reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

KOLEŻANKI BIAŁOSTOCCZANKI

Przyznam Ci rację Kalinko, pomysł z tymi budowlami był rewelacyjny. My zbudowaliśmy Katedrę Notre Dame, wyróżniono 3 prace: Bramę Brandenburską, Katedrę Notre Dame, ale ładniejszą :-( i jakiś budynek z Wiednia (nie bardzo się orientuję). Poza tym były: Koloseum, Partenon, Big Ben, Łuk Triumfalny, Krzywa Wieża w Pizie:-) . Prace były wykonywane właśnie metodą klejenia i obklejania, omalowywania kartonów. Niezła zabawa, ale dla tych którzy chcą się bawić a nie cieszyć się, że lekcji nie ma:no: .
Gosik dostałam Twoja wiadomość, ale nie odpisywałam, bo miałam problemy z pisaniem postów i bałam się, że jak to wirus to nie chciałam Cię zawisrusować. A jak narazie widzę, że jesteście zdrowe, więc nie wywołujmy wilka z lasu. Dzwoniłam do Asi, zaprosili nas na następny tydzień:-) .

reklama
Oho, Maniuś resztę mamusiek wywiało, nie wnikam gdzie :-p
Wiesz... ja przed każdym USG dygałam choć podstaw do tego nie miałam najmniejszych, to chyba naturalne. Z Twoim małym mieszkańcem/mieszkanką brzuszka też jest wszystko OK, a strach to nieodłączny towarzysz ciąży. Zresztą sama wiesz najlepiej :-)
Dziś Joasiah ma wizytę u lekarza .... Nie wiem jak reszta, ale ja mocno ściskam kciukasy. Mam nadzieję, że nam napisze co i jak, i nie będziemy musiały się dopytywać, ani latać po innych wątkach (po których ostatnio namiętnie buszuje :-) ), żeby czegoś się dowiedzieć :-)

Dziewuszki szukam na gwałt niani dla Patryka myślałam że to prosta sprawa a tu coraz mniej czasu a kandydatki nie pchają sie wcale. Dzisiaj w sumie 1 była ale jak jej powiedziałam że za 5 dni w tygodniu 3X 4 godziny i 2 X 8-9 chcę dać jej 400 zł to uciekła. Nawet do negocjacji nie podeszła. I to powiedziałam że to na początek i że późnie jej podwyższe jak zobaczę że jest ok. Boże ludzie pracują za 600 zł na etat. Patryk śpi w ciągu dnia 2,5 godziny w czasie których mogłaby sobie robić co zechce. Albo ja nic już nie rozumiem.

Nic nie poradze, Agak, nie znam, u mnie na szczęście wszystkie dzieci babcie pilnują.
Za darmo! No, jesli nie liczyć drobnych codziennych uszczypliwości, ingerencji w zycie prywatne i tego, że ciągle sie czuje przy nich jak dziewczynka, bo one wiedza lepiej! :-)
A ja sie nie bałam usg. Nie wiem czemu. Pozytywna ze mnie dziewczyna....

Oho, kto tu ciężarną chce kopać?:-) Joaś, napisz coś. Rozumiem , że wszystko ok?:happy:
Agak, ja bym też za tyle nie pracowała, to ok 3zł za godzinę wychodzi:baffled: To że ktoś pracuje na etacie za 600 zł wcale mnie nie przekonuje. Ciebie tak? ;-) Wśród opiekunek raczej bezrobocia nie ma. Zachód czeka na nie z otwartymi rękami:tak: za 10 razy większe pieniądze.
Nie wiem jakie są stawki za opieke nad dzieckiem, ale za sprzątanie 4-5 zł za godzinę. Moim zdaniem opieka nad dzieckiem to ciężka i odpowiedzialna praca...

hejo
sorki nie napisałam nic wczoraj bo ledwo zyłam
wszystko jest w porządku dzidzia zdrowa i rośnie dobrze doktorek był zadowolony
badania tez w normie tylko mowil ze za duzo erytrocytow ale mam powtorzyc badanie i juz
to tyle no

reklama
Do góry