reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

KOLEŻANKI BIAŁOSTOCCZANKI

Hej, my w koncu dzisiaj na dwor idziemy....jupi!szukam amłemu czapki bawelnianej ale nigdzie nia ma!!!!!!!!!!!!!!Calą glaerie Biała , Alfe schodziłam , W H&M tylko z Kubusiem Puchatkiem...feeee.W tamtym roku w Rekids genialan kupiłam- w tym nie ma nic
Te rynkowe są okropne........
Mozę jeszcze dzisiaj w Smyku coś znajdę
Jesica a ktory to już tydzien?
nati jak tam maleńka?Miewa sie juz lepiej?
Sprawdź w Fartlandii czapki - ja tam małej śliczną kupiłam
Zuzia po wizycie u homeopaty juz o niebo lepiej. W ciągu 2 godzin już katarek się zmiejszył a dzisiaj nie ma już gorączki i jest radosna. Także mam nadzieję, że Wielkanoc już będzie na zdrowo :-)

w czwartek ide do ginekologa, wydaje mi sie że 4-5 tydzień

Fasolinka ;-) ale fajnie :-) ja mimo, że mam moją niusię 4-miesieczną, to i tak już chce mi się maleństwa, niesamowitego okresu ciąży i takiego szkrabika, ale to za rok :wink:

reklama
Witam was serdecznie ! Mam pytanko..
Termin porodu zbliza sie nieublaganie , wiec chcialabym wiedziec czy moge zaklepac sobie jakos poród ? Chce rodzic w szpitalu panstwowym , ale zalezaloby mi na tym na Warszawskiej jakos do Giganta itd nie mam przekonania a Warszawska ponoc sie chwali .. Z tym ze jak odejda mi wody czy cus to wtedy nie bede miala juz wyboru tylko bede musiala rodzic tam gdzie jest dyzur . TAK WIEC PYTANIE ZADAM JESZCZE RAZ : CZY MOGE WCZESNIEJ ZAPISAC SIE NA POROD NA WARSZAWSKA I WTEDY W RAZIE ZACZECIA SIE PORODU MOGE PEWNIE JECHAC TAM NA WARSZAWSKA ?
buziaki i czekam na odp ;)))

Estera- no to super,że Oliś juz zdrowy, ech nie ma to gorzej niż choroba dziecka... Czapki tez fajne w Smyku widziałam ale patrzyłam się na dziewczęce to nie wiem czy dla chłopczyków są również fajne:)
Natalia- z tej "naszej" Zuzi to prawdziwy zuch! i wiesz co? też tak mam,że jak patzrę na takie maleństwa i kobiety w ciąży to aż mnie roznosi a myślałam,że po traumie poporodowej będę czuła nieco inaczej.... no ale ja planuję za 3 latka dopiero...a jak wyjdzie to zobaczymy :)

dziewczyny, może znacie kogoś kto może i chciałby zająć się dzieckiem w czerwcu??? no ale póki co tylko w czerwcu :)

Paulus tak jak Aniamacek mówi jak masz gina w szpitalu to bez problemu inaczej idziesz gdzie się zacznie ... a czemu nie chcesz w Gigancie ?? ja tez nie chciałam co do czego tam wylądowałam i se chwale !! położne super i warunki do rodzenia tez lepsze niż na warszawskiej <bo leżałam na porodówce przed samym porodem> wiec nie będzie aż tak źle :) zresztą Nataluina może sama ci powiedzieć bo tez chciała na Warszawska i skończyła jak ja w PSK ;-) ooo sorki USK :D hehe

ale dziś cudna pogoda :) mały od rana uśmiechnięty był później spacerek zaliczyliśmy i okna pomyłam :) jakoś dzięki tej pogodzie więcej energii mam :) a jutro jak znów będzie taka ładna pogoda to pójdziemy na spacerek do parku :)

Witam was serdecznie ! Mam pytanko..
Termin porodu zbliza sie nieublaganie , wiec chcialabym wiedziec czy moge zaklepac sobie jakos poród ? Chce rodzic w szpitalu panstwowym , ale zalezaloby mi na tym na Warszawskiej jakos do Giganta itd nie mam przekonania a Warszawska ponoc sie chwali .. Z tym ze jak odejda mi wody czy cus to wtedy nie bede miala juz wyboru tylko bede musiala rodzic tam gdzie jest dyzur . TAK WIEC PYTANIE ZADAM JESZCZE RAZ : CZY MOGE WCZESNIEJ ZAPISAC SIE NA POROD NA WARSZAWSKA I WTEDY W RAZIE ZACZECIA SIE PORODU MOGE PEWNIE JECHAC TAM NA WARSZAWSKA ?
buziaki i czekam na odp ;)))

