reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

KOLEŻANKI BIAŁOSTOCCZANKI

Stawka niani za godz w Białym to od 3 do 4 zł jeśli rozliczenie godzinowe (mało która tak chce byc rozliczana wolą stałą stawkę) U nas na osiedlu nianie pracują od 400 do 500 zł. Gosik to nie jest mój wymysł ale cena rynkowa. U nas ona będzie tak naprawdę około około 26 godz tygodniowo. W weekend dziadki zabierają dzieci. Ja za taką ilość nie dam więcej skoro za 5 dni w tygodniu po 8 godz płacą 400-500. Wydaje mi się ze to dobra kwota jaką zaproponowałam tej pani. Jutro przychodzi jakaś młoda dziewuszka zobaczymy co powie na tą stawkę jeśli ta też sie niezdecyduje to albo zmienie kwotę albo oddam Małego do żłobka.

reklama
No tak, ja niezorientowana i sie wypowiadam...:baffled: Moja znajoma w Warszawce pilnuje malucha za 1000 zł i to podobno mało.Ale to inny rynek.
Ona wogóle wpadła na fajny pomysł. Dała ogłoszenie, że ma 9-miesieczne dziecko i chętnie zajmie się maluchem w podobnym wieku na tym samym osiedlu. Tak więc opiekuje sie dwójką:happy: Czyli poszła do pracy a nadal jest z dzieckiem:tak:

Hej, witam weekendowo!
No dobrze, że dobrze, Joasiu. Tak dalej niech będzie.
Co do cen niani nic nie wiem. :-)
Jak wspominalam, nie mialam niani i cieszę się.
Napisze wiecej wieczorem, teraz ide piec na jutro i gotowac, bo zaklad energetyczny na jutro na naszej ulicy odlącza prąd, cos tam robią.
Hej ho hej ho...

Agak niestety nie, zaproponowała bym ci ja z czystym sumieniem, ale ona codziennie przyprowadza mi Boguchę ze szkoły.

a tak nawiasem mowiac
no to jestem po zabiegu. Lekarz z anestezjologiem mieli przeze mnie niezłe jazdy. Budze się a a lekarz z anestezjologiem pytaja mnie: a co to za pisanki pani robi?
Ja normalnie baran w oczach a oni na to: że przez sen im o decoupagu nawijałam.

Leli ze mnie równo i kazali wizytówke galerii zostawić.

Chyba powinnam następna wizytę u psychiatry zaliczyc.....

ahaha...wynik mam bardzo dobry. UUUUFFFFFFF

Agak- Gotowa Na wszystko.Zdesperowana. :-) Napewno kogos znajdziesz, co to, Białystok duży........Dziewczyny.......za 4 godziny mój miły przyjedzie do domu! Po 2 tygodniach! Juhu!!!!!!!!!!!!Upiekłam dwa biszkopty na tort dla starszaka, usmażyłam 15 malesników z pieczarkami, gouda, kiełbaską i papryką, zrobiłam sos i kurczaka w warzywkach...gar ryżu....tesciowa amoniaczków trzy misy napiekła...jestesmy gotowi na Powrót taty!

A co do prezentów...moj syn jest abnegatem, jesli chodzi o gadżety, więc tylko ksiązka albo gra komputerowa, koniecznie w realiach średniowiecza. :-)Nie uzywa komórki, nie chce ipoda, ani mp3,buty bylejakie, ciuchy bylejakie...olewa świat. Chyba z mężem zlożymy sie i plaski monitor mu kupimy. Jak dziadkowie dołożą!

reklama
Do góry