja - witaj, otoz to! ja poprostu nie chce, nie znioslabym jakby ktos mi powiedzial albo co gorsze komentowal po cichu ze ta to juz jak dziecko ma, to juz sie zapuscila i przestala dbac o siebie bo teraz dom-dziecko

reklama
Gaja zgadzam się z Tobą w 100%. Ja niby odchudzam się dla siebie ale ciągle myśle sobie tak. "Kurcze, przyjedzie w wakacje ciotka mojego to zobaczy jaka jestem chuda i zgrabna". Czasami odnosiłam wrażenie że traktuje mnie gorzej bo jestem gruba...
Co do dziewczyn otyłych to ja mam koleżanke we wrześniu brała ślub i jest dość taka "duża" ma ponad 100kg i co ? Nie przejmuje się. Jest ładna, ładnie się ubiera i waga jej nie przeszkadza. Dobrze się czuje w swoim ciele i tyle...

Do góry