reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

KOLEŻANKI BIAŁOSTOCCZANKI

reklama
A wiecie co? Zastanawialam się, czy bym chciała Witka do brzucha schowac i doszłam do wniosku, ze chyba nie, bo jak bylam w ciazy to mialam trudnosci z zasypianiem a jak juz zasnęlam to spalam bardzo xle. Teraz przynajmniej jak juz Wićka da zasnąc, to spie słodziuuuuutko ;D, nic mnie nie boli, nie gniecie, nie kopie, nie uwiera.... ;)

wiesz co zuzaczku masz rację, ja tez spałam źle szczególnie pod koniec ciąży, ale bym sie tak pobyczyła cały dzień ;D a w ciąży się byczyłam że hoho i brakuje mi trochę tego bo Maja jest bardzo wymagająca, w dzień nie śpi dużo i na dodatek krótko, więc nie mogę zrobić nic konkretnego, bo zaraz się budzi i na rączki i jeść i gadać trzeba, taki mały kochany wypełniacz czasu

;)

Asiołku, podałas Majce soczek? Ja pewnie za 3 -4 tygodnie tez mu podam, ten z Hippa od czwartego miesiaca. Sa marchwiowe, jabłkowe i chyba bananowe tez od czwartego.

Podam w weekend - gdyby jej na brzusio zaszkodzil to przynajmniej nie bede jedyna osoba, która musi nie spać :-)

Dziewczyny czy refluks to sie u gastrologa leczy? Ja mamwatpliwosci co do prowadzenia Maji ulewania przez pediatrów... a Maz mowi że przesadzam i ze kolejny lekarz zrobi panike i powariujemy od lekow i teorii i sama nei wiem czy prosić jutro o skierowanie czy nie :-(

Dziewuszki po 1 refluks może leczyć i pediatra pod warunkiem że zostanie on potwierdzony - do tego trzeba gastrologa. Głównymi objawami refluksu są: ulewanie w dużej ilości , niski przyrost wagi i przeżuwanie buźką przez dzidzię (jedzonko wraca do buzi i Maluszek musi go ponownie połknąć) takie jakby ciamkanie. Jeśli nawet Maluszek ma refluks to głównym sposobem walki z nim jest podniesienie do gory nożek łóżeczka od strony główki (mi w szpitalu powiedzieli że pod kątem 45 stopni ale ja miałam mniejszy bo Izulka poprostu zjeżdżała w dół) Refluks przeważnie zanika w momencie gdy dziecko zaczyna siadać. Asiołku gdyby Twoja córunia miała duży refluks nie miałąbyś co do tego żadnych wątpliwości. Nieprzybierałaby na wadze miałaby wstręt do jedzenia i w skrajnym przypadku nawracające zapalenie oskrzeli. Więc sie nie mart. Może poprostu sie przejada i wrac z odbiciem ucieka nadmiar mleczka. Aha i czytając Wasze ostatnie posty........ Dzieciom z refluksem nie podaje sie soczków ani przecierów owocowych do ukończenia 8 miesiąca życia. Soki owocowe u takich maluszków podrażniają przełyk. Więc przemyślcie i skonsultujcie z lekarzem.
Pozdrawiam - ja nadal 2 w 1 :]

Asiołku refluks, utrudnione oddawanie kału to wszystko leczy sie u gastrologa a najlepiej u gastroenterologa dziecięcego. Pediatrzy są oczywiście od dzieci, są dobrzy ale to pediatrzy czyli od wszystkiego a jesli Maja ma to tak już długo i niewiele jej pomaga to chyba potrzebna jej wizyta u specjalisty. Ja też leczyłam Zuzię u pediatry i teraz jestem zła sama na siebie ze tak późno trafiłam do dobrego gestroenterologa.

acha i Asiołku jakbyś się domyslila (a jak się domyślisz to będziesz wiedziała o co chodzi ;)) to na razie cicho sza ;D

reklama
Do góry