reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

KOLEŻANKI BIAŁOSTOCCZANKI

Filonka, je jescze w 8 miesiącu byłam w Messie na dyskotece i Jungle Club i na weselu we wrześniu i październiku :-) Jeżelo wiesz, że jakiś klub jest spokojny i mało w nim ludzi i są miesjca wydzielone dla osób palących, to warto pójść :tak:

Ela - mojej znajomej trafiła się taka, która podawała małej środki nasenne i uspakajające i na dodatek biła ją. Więc ja mam ogromny dystans. Prędzej zaangażuję całą rodzinę do pilnowania i sąsiadów, niż mam oddać Zu w obce ręce.

reklama
razie chceielismy wybrac na jakies dysko , ale w koncu mąż stwierdził ze to chyba nie wypada z tym brzuchem , ale moze go przekonam na te ostatki:-)oczywiscie jak bede dala rade....
broń Boze od takich op;iekunek:szok::szok::szok: co robia krzywde dzieciom:wściekła/y:
u mnie to pewnie na czas zjazdów w szkole bede sciagała do siebie mame, bo wsród sasiadek nie mam na kogo liczyć a zreszto jetem tu tylko rok i mało kogo znam....
wczoraj rozmawialam przez skypa z tesciówka (mieszka za granica) i ona juz sie matrtwi jak ja se po porodzie na poczatku poradze, ze po cc bedzie mi ciezko samej bez niczyjej pomocy....ale jakos dam rade jestem dobrej mysli :tak:

wczoraj rozmawialam przez skypa z tesciówka (mieszka za granica) i ona juz sie matrtwi jak ja se po porodzie na poczatku poradze, ze po cc bedzie mi ciezko samej bez niczyjej pomocy....ale jakos dam rade jestem dobrej mysli :tak:
ja tez mialam CC i nikt mi nie pomagal od pierwszego dnia zostalam sama z synkiem nawet bez meza bo nie mogl wziasc wolnego dalam rade to i ty dasz :) ułomna nei jestes przeciez :) hehehe
a ja po CC starsznie zle sie czulam :( glowa bolala starsznie kark jeszcze gorzej ... nie moglam siedziec bo słabo mi bylo jakby glowa byla zalana cementem ... po tygodniu przeszlo a to wszystko to skutki znieczulenia... a raczej odchozenia jego ... niby sie nie ruszalam ale następnym razem to nawet oczami nie bede ruszala :/

A ja po cc czułam się bardzo dobrze. Oczywiście że brzuch bolał ale da się wytrzymać. Na sali w ktorej leżałam było ogólnie wesoło, więc miałam problem ze śmieniem się. Śmiech i kichanie jest najgorsze. Ja nie miałam żadnych skutków ubocznych po znieczuleniu. Filonka nie martw się na zapas, trzeba myśleć pozytywnie, to pomaga. A w domu do wszystkiego angażuj męża, niech się przyucza od początku. Możesz mu trochę powymyślać że to czy tamto Ci boli i nie dasz rady.

no ja narazie jestem spokojna....własnie grunt to pozytywne podejscie do sytuacji..... a mężulek raczej nie zawiedzie ...już teraz dba o moje plecki i robi masaze to potem przy swoim pierwszym synu tez pomoze:-)

Przepraszam bardzo...ja przez ponad 6 lat bylam opiekunka..................a pracowalam tylko w dwoch miejscach:-D:-D:-D:-D.Najpierw pilnowałam chłopca od 8 miesiaca zycia do 3, 5 lat jak poszedl do przedszkola, a potem.............w ich rodzinie chłopca 9 miesiecy....jego brata jak byl chory i nie szedl do przedszkola................a potem jak Ten mniejsyz miał 2 lata to siostrzyczka im sie urodziła :-)i pilnoiwałam 2 a czasem 3 az do dnia porodu :-)Do dzisija mamy kontakt ze soba :-) jak Olis mial pol roku to caly lipiec 3 pilnowałam
Wiec doswiadczenie mam i referencje tez :-)Ale widzialam co wyrabiaja opiekunki w piaskownicy.................szok

Ja na szczescie nie miałam cc:tak:

Filonka a Ty skad wiesz ze cc- chcesz czy wskazania medyczne ?

E-stera owszem są opiekunki bardzo fajne, ale niestety te mniej fajne też są. Znajomej trafiła się ta mniej fajna. Na szczęście szybko się zorientowali i po 1,5 tyg ją zwolnili. Ich synek po tygodniu tak się zmienił że nie do poznania. Przestał mówić, uśmiechać się i uciekał od nowej opiekunki. Okazało się że niania go wyzywała, krzyczała, przywiązywała przy jedzeniu itp. Na szczęście juz jest dobrze, choć do końca nie wiadomo jakie spustoszenie poczyniła ta niania w psychice malca.

Witam z Samego Rana!;-)

Jak czasami sobie pomyślę że są takie nianie to mnie normalnie skręca. Tez zastanawiam się na nianią, ale to dopiero jak pracę znajdę. Mam jeszcze ciocię która jest na emeryturze wiec może ona będzie chciała popilnować Krzysia.

A mnie od 2 dni jakby choroba łapie, kreci w nosie, oczy pieką, ale jak na razie nic więcej.

Co dziewczyny robiłyście w weekend?? Ja to nic specjalnego. Byłam u Teściów, o na tyle. Miłego Dnia.:-)

Dzien dobry :)

Ja w sobotę byłam w domu, ale i tak sporo roboty było. Mąż mi kupił orbitreka i składaliśmy go, później mieliśmy gości, robiłam sernik i było fajnie (cała blacha ciepłego sernika poszła w ciągu godziny :szok:)

W niedzielę byłyśmy z Zuzią w cerkwi, później na obiadku u moich rodziców. I późńiej w domku, we trójkę. Wypiliśmy z mężem winko, bo od dziś dietka... I winka i piwka nie będzie przez jakiś czas. A nasza Zu jakby wyczuła i poszła ładnie spać przed naszą kolacją z winkiem :-)

reklama
natalinia- ja tez ostatnio zakupiłam orbitreka, ćwiczę juz tak porządnie niecałe 2 tygodnie a juz 1,5 kilo mniej, a nie stosuje żadnej diety tzn, MŻ, mniej żarcia i nie jem po 18, widze że talia mi sie zmniejsza, zakup sobnie taki pas na brzuch, nie wiem jak on fachowo sie nazywa, ale zwiększa pocenie sie tali, brzucha itp, sa też takie spodenki ale juz sobie darowałam.

Do góry