reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

KOLEŻANKI BIAŁOSTOCCZANKI

elżbieta79 hejka ;)
nataluniu starsza miała dwa latka jak się urodziły bliźniaczki. Ale taki stan jak Ci opisywałam minął dość szybko, to że kuzynki nie było w domu, bo pojechała rodzić no i tam w szpitalu trzy dni leżała to bardzo dobrze zniosła, aż wszyscy w szoku byli, bo to taka mała przylepa hehe

reklama
Natalia- będzie dobrze, Zuzia to bardzo mądra dziewczynka, zobaczysz wszystko się ułoży i za siostrą świata nie będzie widziała ale to pewnie troszku potrwa bo tak jak piszesz to jednak duża zmiana dla dziecka, tymbardziej ,że była przecież jedna, najważniejsza i rodzice byli tylko dla niej. Coś mi się wydaje,że Zu szybciej do tego przywyknie niż Ty, bo będziesz miała na głowie dwie córy i każdej będzie trzeba poświęcić odpowiednią ilość czasu i siebie a wiadomo,że mąż też chce żony i trochę uwagi... No a o sobie pewnie będziesz myśleć na końcu ;-)
Nie mogę się doczekać Twojego 'pęknięcia" i zapowiadam,że się wproszę z Olą coby Twoją córcię zobaczyć:tak:

Ela- no właśnie tak to jest,że radzimy bo musimy i już. Podziwiam Cię :-) a tak przy okazji to między mną a młodszym bratem jest taka sama różnica wieku jak między Twoją Paulinką a Mają ale ja nie byłam grzeczna.....byłam tak zazdrosna,że z domu rodzicom nawiewałam....aż mama musiała mnie przekupić spacerek po parku i lodami :zawstydzona/y:

A moja Ola ma dziś w żłobku zdjęcia na pocztówki świąteczne i nie mogę się już ich doczekać,żeby babci wysłać w prezenci bo zobaczy wnusię dopiero za 3 miesiące...

Aniu - nie musisz czekać mojego "pęknięcia" bo i wcześniej możecie z Olą nas odwiedzić ;) Ale pewnie teraz nam nie wyjdzie spotkanie, bo przygotowania do świąt idą pełną parą, później sylwester, drugie święta i zaraz będę rodzić...
Ale powiem Ci, że między mną a Anetą są 4 lata różnicy i byłam zazdrosna. Żeby skupić uwagę na sobie przebierałam się w sukienki mamy i welon ślubny ;-) ale to szybko minęło :)

Zuzia miała takie zdjęcia na Wielkanoc, teraz niestety nie załapałyśmy się (moja mama jest nauczycielką w szkole podstawowej więc uczestniczymy w takich akcjach jak zdjęcia). Ale to naprawdę świetna pamiątka :) A jak z przedszkolem? Też do krasnoludków czy gdzieś indziej? U nas Zu będzie chodzić do Ogrodniczek, bo w Ogrodniczkach pracujemy i łatwiej nam będzie ją zawozić i odbierać.

hej dziewczyny wpadłam pochwalić sie ze dziś robilam test sa 2 krechy :) teraz szukam lekarza najlepiej co by pracował w szpitalu i na nfz przyjmowal :/ ale mam wymagania :D :p ale niestety ciezko z kasa a prywatne wizyty sa drogie :(

Aniu - nie musisz czekać mojego "pęknięcia" bo i wcześniej możecie z Olą nas odwiedzić ;) Ale pewnie teraz nam nie wyjdzie spotkanie, bo przygotowania do świąt idą pełną parą, później sylwester, drugie święta i zaraz będę rodzić...
Ale powiem Ci, że między mną a Anetą są 4 lata różnicy i byłam zazdrosna. Żeby skupić uwagę na sobie przebierałam się w sukienki mamy i welon ślubny ;-) ale to szybko minęło :)

Zuzia miała takie zdjęcia na Wielkanoc, teraz niestety nie załapałyśmy się (moja mama jest nauczycielką w szkole podstawowej więc uczestniczymy w takich akcjach jak zdjęcia). Ale to naprawdę świetna pamiątka :) A jak z przedszkolem? Też do krasnoludków czy gdzieś indziej? U nas Zu będzie chodzić do Ogrodniczek, bo w Ogrodniczkach pracujemy i łatwiej nam będzie ją zawozić i odbierać.

Odwiedzimy Was już po porodzie ;-)

Tak się z Maćkiem zastanawiamy ciągle ale raczej pójdzie do państwowego przedszkola, koło naszego bloku . Powiem tak, Krasnoludki są supwer i naprawdę jestem zadowolona z opieki i widzę ,że Ola też uwielbia swoje ciocie ale brakuje mi tak normalnego placu zabaw. Tam nie ma nic tylko kawałek chodnika przy ulicy, który został odgrodzony siatką, postawili piaskownicę i już, A na spacery chodzą na działki i latem to spoko bo dzieciaki się bawią w trawie i biegają ale wiadomo,że póki dojść i wrócić to trochę czasu zejdzie. Sama nie wiem tak do końca co robić ale myślę,że takie przedszkole z fajnym placem zabaw to bardzo ważna sprawa, no i te przedszkole do którego Olę chcę wysłać ma dobrą opinię, wyremontowane jest i z nowym placem zabaw właśnie. Zobaczymy co czas przyniesie....

