reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

KOLEŻANKI BIAŁOSTOCCZANKI

Urban jest naprawdę spoko. Moja kuzynka chodziła też do Przepieścia, mówiła o nim same dobre rzeczy.
Wiecie, o Wasilewskim też dużo dobrego mówią, moją koleżankę traktował w ciąży super, a mnie olewał. Na wysokie ciśneinie i opuchliznę kazał jeść jabłka... Gdzie poszłam do innego gina i oczy wytrzeszczył, że takimi sposobami mi zbijał ciśnienie. Dostałam wtedy leki na opuchliznę (hydro coś tam) i po tym ciśnienie mi się unormowało.

Ja chodzę do Pietrzyckiego do Bociana i jestem bardzo zadowolona. Rzeczowy, dokładny i naprawdę fachowy specjalista. Niczego nie przeoczy, wszystko dokładnie sprawdzi i przebada. No i pracuje w USK, na czym bardzo mi zależało.
jak ja zajdę kiedyś w ciążę to też będę miała straszny dylemat z tymi lekarzami... to chyba od jakiegoś szczęścia zależy bo ja już sama nie wiem czemu jednych pacjentów się olewa a innych nie...
Natalia a jak się czujesz?

reklama
Aniu, coraz ciężej. Czasami dokuczają mi skurcze z kręgosłupa. Ale są nieregularne, więc póki co czekamy. We środę, 4 stycznia mam następną wizytę, więc zobaczymy co i jak. Szczerze to do świąt nie będę sprzątać i będę odpoczywac ile się da, a po świętach od poniedziałku zaczynam sprzątać ;)

Co do lekarza - u Pietrzyckiego byłam przed ciążą. Spodobał mi się sposób, a jaki mnie przebadał (uwaga: wziernika nie czułam ani cytologii!!!), jak tłumaczył co mi dolega i skąd takie a nie inne objawy. Koleżanka chodziła do niego w ciąży i go polecała. Więc zostałam u niego i nie żałuję :-)

A jak tam dzieciaczki w Sylwestra? Moja mała podziwiała petardy, po czym następnego wieczoru cały czas siedziała w oknie i wołała: petardy, gdzie jesteście? :-)

Ja w Sylwestra miałam silne skurcze, więc siedzieliśmy w domu... Jak skurcze przestały mi dokuczać (po ok 4h), zasnęłam :cool: Mój Ł z kolegą budzili mnie, żebym nie przespała północy :rofl2:

A jak tam dzieciaczki w Sylwestra? Moja mała podziwiała petardy, po czym następnego wieczoru cały czas siedziała w oknie i wołała: petardy, gdzie jesteście? :-)

Ja w Sylwestra miałam silne skurcze, więc siedzieliśmy w domu... Jak skurcze przestały mi dokuczać (po ok 4h), zasnęłam :cool: Mój Ł z kolegą budzili mnie, żebym nie przespała północy :rofl2:

A nasza Ola jak zasnęła to i fajerwerki przespała i o dziwo jej nie obudziły... a głośno było, a mi tak nawiasem mówiąc jakoś strasznie podobały się lampiony zamiast fajerwerków. Sąsiedzi puszczali i fajnie to wyglądało, tak inaczej .

Natalia a te skurcze to normalka,że takie mocne? Z Zu też tak miałaś? Bo jeszcze trochę masz czasu do porodu i tak się zastanawiam...

aniu - u mnie z balkonu było widać lampiony i było ich mnóstwo. W całym mieście naprawdę tego sporo było. Zuzia przespała fajerwerki, mimo, że głośno było. Na szczęscie puszczali już od 21 więc kilka zobaczyła :) a nasi "mądrzy" sąsiedzi puszczali petardy z balkonu... Normalnie mózgi im poodbierało... Jedna poleciała w bok i rozbiła się tuż nad samochodami... O tragedię jest bardzo łatwo... Przez ludzką głupotę!!!:wściekła/y:

Co do skurczy - są mocne. Przepowiadające. Szyjka mi się skraca i stąd to wszystko. Jak nie urodzę do 19 sama, to 19 będę miała indukcję (mam bardzo słabe wyniki i mimo leków nadal słabiutko). Po świętach zabieramy się z moim Ł do roboty - przytulanie do samego porodu :rofl2: dodatkowo sprzątanie, przemeblowania, przesuwania kanapy i bieganie po schodach :tak: Może uda się jeszcze przed 19 ;-)

Dziewczyny, potrzebuję opinii o białostockich żłobkach prywatnych - bo zbieramy się do zapisania Basieńki ale nie wiemy gdzie i na razie podpytuję różne mamy..Pomóżcie proszę..

Najbardziej interesują mnie:
-żłobek na TBSach MAJA
-żłobek na Dąbrowskiego ŻYRAFKI
-NASZE KRASNOLUDKI na Marczukowskiej
- i ten na słonecznikowej TĘCZOWA KRAINA

reklama
Do góry