reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

KOLEŻANKI BIAŁOSTOCCZANKI

Filonka- cudny brzusio...ech aż mi się zachciało....

Natalunia- Jak się tak źle czujesz to lepiej nie ryzykuj!a ja z innej beczki, w 31 tyg wykryto u mnie cukrzyce ciążową no i kazano na dietę przejść, więc się zabrałam za nią ostro i wciągu 1,5 tygodnia schudłam 4 kg i pani doktor kazała już mi jej nie stosować bo za dużo spada... Ale wiesz co? To było dużo łatwiejsze niż wszystko inne ( bo z dietami jako tako też mam problem), jadłam co2,5 -3godziny z zegarkiem w ręku, śniadanko 2 kanapeczki, potem jogurt naturalny z garścią owoców, potem obiad( nic smażonego, 1 ziemniak, zero soli)po 3 godzinach jabłko lub inny owoc( można tylko 1 zjeść), kolacja(kawałek kuraka pieczonego i jakieś warzywko) a tak o 19 znowu malutki jogurcik. Zresztą, jadłam tylko to co w diecie cukrzyka mozna i waga leciała na łep a czułam się dobrze, no tylko trochę głodnawa chodziłam i byłam zła,że w ciąży i nic mi nie wolno, hehehe

reklama
witam sie z rana :-)
a ja dzis dalam dla ojca szyneczki,schabik i boczus do wedzenia :-)
pycha uwielbiam takie swojskie weedzone szyneczki mniam
mały cos nie daje mi spac od 3 dni i staram sie klasc go pozno i nic budzi sie ardzo czesto :-(

Filonka- cudny brzusio...ech aż mi się zachciało....

Natalunia- Jak się tak źle czujesz to lepiej nie ryzykuj!a ja z innej beczki, w 31 tyg wykryto u mnie cukrzyce ciążową no i kazano na dietę przejść, więc się zabrałam za nią ostro i wciągu 1,5 tygodnia schudłam 4 kg i pani doktor kazała już mi jej nie stosować bo za dużo spada... Ale wiesz co? To było dużo łatwiejsze niż wszystko inne ( bo z dietami jako tako też mam problem), jadłam co2,5 -3godziny z zegarkiem w ręku, śniadanko 2 kanapeczki, potem jogurt naturalny z garścią owoców, potem obiad( nic smażonego, 1 ziemniak, zero soli)po 3 godzinach jabłko lub inny owoc( można tylko 1 zjeść), kolacja(kawałek kuraka pieczonego i jakieś warzywko) a tak o 19 znowu malutki jogurcik. Zresztą, jadłam tylko to co w diecie cukrzyka mozna i waga leciała na łep a czułam się dobrze, no tylko trochę głodnawa chodziłam i byłam zła,że w ciąży i nic mi nie wolno, hehehe

Spróbuję jeszcze jeden dzień i jeżeli wieczorem wrócą dolegliwości, to będę myśleć o czymś innym...

Moja Zuzia już pozbyła się biegunki i dzisiaj dla odmiany nie chce jeść. Ostatnio zjadła o 4 rano i teraz śpi. powinna jeść około 7 rano , a ona wstała o 8 i o 9.30 zasnęła... Pani doktor mówiła, że jak nie będzie miała apetytu to podać jej mleko z kleikiem ryżowym.

dziewczynki dzieki za podpowiedzi z tym fotelikiem...:-) a co do mojego brzusia pewnie jeszcze urosnie:-D dzis jakich on ciekawych kształtów nabierał:-D mały tak sie rozpycha ze jak zacznie to z 10 min tak szaleje:-):tak:.
orsi wiem cos o tych pysznosciach , nie to co sklepowe a zwlaszcza ze mój mąż potrafi to robić i robi to w firmie gdzie pracuje bez żadnej chemii:tak:
natalunia biedna ta Twoja Zuzia, musi sie tak męczyc.... duzo zdrówka dla Niej:tak:
a przede mna znów dzis egz ... jeju nie wiem jak ja go zdam ...strasznie babka robi tródne testy+opisówka.... 3 majce kciuki ;-)

filonka
3mamy kciukasy :-)
pewnie ze lepsze niz sklepowe przynajmniej wiesz co jesz i taniej wychodzi :-)
no i wiesz ze masz 100 procent mieska
mały zasnal wiec ide troche posprzatac i mala kawke walne :-)

Filonka trzymam kciuki! Co studiujesz? Mnie czeka egzaminowy piątek...

