reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kółko wzajemnej akceptacji - oby do celu

Edysiek - bo boje sie dostac "karne punkty" za pisanie o dzieciach w dziale lo dietach :-p:-p:-p:-p:zawstydzona/y:

ja tez wole piec chleb niz kupowac, i robie to tylko jak mam czas! w tych kupnych to nigdy nie wiadomo co jest! marzy mi sie zrobic taki na zakwasie ale to chyba nie dla mnie :p

reklama
A powiedzcie mi co z rosołem? Czy moge zjeść chociaż talerz?

Edysiek piecze chleb zazwyczaj z tych gotowych mieszanek musze poczytać jak tam wyglądają wartości.Białko, węglowodany ;-)

Mateuszkowa super i gratulacje pierwszego ząbka :-):-):-D:-D

alusia fajnie ze masz maszyne do pieczenia, chcialabym sobie taka kupic kiedys..
poki co chleb robie "recznie" albo z uzyciem miksera i tez wychodzi :p

do pijacych zielona herbate - czy jest jakies ograniczenie na dzien ile mozna wypic?? ja wczoraj wypilam z 6 kubkow :szok::szok: a dzis bedzie chyba wiecej

Mateuszkowa gratulki 1 ząbka:-D
Co do herbaty to chyba ograniczeń nie ma chyba, że masz za wysokie ciśnienie bo zielona lubi je podnieść, a w ogóle to są rózne szkoły jedni piszą że nadmiernie spożywana wypłukuje minerały a inni, że można ją pić do woli:confused2: Ja piję 3 dziennie po 300 ml czasem 4

Mateuszkowa myślę, że dopóki dieta będzie naszym tematem przewodnim to będzie ok. A jak czasem coś tam o dzieciach napiszemy to nic się nie stanie ;-)
A co do tej zielonej herbaty to nie wiem ile można maksymalnie wypić w ciągu dnia :eek: Ja wypijam 3-4 dziennie.

Alusia talerz rosołu możesz zjeść na obiad. Nie trzeba ze wszystkiego rezygnować, ważne żeby zachować umiar. I myślę, że nawet dieta nie może być monotonna, trzeba ją jakoś urozmaicać.

I mnie korci, żeby w końcu spróbować samemu upiec chleb :tak:

Edysiek no to dobrze bo gotuje dzisiaj na obiad dla rodzinki i mam taaaką ochote. A truskawki z jogurtem naturalnym? Przepraszam że zadaje tyle pytań ale no chce to zrzucić a nie chce jakiś błędów popełniać.

Toxicstar super :) to gratulacje. Napewno to motywacja :))

toxicstar - super!!!!!! :-) cos mialas nam napisac i jakos umknelo ? :p

alusia wg mnie lepsze owoce niz jakiekolwiek podjadanie przekasek! ( chyba procz winogron i bananow ) a jogurt no coz,wapn i bialko jest potrzebne

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Toxicstar super :-)

Alusia a pytaj ile chcesz, w końcu po to tu jesteśmy żeby sobie podpowiadać.
Na pewno truskawki z jogurtem mogą być, tylko wiadomo bez cukru. Zdrowsze to od takiego gotowego jogurtu owocowego zakupionego w sklepie. Teraz trzeba patrzyć na wszystko co się kupuje, bo większość żywności jest wysoko przetworzona. I nawet w takim owocowym jogurcie często owoców to są tylko minimalne ilości. Niestety za jakość trzeba płacić, choć i tutaj też cena nie zawsze gwarantuje dobrą jakość.

Zmykam po córcię do szkoły.
Miłego dnia babeczki :-)

reklama
Do góry