reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

KOLEŻANKI BIAŁOSTOCCZANKI

buuu Witek ma katarzysko. Bardzo sie męczy z tym zatkanym noskiem. Dobre jest choc to, że po luminalu prawie cały czas śpi - budzis ię tylko na karmienie, więc mamy nadzieje ze przespi to zaziebienie. Odciagamy mu fluczki gruszką, czasem psikamy woda morska i Nasivinem ale i tak jest biedniutki. Pewnie sie zaraził przez to latanie po szpitalu i lekarzach. :(
Krwi tez biedniutkowi olbrzymie ilosci wyciagneli, bo w związlu z zołtaczka i hemoglobina 101 badan miał zlecone. Nie moge sie nacieszyc ta p. dr. do której w końcu trafilismy. Dzięki niej nie tylko nie odstawiłam małego od cyca ale też uchroniła go od przedwakowania żelaza, bo przy tak niskiej morfologii inni chcieli mu na dzien dobry żelazo dac a w badaniach które ona zleciła, okazało się, że żelaza jest idealna ilosć.

Kalinko, ciesze się ze juz coraz bliżej domku jestescie.
Agak - i co z twoim nerczydłem?

reklama
minia ja polecam kosmetyki bambino - mydełko, oliwkę i krem do buźki na polko, chusteczki pampersa są chyba najlepsze, a jak maluch ma wysypkę, potówki czy jakieś takie problemy to kosmetyki Oilatum trochę drogie ale warto, jeżli chodzi o rzeczy do szpitala to najlepiej zapytaj w szpitalu, bo w każdym jest inaczej

Kalinka cudeńko ;)

My teraz mamy cała serie NIVEA BABY i bardzo sobie chwalimy. Krem na buzie tez mamy z NIVEA ale jeszcze go nie stosowałam, dopiero jak mróz bedzie. Do kąpieli lejemy płyn Oilatum. Do pupy jak się troche zaczerwieni to sudocrem a na codzien krem NIVEA BABY.
Na poczatku kapalismy maluszka raz w tej oliwce a raz w krochmalu i zamiast pudru makę ziemniaczana.

No dobra teraz ja jestem przerażona. Okazuje sie że ból w brzuszku nie jest od kamienia tylko to jest taki typ skurczy. Byłam dzisiaj na ktg i niestety nie dostałam dobrych wieści. Maluszek ma bardzo wysokie tętno prawie cały czas 180. Jutro ide na ponowne ktg do szpitala. Mam nadzieje że bedzie lepiej. Trzymajcie kciuki. Pozdrawiam

Agak moja mała też miała wysokie tętno kilka razy, ale jak ja się uspokoiłam to jej spadało tętno, i jak pogoda byłą do dopy to jej tętno też było wysokie, więc bez paniki

zmianarozmiaruzmianarozmiaruds.jpg

a ja teraz tak wygladam

Żużaczku ale ślicznie wyglądasz. Jak dobrze pamiętam ostatnio jak było zdjęcie ze spaceru miałaś długie włosy. Z krótkimi Ci duuuuuuuużo lepiej:) Dzisiaj tętno było niskie. Średnia 130 ale ze 3 razy spadlo poniżej 120. Sama już nie wiem co mam myślec. Jeszcze ten tydzień wysiedzę spokojnie ale od następnego zaczynam szorować okna trzepać dywany i pastować podłogi:D Pozdrawiam Was serdecznie

reklama
Kalinko gratuluję synka, jest śliczny i tak jak dziewczyny wcześniej napisały wcale na wcześniaka nie wygląda.

Żużaczku dobrze, że z Witkiem jest ok szkoda tylko, że zakatarzony.

Co do kosmetyków to ja używam Skarb matki i jestem bardzo zadowolona. Dla chłopaków kupowałam Nivea a teraz dla Emmy właśnie Skarb matki, oprócz ceny różnicy nie widzę.

Do góry