reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kółko wzajemnej akceptacji - oby do celu

Hej Gaja. U nas znowu śnieg sypie ale ja się tam ciesze bo jeszcze trzeba chodzić poubieranym i nie widać mo9jej tuszy
:-D

Edysiek witaj :-) chyba do mnie pisałąś w sprawie tej kapusty :-) bo ja sobie wczoraj kupiłam i tak myśle czy np jako drugie śniadanie moge sobie jej troszke zjeść :-) A co do wychowania dzieci to u mnie na początku się wtrącała babcia mojego i teściowa ale pare razy im powiedziałam żę moje dzieci i moja sprawa i dały mi spokój. Teraz jak czasami coś mówią to teść ich ucisza :-D

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Dziendobry ! :-D:-D

Pchelka-ale ty chudzinka jestes!!! Waga się normuje, wiec teraz pewnie będzie spadac duuuuuuuzo wolniej jak już cos.. chciałam cie zapytac o diete ale wize ze Alusia mnie już wyprzedzila ;D

Alusia – no „niestety” czekolade trzeba zjesc, ale będę po nia sięgać tylko w ostateczności… co do wyspania – to niestety nie, najpierw obudzilo mnie moje siku :baffled::baffled: bo wypilam wczoraj na noc duuuuuuuuuuzo, a pozniej maz po 5 :/ a pozniej Mateusz…eh…… koniec, końców zwlokłam się po 7 z lozka wiec tragedii nie ma..:-D

Gaja – zapraszam do mnie :-D u mnie pogoda calkiem znosna, mysle ze popoludniu wywloke malego na spacer, ja jadlam na siadane: ocet + kawunia z mlekiem 0,5 % i 1 mala bulka z maki pełnoziarnistej z serkiem kanapkowym..

Dziewczyny czy boli was brzuch po wypiciu octu ?? bo mnie tak :/ i pali gardlo jak pije.. nie chciałabym tego przerywac :cool:

Al. szyszkowska?? mialas sie odezwac? :-)

edit: edysiek - maz mi probowal to tlumaczyc ale odplynelam w polowie ;D, ogolnie chodzi o to ze trzeba jesc regularnie, dostarczac organizmowi co sie powinno, nie cwiczyc na glodnego - co niestety ja robie :/ bo mozna miec efekt odwrotny i spalac miesnie a nie tluszcz..
alusia - u mnie gorzej z tym wychowaniem bo matka moja sie OBRAZA i twierdzi ze nic powiedziec nie moze no i sama pomysl jaka sie "kicha robi" .. :/

Alusia no jasne, że do Ciebie :tak:
Kapusta ma naprawdę mało kalorii i często służyła mi jako zapychacz.

Ja jak zwykle wstałam o 6:30, wyprawiłam i zawiozłam córcię do szkoły.
Na śniadanie zjadłam musli z mlekiem i do tego kawusia :-)

Mateuszkowa ja niemal co noc wstaję na siku :crazy: nawet już staram się nie pić nic wieczorem, ale nic to nie daje.
A może wypróbuj ocet w tabletkach ?

edysiek - ale myslisz ze efekt bedzie taki sam ?? jak czytalam na tehj "octowej stronie" ktora podala Anulka, to w komentarzach ludzie pisali ze pili ocet 3 trazy na dzien po 2 lyzki stolowe, wtedy byl efekt,
siku nocne wykancza, doslownie jak w ciazy :/ ale cos za cos............

