reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kolejny maluszek - wątpliwości i radości:)

reklama
hmmm.. dzięki Asica. Kurcze, no to słabo - czyli musze zamrażac takie pikusie i potem rozmrozić ze 3 :/
eh...

Dziewczyny moze pamiętacie jeszcze - nie miałyście problemu z tryskającym mlekiem ? U mnie jest z tym coraz gorzej, jak mały wypuści sutek z buzi to tryska na pół metra dosłownie. Musze non stop pilnowac z pieluchą, bo jesteśmy obydwoje pozalewani cały czas, wczoraj miałam wieczorem mokrą całą bluzkę, aż sie rozebrałam zupełnie. To z lewej piers tak tryska (przy Ali ta pierś dłuuugo była "uośledzona" i mało mleka w niej miałąm)i, a z prawej z kolei leje się normalnie strumieniem jak z kranu i też go zalewa, biedak się krztusi.
Bróbowałam kłaść go nabrzuszku na swoim brzuch, zeby ssał od góry, ale niewiele to pomaga. No masakra.
W dzień w miare spokojnie je i to nie ejst taki problem, ale wieczorem się strasznie denerwuje przy tym.
ooo skąd ja to znam (tzn. pamietam jeszcze)
ze mnei tryskało strasznie (nawet jak zakończyłam karmienie to po naciśnięciu tryskało)
często w nocy przebudzałam sie zalana mlekiem i zmieniłam koszulę i posciel
a w dzień wkłądki laktacyjne nie wyrabiały wiec wkładałam złożoną pieluszkę tetrową i prałam później

też próbowałam odciągać prze podaniem ale nic nei dawało
tyle tylko ze dziecko mi się wyryczało :-D i szybciej padło przy cycu:-D

Agrafka - z okazji miesięcznicy Wojtusia życzę Ci takich spokojnych, fajnych miesięcy ;-)a jemu zdrowia, braku szarpania się wieczornego i w ogóle pogody ducha;-)

Agrafka 100 całusków dla Wojtusia dla Ciebie spokoju!

próbowałas tego karmienia miesznego? nadals ię Wojtulka tak szarpie?

reklama
Do góry