Odpoczywaj Natalia ile się da a na święta niech wszyscy inni wszystko robią a Ty odpoczywaj i odpoczywaj i podpoczywaj :-D

hej dziewczyny wpadłam pochwalić sie ze dziś robilam test sa 2 krechy :) teraz szukam lekarza najlepiej co by pracował w szpitalu i na nfz przyjmowal :/ ale mam wymagania :D :p ale niestety ciezko z kasa a prywatne wizyty sa drogie :(

SUPER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gratuluję i trzymam kciuki za Was!!!!!

Patrzę,że tylko ja z listopadówek się ociągam.... hehehehehehe:rofl2:

KASIULA- gratulacje! świetna wiadomość :-) ja mogę jedynie polecić Przepieścia prowadził mnie jak leżałam na patologii, kompetentny gość przyjmuje na NFZ i ma prywatną praktykę.

Gratulacje!
W Bocianie też przyjmują na NFZ - tylko niestety trzeba poczekać... A z tego co wiem to i Lemancewicz i Pietrzycki pracują w Bocianie i w USK
Odwiedzimy Was już po porodzie ;-)

Tak się z Maćkiem zastanawiamy ciągle ale raczej pójdzie do państwowego przedszkola, koło naszego bloku . Powiem tak, Krasnoludki są supwer i naprawdę jestem zadowolona z opieki i widzę ,że Ola też uwielbia swoje ciocie ale brakuje mi tak normalnego placu zabaw. Tam nie ma nic tylko kawałek chodnika przy ulicy, który został odgrodzony siatką, postawili piaskownicę i już, A na spacery chodzą na działki i latem to spoko bo dzieciaki się bawią w trawie i biegają ale wiadomo,że póki dojść i wrócić to trochę czasu zejdzie. Sama nie wiem tak do końca co robić ale myślę,że takie przedszkole z fajnym placem zabaw to bardzo ważna sprawa, no i te przedszkole do którego Olę chcę wysłać ma dobrą opinię, wyremontowane jest i z nowym placem zabaw właśnie. Zobaczymy co czas przyniesie....

Odpoczywaj Natalia ile się da a na święta niech wszyscy inni wszystko robią a Ty odpoczywaj i odpoczywaj i podpoczywaj :-D

Wiesz, i tak Łukasz odciąża mnie jak może, a jak tylko coś zaczynam robić to zaraz mam nakaz odpoczywania. Fakt faktem mam od czasu do czasu mocniejsze skurcze i kłucia w dole. Wiem, że z Zuzią też to miałam, ale nie pamietam w którym miesiącu ;) Najgorsze jest wchodzenie po schodach. Resztę da się przeżyć ;P Najgorsze jest wkładanie butów i skarpetek. Brzuch mam malutki w porównaniu do brzucha z Zu, ale mimo wszystko ciężko jest się nachylić i założyć buty.

kasiiulla gratulacje , ale fajnie :-)
aniamcek Ty się ociągasz hahah a co ja mam powiedzieć...Oliś we wtorek 4 latka kończy ;-)
Natalunia.......fajna taka mała róznica wieku....będzie oki...

Ja to już wygodna się zrobiłam...............drugie............ech............nie ahahah Oliś samodzilen, dogadasz się , w nocy śpi...........dobrze mi
Ale jak patrzę na ciężarnei w sklepie abo na maleństwa to mi się chce ale przez w chwilę hi hi....a potem przypominam sobie że mi dobrze :-Dtylko nie wiem czy Olisiowi...............:baffled:

reklama
kasiiulla gratulacje , ale fajnie :-)
aniamcek Ty się ociągasz hahah a co ja mam powiedzieć...Oliś we wtorek 4 latka kończy ;-)
Natalunia.......fajna taka mała róznica wieku....będzie oki...

Ja to już wygodna się zrobiłam...............drugie............ech............nie ahahah Oliś samodzilen, dogadasz się , w nocy śpi...........dobrze mi
Ale jak patrzę na ciężarnei w sklepie abo na maleństwa to mi się chce ale przez w chwilę hi hi....a potem przypominam sobie że mi dobrze :-Dtylko nie wiem czy Olisiowi...............:baffled:

Estera- no właśnie coś w tym jest :)))) dobrze Cię rozumiem hehehe: tak jak u mnie Olka już lepiej śpi,coraz częściej całe już noce, zaczynam ją rozumieć;-) i czuję się taka wolniejsza i jak myślę o nastęnym dzidziusiu i o tych nieprzespanych nocach, tym strachu ( bo Ola naprawdę mi czadu dawała) to jakoś tak nie bardzo chętna jestem... no ale jak słyszę o kolejnych zaciążonych i w pracy koleżanki w ciąży z drugim maleństwem to tak sobie myślę,że może ja po prostu jestem leniwa:confused: albo jakaś egoistyczna jestem:eek: bo tak tylko o sobie i o sobie... a Ola to gdzie?? może by chciała brata albo siostrę??? no ale wtedy zastanawiam się ,że może w cale tak nie jest i jedynakowi też jest dobrze bo cała mama dla niej.... ech w tym temacie to najnormalniej głupia jestem...

Do góry