Mateuszkowa ja jedynie miałam problem z cerą po tym octcie. Brzuch mnie nie boli i gardło szczypało przez parę dni teraz jest dobrze. Ja jem teraz Linee plus ocet i wczoraj za radą Edysiek kupiłam sobie magnez i zobaczymy. A ja w nocy też wstaje na siku przynajmniej 2/3 razy bo dziennie pije ok.3 l wody a wieczorem to już wogole pije jak glupia. Bo głodna się robie to musze zagłuszyć swój głód.:-):-)

Edysiek to będe jadła tą kapuste bo też bardzo lubie.:-):-D

Ja na śniadanie zjadłam 2 jajka z chrzanem i wypiłam kawe z mlekiem. Kiedyś zawsze piłam z cukrem a teraz odstawiłam całkiem. Nawet w herbacie :-):-)

Mateuszkowa a w jakich proporcjach Ty pijesz ocet? Przepraszam żę post pod postem ale coś mi się dzieje z tym forum i nie moge edytować :wściekła/y:

alusia - spokojnie hihihi ;-) powiem ze teraz wlewam na oko :eek: do szklanki, ale dzis to sparwdzilam i wyszloby ok 1,5 lyzki stolowej na 250 ml wody
co do tego suplementu, to musze poczytac zeby mi sie nie dublowalo z belissa ktora zre od paru miesiecy :-)
powiem wam zawsze sie balam takich sumplementow diety ze jak potem przestane je brac to waga mi skoczy w gore:szok::szok:

ja kapustke kiszona lubie ale niestety nie jem .. :(
w ciazy mialam ochote na kwasne i jaki byl efekt? cholerna nawdrazliwosc zebow ktora mam, zmienila sie w potwornie cholerna :crazy::crazy: nawet jablka mialy na to taki wplyw.. uzywam specjalnych past ale guzik :/ kapustka owszem ale malutko..

a co myslicie o piczywu typu wasa?? jest sens? czy to wyrzucane pieniadze?

Alusia połączyłam Twoje posty, mam nadzieję że nie gniewasz się ;-)

A z suplementami mimo wszystko trzeba uważać, choć mi się wydaje że coś tam jednak dają. Najważniejsze to pamiętać, że same suplementy nic nam nie dadzą, ale jako wspomagacz diety już są ok :tak:
Nie wiem czy można się uzależnić, na pewno za długo nie poiwinno się ich stosować. Ja brałam miesiąc, potem miesiąc przerwy i znowu brałam przez miesiąc. Zużyłam 2 opakowania i wystarczy.

Mateuszkowa dla mnie pieczywo chrupkie nie jest nic warte :no: Lepiej zjeść kromkę czy dwie pełnoziarnistego razowego pieczywa, a na pewno będzie się lepiej najedzonym i dłużej sytym.
Nie wiem, może niektórzy jedzą, ale to nie dla mnie.

Edysiek dzięki że połączyłąś. Mam jakiś problem z tym forum już nawet sobie zainstalowałam Opere i dalej coś jest nie tak...
więc wybaczcie jak czasami bede pisac bez buziek albo post pod postem :crazy:
A co z takimi chlebkami pieczonymi w maszynie? Czy taki można jeść czy raczej nie??;-)

Co do suplementów to teraz jem tą Linee i też mam w planach zjeść opakowanie a potem przerwa żeby mój organizm miał możliwość odpocząć.
Wiecie co ale mam problem jeden kurcze strasznie mnie ostatnio zaciska. Czuje jak w pewnym momencie brakuje mi powietrza i ciężko mi go wogole nabrać. Wtedy zaczyna kręcić mi się w glowie i musze usiąśc nie wiem ... :no:

alusia - moze cos z cisnieniem ? albo z braku cukru?

wlasnie Mateuszowi pokazala sie prawa dolna jedynka :D mamy 1 zabka, ale sie ciesze
wybaczcie ze sie tak chwale ihihii

reklama
Alusia jeśli upieczesz chleb z mąki z grubego przemiału to na pewno będzie zdrowy :tak: a jak dodasz jakieś ziarna, otręby czy coś to tym bardziej. Choć nawet zwykły chleb upieczony w domu będzie lepszy od tego kupionego w sklepie.
Mam nadzieję, że ten magnez Ci pomoże

Mateuszkowa gratulacje :-) Czemu masz się nie chwalić.

Ja już pozmieniałam pościel, skrzydełka na obiad się duszą.
A ja chyba sobie poćwiczę :tak:

Do góry