reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

KOLEŻANKI BIAŁOSTOCCZANKI

Hej, my w koncu dzisiaj na dwor idziemy....jupi!szukam amłemu czapki bawelnianej ale nigdzie nia ma!!!!!!!!!!!!!!Calą glaerie Biała , Alfe schodziłam , W H&M tylko z Kubusiem Puchatkiem...feeee.W tamtym roku w Rekids genialan kupiłam- w tym nie ma nic
Te rynkowe są okropne........
Mozę jeszcze dzisiaj w Smyku coś znajdę
Jesica a ktory to już tydzien?
nati jak tam maleńka?Miewa sie juz lepiej?
Sprawdź w Fartlandii czapki - ja tam małej śliczną kupiłam
Zuzia po wizycie u homeopaty juz o niebo lepiej. W ciągu 2 godzin już katarek się zmiejszył a dzisiaj nie ma już gorączki i jest radosna. Także mam nadzieję, że Wielkanoc już będzie na zdrowo :-)

w czwartek ide do ginekologa, wydaje mi sie że 4-5 tydzień

Fasolinka ;-) ale fajnie :-) ja mimo, że mam moją niusię 4-miesieczną, to i tak już chce mi się maleństwa, niesamowitego okresu ciąży i takiego szkrabika, ale to za rok :wink:

reklama
Witam was serdecznie ! Mam pytanko..
Termin porodu zbliza sie nieublaganie , wiec chcialabym wiedziec czy moge zaklepac sobie jakos poród ? Chce rodzic w szpitalu panstwowym , ale zalezaloby mi na tym na Warszawskiej jakos do Giganta itd nie mam przekonania a Warszawska ponoc sie chwali .. Z tym ze jak odejda mi wody czy cus to wtedy nie bede miala juz wyboru tylko bede musiala rodzic tam gdzie jest dyzur . TAK WIEC PYTANIE ZADAM JESZCZE RAZ : CZY MOGE WCZESNIEJ ZAPISAC SIE NA POROD NA WARSZAWSKA I WTEDY W RAZIE ZACZECIA SIE PORODU MOGE PEWNIE JECHAC TAM NA WARSZAWSKA ?
buziaki i czekam na odp ;)))

Estera- no to super,że Oliś juz zdrowy, ech nie ma to gorzej niż choroba dziecka... Czapki tez fajne w Smyku widziałam ale patrzyłam się na dziewczęce to nie wiem czy dla chłopczyków są również fajne:)
Natalia- z tej "naszej" Zuzi to prawdziwy zuch! i wiesz co? też tak mam,że jak patzrę na takie maleństwa i kobiety w ciąży to aż mnie roznosi a myślałam,że po traumie poporodowej będę czuła nieco inaczej.... no ale ja planuję za 3 latka dopiero...a jak wyjdzie to zobaczymy :)

dziewczyny, może znacie kogoś kto może i chciałby zająć się dzieckiem w czerwcu??? no ale póki co tylko w czerwcu :)

Paulus tak jak Aniamacek mówi jak masz gina w szpitalu to bez problemu inaczej idziesz gdzie się zacznie ... a czemu nie chcesz w Gigancie ?? ja tez nie chciałam co do czego tam wylądowałam i se chwale !! położne super i warunki do rodzenia tez lepsze niż na warszawskiej <bo leżałam na porodówce przed samym porodem> wiec nie będzie aż tak źle :) zresztą Nataluina może sama ci powiedzieć bo tez chciała na Warszawska i skończyła jak ja w PSK ;-) ooo sorki USK :D hehe

ale dziś cudna pogoda :) mały od rana uśmiechnięty był później spacerek zaliczyliśmy i okna pomyłam :) jakoś dzięki tej pogodzie więcej energii mam :) a jutro jak znów będzie taka ładna pogoda to pójdziemy na spacerek do parku :)

Witam was serdecznie ! Mam pytanko..
Termin porodu zbliza sie nieublaganie , wiec chcialabym wiedziec czy moge zaklepac sobie jakos poród ? Chce rodzic w szpitalu panstwowym , ale zalezaloby mi na tym na Warszawskiej jakos do Giganta itd nie mam przekonania a Warszawska ponoc sie chwali .. Z tym ze jak odejda mi wody czy cus to wtedy nie bede miala juz wyboru tylko bede musiala rodzic tam gdzie jest dyzur . TAK WIEC PYTANIE ZADAM JESZCZE RAZ : CZY MOGE WCZESNIEJ ZAPISAC SIE NA POROD NA WARSZAWSKA I WTEDY W RAZIE ZACZECIA SIE PORODU MOGE PEWNIE JECHAC TAM NA WARSZAWSKA ?
buziaki i czekam na odp ;)))

