reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

KOLEŻANKI BIAŁOSTOCCZANKI

reklama
A wiecie co? Zastanawialam się, czy bym chciała Witka do brzucha schowac i doszłam do wniosku, ze chyba nie, bo jak bylam w ciazy to mialam trudnosci z zasypianiem a jak juz zasnęlam to spalam bardzo xle. Teraz przynajmniej jak juz Wićka da zasnąc, to spie słodziuuuuutko ;D, nic mnie nie boli, nie gniecie, nie kopie, nie uwiera.... ;)

wiesz co zuzaczku masz rację, ja tez spałam źle szczególnie pod koniec ciąży, ale bym sie tak pobyczyła cały dzień ;D a w ciąży się byczyłam że hoho i brakuje mi trochę tego bo Maja jest bardzo wymagająca, w dzień nie śpi dużo i na dodatek krótko, więc nie mogę zrobić nic konkretnego, bo zaraz się budzi i na rączki i jeść i gadać trzeba, taki mały kochany wypełniacz czasu

;)

Asiołku, podałas Majce soczek? Ja pewnie za 3 -4 tygodnie tez mu podam, ten z Hippa od czwartego miesiaca. Sa marchwiowe, jabłkowe i chyba bananowe tez od czwartego.

Podam w weekend - gdyby jej na brzusio zaszkodzil to przynajmniej nie bede jedyna osoba, która musi nie spać :-)

Dziewczyny czy refluks to sie u gastrologa leczy? Ja mamwatpliwosci co do prowadzenia Maji ulewania przez pediatrów... a Maz mowi że przesadzam i ze kolejny lekarz zrobi panike i powariujemy od lekow i teorii i sama nei wiem czy prosić jutro o skierowanie czy nie :-(

Dziewuszki po 1 refluks może leczyć i pediatra pod warunkiem że zostanie on potwierdzony - do tego trzeba gastrologa. Głównymi objawami refluksu są: ulewanie w dużej ilości , niski przyrost wagi i przeżuwanie buźką przez dzidzię (jedzonko wraca do buzi i Maluszek musi go ponownie połknąć) takie jakby ciamkanie. Jeśli nawet Maluszek ma refluks to głównym sposobem walki z nim jest podniesienie do gory nożek łóżeczka od strony główki (mi w szpitalu powiedzieli że pod kątem 45 stopni ale ja miałam mniejszy bo Izulka poprostu zjeżdżała w dół) Refluks przeważnie zanika w momencie gdy dziecko zaczyna siadać. Asiołku gdyby Twoja córunia miała duży refluks nie miałąbyś co do tego żadnych wątpliwości. Nieprzybierałaby na wadze miałaby wstręt do jedzenia i w skrajnym przypadku nawracające zapalenie oskrzeli. Więc sie nie mart. Może poprostu sie przejada i wrac z odbiciem ucieka nadmiar mleczka. Aha i czytając Wasze ostatnie posty........ Dzieciom z refluksem nie podaje sie soczków ani przecierów owocowych do ukończenia 8 miesiąca życia. Soki owocowe u takich maluszków podrażniają przełyk. Więc przemyślcie i skonsultujcie z lekarzem.
Pozdrawiam - ja nadal 2 w 1 :]

Asiołku refluks, utrudnione oddawanie kału to wszystko leczy sie u gastrologa a najlepiej u gastroenterologa dziecięcego. Pediatrzy są oczywiście od dzieci, są dobrzy ale to pediatrzy czyli od wszystkiego a jesli Maja ma to tak już długo i niewiele jej pomaga to chyba potrzebna jej wizyta u specjalisty. Ja też leczyłam Zuzię u pediatry i teraz jestem zła sama na siebie ze tak późno trafiłam do dobrego gestroenterologa.

acha i Asiołku jakbyś się domyslila (a jak się domyślisz to będziesz wiedziała o co chodzi ;)) to na razie cicho sza ;D

reklama
Do góry