reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kolejny maluszek - wątpliwości i radości:)

reklama
Więc tak... Badanie genetyczne wyszło ok. Ryzyko wady genetycznej jest niewielkie. Wszystkie parametry w normie . wyniki również. Dzidzia ma 73 mm :)
Najważniejsze , ze serduszko bije a tak sie martwiłam. Lekarz zapytał czy chce poznac płec bo moze mi okreslic w 70 % , ale stwierdziłam , że to mało i nie chce :) nastepna wizyta za miesiac a do tej pory mam łykac tylko kwas :) uffff
A i według wagi gina nic nie przytyłam :p

po wizycie, w domku z kubkiem herbaty w końcu na spokojnie iiiii poczułam ruchy dziecka:-DLekarz je rozruszał i czuje moje malenstwo!!!!

cudne wiesci, gratulacje:-)

Martolinka super wieści, ale już duza ta fasolka. Niech zdrowo rośnie i kopie mamusie ile sił w nogach :-p.
To odważny lekarz jak juz chciał płeć określać, ale fajnie tak pobyć trochę w nieswiadomości

Odwazny, nieodwazny. Mój gin tez przy tym badaniu w tym czasie [a byłam razem z D] określił nam plec ze bedzie chłop i tyle. I nie było z tym ceregieli. stwierdził to z całą stanowczością. Potem co usg [chyba jeszcze dwa lub trzy razy] pytałam. No i nie mogło być inaczej ;)

Martolinka cieszę się, że wszystko oki:))) Oj czas leci, wydaje mi się, że dopiero co powiedziałaś o ciąży a tu już 14tc... Super, że już czujesz ruchy, ja Konrada poczułam w 17 tc, może przy drugim też poczuje szybciej :)))

Więc tak... Badanie genetyczne wyszło ok. Ryzyko wady genetycznej jest niewielkie. Wszystkie parametry w normie . wyniki również. Dzidzia ma 73 mm :)
Najważniejsze , ze serduszko bije a tak sie martwiłam. Lekarz zapytał czy chce poznac płec bo moze mi okreslic w 70 % , ale stwierdziłam , że to mało i nie chce :) nastepna wizyta za miesiac a do tej pory mam łykac tylko kwas :) uffff
A i według wagi gina nic nie przytyłam :p

po wizycie, w domku z kubkiem herbaty w końcu na spokojnie iiiii poczułam ruchy dziecka:-DLekarz je rozruszał i czuje moje malenstwo!!!!
Super, że po wizycie wszystko ok!!!Niepotrzebnie się denerwowałaś:-)
No i gratuluje pierwszych ruchów!!!Niesamoiwte uczucie znów poczuć dzidzię w brzuszku, co nie?:-)
Ula własciwie zaczął sie 14 tc . 13 tygodni juz skończyłam:-Dtak pisze bo odliczam z utesknieniem kolejne dni i jakos mi sie to wlecze:-D
Ja też tak liczę..niby na suwaczku 33tc, ale w sumie to już 34 tygodnie:szok::-)..

reklama
Do góry