reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kolejny maluszek - wątpliwości i radości:)

Ania a ja czekam az pierwsze ruchy poczuje :tak:mam nadzieje, ze to juz niedługo. Musze troche przystopowac z ta moja bieganina ale to juz jutro

reklama
Ania, maxwell teraz spojrzalam na Wasze suwaczki:szok: jak ten czas leci :)
juz niedugo :)
Polaa, to fakt, teraz jakoś nawet przyspieszył:-D
no już bliżej niż dalej :) , chciałabym już mieć to za sobą bo mi coraz ciężej , dzisiaj mi się mała wbiła w bok że miałam wrażenie kolki przez pół dnia (zwłaszcza na spacerze)
Ja też..w ogóle mam wrażenie, że teraz dzidzia jest silniejsza niż była Marysia..bardziej się rozpycha i silniej kopie..
Ania a ja czekam az pierwsze ruchy poczuje :tak:mam nadzieje, ze to juz niedługo. Musze troche przystopowac z ta moja bieganina ale to juz jutro
Martolinka, na pewno już za niedługo poczujesz..ja tak miałam, że szybciej poczułam maleństwo w tej drugiej ciąży - może dlatego, że wiedziałam, czego się spodziewać..

Więc tak... Badanie genetyczne wyszło ok. Ryzyko wady genetycznej jest niewielkie. Wszystkie parametry w normie . wyniki również. Dzidzia ma 73 mm :)
Najważniejsze , ze serduszko bije a tak sie martwiłam. Lekarz zapytał czy chce poznac płec bo moze mi okreslic w 70 % , ale stwierdziłam , że to mało i nie chce :) nastepna wizyta za miesiac a do tej pory mam łykac tylko kwas :) uffff
A i według wagi gina nic nie przytyłam :p

po wizycie, w domku z kubkiem herbaty w końcu na spokojnie iiiii poczułam ruchy dziecka:-DLekarz je rozruszał i czuje moje malenstwo!!!!

Mama tez jestem w szoku , ale podobno drugie i kolejne dzieci czuje sie wczesniej:tak:maxweel tez tak pisała:tak:
podwójne mamy na watku kwietniowym czesto juz tez czuja

No tak Marta zapomnialam :) tak to dawno było, rzeczywiscie te badanie sie robi. Ale wiesz dopiero spojrzalam na Twój suwaczek a to juz 13 tydzien! WOW! Kiedy to zleciało? Moja ciąża wlekła mi się strasznie i ciągle balam sie ze cos bedzie nie tak :zawstydzona/y: Oczywiscie GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!!

Acha mialam Wam napisac, w week byla u nas rodzina z 6 tygodniowym maluszkiem, od razu go wzięlam w ramiona i trzymalam bardzo długo, pierwsze wrazenie - o matko ja tez chce, ale jak sobie przypomnialam obawy, karmienie piersią, czy zdrowy, wizytę u neurologa, z pepuszkiem problemy itd itp, stwierdzilam O NIE! Jak trzyma się kogos dziecko nie podchodzi sie do tego az tak emocjonalnie, jak sie ma swoje przezywa sie każdy płacz! Moja mama powiedziala ze dziecko mialam złote, tylko sama za bardzo zdenerwowana bylam tym wszytskim. Ja narazie DZIĘKUJĘ :-(

reklama
Do góry