Orsi - u nas w Nowodworcach jest sklep z wędlinami swojskimi. Mojej siostry koleżanka to prowadzi z rodziną i mówiła, że beż żadnych wpsomagaczy, tylko starą recepturą, czyli moczeniem w solance, robią te wyroby. Sa pyszne! Ale sami też robimy :tak:

Cześć!
Filonka,jak na 8 miesiąc wyglądasz rewelacyjnie!i to ma być grubość??????jak ja tak bym wyglądała jak ty w ciązy,to bym była przeszczęśliwa....akurat natura uwielbia dokładać mi sadła na udach,pupie i brzuchu:wściekła/y:,więc wyglądam jak klepsydra....ech,ale zimą już nie chcę walczyć z kg,bo i tak nie ma świezych warzyw i owoców,a mrożonek nie lubię:no:..więc wcinam co mam w lodówce i szafkach....
Co do fotelika to przede wszystkim sprawdz czy się taki zakup opłaca-czy nie jest wadliwy/test w aucie/,wizualnie zniszczony,oraz czy naprawdę akurat taki model ci odpowiada....jest net,można polukać co oferują.ja tam wolałabym kupić tańszy,ale z gwarancją i nowy.

dziewczyny dzieki za kciukasy:-) ZDAŁAM :-)nie wiem jak ale zdałam może nie na super ocene bo na 3+ ale sie bardzo z niej ciesze bo było trudne. studiuje teraz administracje II r mgr. na WSAP = wiec juz został mi ostatni semestr:tak::-) jeszcze jeden egz mi został w walentynki:-(
mam ten fotelik, wyglada nie źle, nie jest uszkodzony , w aucie trzyma sie stabilnie... a reszta wyjdzie w praniu... jak cos to sie kupi 2 już nowy.
wlasnie skaczyłam sie katowac miksem z buraczków czerwonych (sama robiłam) fuj nie zbyt smaczne:no: ale wyczytałam ze buraki sa dobre na anemie, ze niby troche wspomagają. wiec dla dobra małego jem juz rózne dziwne rzeczy by pomogły nadrobic niedobor żelaza.
a ogolnie wieczor i noc nie zapowiada sie dobrze- kregoslup wyciska łzy z oczu:-(
za to Wam zycze miłego wiecz i dobrej nocki

Filonka buraczki z jablkiem przepuszczone przez sokowirowke.........super.:tak:
A i przy anemii to kwas foliowy i witamina b12 to podstawa, bo ulatwiaja wchłanianie zelaza, czerwone i pomaranczowe owoce, warzywa, brokól, szpinak, watrobka jak lubisz.
Gratulacje zdania egzaminu :-)
Moja kolezanka studiuje ten kierunek,Justyna ma synka Oskara

reklama
dzień dobry :-)
e-stera własnie wchlaniam wszystko co wimieniłas, gorzej z ta wątróbko bo nie za czesto ja przyrządzam;-)
noc u mnie prawie przespana całkowicie, jakos sie uspalam po mezowych masazach pleckow choc z bólem ehhhh juz mam ich dosc ( a maz pociesza jescze tylo 2 mies):szok: chyba nigdy na to nie przestane narzekac.
dzis w srodku nocy mnie jak i mojego K nasz mały bombel obudzil kopniakami. to ze bylam przytulona brzucholem do pleckow K to nie źle mu sie dostalo az sie zdziwil co ten mały wyrabia. chyba miał czkawke bo takie to czeste uczucie było. i tak przez ok 15 min wariował:-)
jestesmy po sniadanku i bedziemy dzis leniuchowac:-):-)
życze miłego dzionka;-)

Do góry