reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

KOLEŻANKI BIAŁOSTOCCZANKI

Wczoraj dzwoniłam do pediatry bo maluch ma śluzowatą krew w kupkach i oświadczyła mi, żebym przestała pic mleko, bo pewnie jest uczulony na białko mleka krowiego. Mam trzy dni obserwowaćczy sie popraw9i, jak przejde na dietę...chyba że ta krew od czego innego..please, pomóżcie, jak wiecie co to za dziwo...

reklama
Kalina poczekaj na zuzaczka, ona od diet i uczuleń jest super ekspert, na pewno ci pomoże

hehe ale ci zuzaczku robię reklamę

gaga hehe... fakt ale wolala bym nie byc doswiadczona w tych sprawach.
Kalinka po pierwsze zrob maluszkowi badanie kupki na obecnosc gronkowca! U Boguchy tak własnie objawił sie gronkowiec. Co do mleka to jednoczesnie ze sluzem najczęsciej wystepuje szorstka skorka. Badanie na gronkowca zrobisz w labolatorium na Białówny w Esculapie albo na Warszawskiej. A wracajac do mleczka to obecnie pediatrzy zalecaja odstawienie mleczka profilaktycznie do 3 miesiaca (szczególnie przy karmieniu wczesniaczkow). Pisz co i jak się zmienia. Jesli to przyczyna diety to poprawa powinna nastapic po ok. 3 dniach.

Martuska polecam Ci specjalistów z Zamenhoffa, maja najlepsze USG w regionie.

Krew znikła...więc chyba od mleka. Nie piję, odstawiłam wszystko co od krowy, za to zaopatrzyłam sie w indyka, brokuły, jabłka i ryż...Poza tym piję ziółka mlekopędne, choc one chyba bardziej wiatropędne niz mlekocostam. Maluch spi, je, spi, je i tak na okrągło. Muszę go budzić co trzy godziny, żeby na siłę nakarmić. To chyba wcześniakowe spanie, jeszcze powinien być 3 tygodnie w brzusiu! A w nocy trzy razy karmiłam, super, w końcu się wyspałam więcej niż godzinkę. I w końcu spojrzałam w lustro. jejku! wyglądam jak w 6 miesiącu ciąży. Ale -jeździłam rowerem do sklepu, z małym Dawidem na bagazniku, było super, w poniedziałek będzie 3 tygodnie po cięciu, a ja smigam rowerkiem. Pozdrawiam mamy zewnetrzne i wewnetrzne, brzuszkowe.

Wojtek (żonaty od 11 lat) - Od lat kocham tę samą kobietę. Żona mnie
> zabije, jak się dowie!
>
> Zbyszek (żonaty od 23 lat) - Mamy z żoną sposób na szczęśliwe pożycie
> małżeńskie. Dwa razy w tygodniu idziemy do przytulnej restauracji, trochę
> wina, dobre jedzenie... Żona chodzi we wtorki, a ja w piątki.
>
> Henryk (żonaty od 17 lat) - Ktoś mi ukradł wszystkie karty kredytowe, ale
> nie zamierzam zgłosić tego na policję. Złodziej wydaje mniej niż mojażona.
>
> Mirek (żonaty od 12 lat) - Wszędzie zabieram moją żonę, ale Ona zawsze
> znajduje drogę powrotną.
>
> Jurek (żonaty od 29 lat) - Zapytałem żonę: "Gdzie chciałaby pójść na naszą
> rocznicę?" Ona na to: "Gdzieś, gdzie jeszcze nie byłam". Więc odpowiadam:
> "Może do kuchni ?"
>
> Piotrek (żonaty od 3 miesięcy) - Zawsze trzymamy się za ręce. Jak puszczę,
> to zaraz robi zakupy
>
> Michał (żonaty od 21 lat) - Żona ma elektryczną sokowirówkę, elektryczny
> toster, elektryczny piecyk do chleba. Kiedyś powiedziała, że ma tyle
> gadżetów, że nie ma gdzie usiąść. Więc jej kupiłem krzesło elektryczne.
>
> Leon (żonaty od 11 lat) - Dostaliśmy z żoną pokój z łóżkiem wodnym w
> hotelu. Żona nazwała go Morzem Martwym.
>
> Władek (żonaty..... zdziwiony że kobiety tak długo żyją) - Żona zrobiła
> sobie maseczkę błotną i wyglądała świetnie przez dwa dni. Potem błoto
> odpadło...

Dziś Jonatan skończył 3 tygodnie...o 11 25 minut.

j5vw.jpg

Jest kochany. Śpi i je, spi i je...
jo8py.jpg

A to jego kącik.
img02547jr.jpg

No no Kalinka :) Łamacz serc niewieścich będzie z Twojego Jonatana :) Udało Ci się zrobić mu fotkę z otwartymi oczkami? Na każdym zdjęciu śpi hehehehehe. Łóżeczko dziwnie znajome :) Mój dzidziołek ma baaaardzo podobne jak nie takie samo i jeszcze pościel kupiłam żółtą hehehhe. Podobny gust mamy chyba :)

Dziewczyny naprawdę nic nie wiecie co u Tuśki ? Martwię się już na dobre :(

reklama
Kalinka naprawde sliczny ten twoj synalek
Minia a gdzie ten twój sobaka wszedł? ;)

No własnie, nie wiem co u Tuski :(, ale przedtem, nawet jak była w domku to sie nie za często odzywała (tak sie pocieszam) :(

No i nie wiem, czy juz pisalam ale z żółtaczka juz sie pozegnalismy. Bilirubina spadła po luminalu. Całe szczęście, że nie posluchałam innego lekarza i nie przestalam karmic. Lekarka do której teraz chodzimy powiedziała, ze jakby to była żółtaczka spowodowana hormonami z mleczka, to luminal by nie pomógł. Łaska Boska, że nie posłuchałam tamtej konowałki bo do końca zycia bym sobie w brode plula :mad:
Teraz borykamy sie z fatalna morfologią. Hemoglobina jest bardzo niska - 8,8. Maluszek dostał witaminke B6 i kwas foliowy. Mam nadzieje, że po zbiciu bilirubiny powoli wszystko wróci do nnormy :( Bardzo sie martwie ta bilirubiną

A wczoraj dostalam ataku histeri... az sie poryczalam jak przeczytalam na BB że jednej dziewuszcie córka na smierc łóżeczkowa odeszła :( i to w 4 miesiącu :( :( Tak spanikowałam, ze meżowi sie udzieliło i po monitor odechu dzis jedzie.... :-[

Do góry