Paulus tak jak Aniamacek mówi jak masz gina w szpitalu to bez problemu inaczej idziesz gdzie się zacznie ... a czemu nie chcesz w Gigancie ?? ja tez nie chciałam co do czego tam wylądowałam i se chwale !! położne super i warunki do rodzenia tez lepsze niż na warszawskiej <bo leżałam na porodówce przed samym porodem> wiec nie będzie aż tak źle :) zresztą Nataluina może sama ci powiedzieć bo tez chciała na Warszawska i skończyła jak ja w PSK ;-) ooo sorki USK :D hehe

ale dziś cudna pogoda :) mały od rana uśmiechnięty był później spacerek zaliczyliśmy i okna pomyłam :) jakoś dzięki tej pogodzie więcej energii mam :) a jutro jak znów będzie taka ładna pogoda to pójdziemy na spacerek do parku :)

Ja byłam na Warszawskiej na falstarcie i powiem, że USK mi się bardziej podobało: milsi lekarze, lepsze warunki do rodzenia, na połogu też fajnie, czysto, łazienki fajne. nie chciałabym rodzić na Waszawskiej, bo jest przereklamowana.

Estera- no to super,że Oliś juz zdrowy, ech nie ma to gorzej niż choroba dziecka... Czapki tez fajne w Smyku widziałam ale patrzyłam się na dziewczęce to nie wiem czy dla chłopczyków są również fajne:)
Natalia- z tej "naszej" Zuzi to prawdziwy zuch! i wiesz co? też tak mam,że jak patzrę na takie maleństwa i kobiety w ciąży to aż mnie roznosi a myślałam,że po traumie poporodowej będę czuła nieco inaczej.... no ale ja planuję za 3 latka dopiero...a jak wyjdzie to zobaczymy :)

dziewczyny, może znacie kogoś kto może i chciałby zająć się dzieckiem w czerwcu??? no ale póki co tylko w czerwcu :)

Ania, takie maleństwa są tak urocze, że poród jest łatwy i nie ważny ból, nie ważne wszystko. Dla samej chwili zobaczenia malutkiej osóbki warto wszystko przecierpieć i kilka razy ;-)

W Smyku najwiekszy rozmiar czapeczki to 44 hehe..........a my potrzebujemy 48, 49.
W Fartlandi-nie pomyślałam :-)Ale juz kupiłam...na ryneczku za 8zł-taka jk chciałam w paseczki zielona :-).Kto by pomyslał że na rynku cazpka bedzie fajna hehehehe

Laseczki, kiedy umowimy sie na wspolny spacerek??

Ostatnia edycja:
Jak Paulinka miał ok pół roczku to też bardzo chciałam drugiego dziecka, później mi to przeszło, a teraz znowu wróciło. Ale niestety musimy jeszcze poczekać, bo nie bardzo chce mi się biegać z noworodkiem po sklepach i wybierać kafelki do nowego mieszkania. No i jeszcze ta specjalizacja. Ale zobaczymy jak wyjdzie.
Ja też rodziłam w USK i nie było źle. Nie mogę narzekać na opiekę. Jedynie lekarz dyżurny nie był fajny, delikatnie mówiąc. Ale widziałam go na szczęście tylko 5 min.
Pogoda rzeczywiście piękna. Dziś pół dnia na podwórku. Nawet wyciągnęłam rower dla Paulinki. Miała nisamowitą frajdę. No i podrywała chłopaków na placu zabaw, takich ok 10 letnich. Mówiła do nich "cześć chłopaki" lub "fajnie co chłopaki".

Dzieki za odp ;p
A nie chcialam w USK bo lezalam tam w 30 tyg ciazy na patologii i warunki byly okropne , przy ostrym dyzurze mialysmy 9 kobiet na sali ;/ i w ogole jakos tak mi sie nie podobalo , ale wiadome ze wszedzie dobrze ale w domu najlepiej heh ;DD

A co do mojej gin.do niestety ale pracuje ona na Skłodowskiej wiec w razie skierowania czy cus to i tam mnie wezmie skieruje . A na Skłodowskiej mozna rodzić "rodzinnie" ?

reklama
Estera a gdzie proponujesz spacerek ?? :D
Elżbietka ten lekarz to pewnie Urban on podobno nie jest delikatny :)

Dzieki za odp ;p
A nie chcialam w USK bo lezalam tam w 30 tyg ciazy na patologii i warunki byly okropne , przy ostrym dyzurze mialysmy 9 kobiet na sali ;/ i w ogole jakos tak mi sie nie podobalo , ale wiadome ze wszedzie dobrze ale w domu najlepiej heh ;DD

A co do mojej gin.do niestety ale pracuje ona na Skłodowskiej wiec w razie skierowania czy cus to i tam mnie wezmie skieruje . A na Skłodowskiej mozna rodzić "rodzinnie" ?

ja tez lezałam na patologii przed porodem i bylam w szoku :| ale ten oddzial nie jest remontowany jeszcze ... położnictwo o niebo lepiej !! wiec nie ma sie czego bac naprawde ...

Do góry