Paulus tak jak Aniamacek mówi jak masz gina w szpitalu to bez problemu inaczej idziesz gdzie się zacznie ... a czemu nie chcesz w Gigancie ?? ja tez nie chciałam co do czego tam wylądowałam i se chwale !! położne super i warunki do rodzenia tez lepsze niż na warszawskiej <bo leżałam na porodówce przed samym porodem> wiec nie będzie aż tak źle :) zresztą Nataluina może sama ci powiedzieć bo tez chciała na Warszawska i skończyła jak ja w PSK ;-) ooo sorki USK :D hehe

ale dziś cudna pogoda :) mały od rana uśmiechnięty był później spacerek zaliczyliśmy i okna pomyłam :) jakoś dzięki tej pogodzie więcej energii mam :) a jutro jak znów będzie taka ładna pogoda to pójdziemy na spacerek do parku :)

Ja byłam na Warszawskiej na falstarcie i powiem, że USK mi się bardziej podobało: milsi lekarze, lepsze warunki do rodzenia, na połogu też fajnie, czysto, łazienki fajne. nie chciałabym rodzić na Waszawskiej, bo jest przereklamowana.

Estera- no to super,że Oliś juz zdrowy, ech nie ma to gorzej niż choroba dziecka... Czapki tez fajne w Smyku widziałam ale patrzyłam się na dziewczęce to nie wiem czy dla chłopczyków są również fajne:)
Natalia- z tej "naszej" Zuzi to prawdziwy zuch! i wiesz co? też tak mam,że jak patzrę na takie maleństwa i kobiety w ciąży to aż mnie roznosi a myślałam,że po traumie poporodowej będę czuła nieco inaczej.... no ale ja planuję za 3 latka dopiero...a jak wyjdzie to zobaczymy :)

dziewczyny, może znacie kogoś kto może i chciałby zająć się dzieckiem w czerwcu??? no ale póki co tylko w czerwcu :)

Ania, takie maleństwa są tak urocze, że poród jest łatwy i nie ważny ból, nie ważne wszystko. Dla samej chwili zobaczenia malutkiej osóbki warto wszystko przecierpieć i kilka razy ;-)

W Smyku najwiekszy rozmiar czapeczki to 44 hehe..........a my potrzebujemy 48, 49.
W Fartlandi-nie pomyślałam :-)Ale juz kupiłam...na ryneczku za 8zł-taka jk chciałam w paseczki zielona :-).Kto by pomyslał że na rynku cazpka bedzie fajna hehehehe

Laseczki, kiedy umowimy sie na wspolny spacerek??

Ostatnia edycja:
Jak Paulinka miał ok pół roczku to też bardzo chciałam drugiego dziecka, później mi to przeszło, a teraz znowu wróciło. Ale niestety musimy jeszcze poczekać, bo nie bardzo chce mi się biegać z noworodkiem po sklepach i wybierać kafelki do nowego mieszkania. No i jeszcze ta specjalizacja. Ale zobaczymy jak wyjdzie.
Ja też rodziłam w USK i nie było źle. Nie mogę narzekać na opiekę. Jedynie lekarz dyżurny nie był fajny, delikatnie mówiąc. Ale widziałam go na szczęście tylko 5 min.
Pogoda rzeczywiście piękna. Dziś pół dnia na podwórku. Nawet wyciągnęłam rower dla Paulinki. Miała nisamowitą frajdę. No i podrywała chłopaków na placu zabaw, takich ok 10 letnich. Mówiła do nich "cześć chłopaki" lub "fajnie co chłopaki".

Dzieki za odp ;p
A nie chcialam w USK bo lezalam tam w 30 tyg ciazy na patologii i warunki byly okropne , przy ostrym dyzurze mialysmy 9 kobiet na sali ;/ i w ogole jakos tak mi sie nie podobalo , ale wiadome ze wszedzie dobrze ale w domu najlepiej heh ;DD

A co do mojej gin.do niestety ale pracuje ona na Skłodowskiej wiec w razie skierowania czy cus to i tam mnie wezmie skieruje . A na Skłodowskiej mozna rodzić "rodzinnie" ?

reklama
Estera a gdzie proponujesz spacerek ?? :D
Elżbietka ten lekarz to pewnie Urban on podobno nie jest delikatny :)

Dzieki za odp ;p
A nie chcialam w USK bo lezalam tam w 30 tyg ciazy na patologii i warunki byly okropne , przy ostrym dyzurze mialysmy 9 kobiet na sali ;/ i w ogole jakos tak mi sie nie podobalo , ale wiadome ze wszedzie dobrze ale w domu najlepiej heh ;DD

A co do mojej gin.do niestety ale pracuje ona na Skłodowskiej wiec w razie skierowania czy cus to i tam mnie wezmie skieruje . A na Skłodowskiej mozna rodzić "rodzinnie" ?

ja tez lezałam na patologii przed porodem i bylam w szoku :| ale ten oddzial nie jest remontowany jeszcze ... położnictwo o niebo lepiej !! wiec nie ma sie czego bac naprawde ...

Do góry