reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kolejny maluszek - wątpliwości i radości:)

agrafka ,pola ja też się bałam jak to będzie , a teraz mogę powiedzieć że mi łatwiej z dwójką niż jak Kuba był sam w wieku Lenki :tak:
dziunka to do roboty a my tu zrobimy zrzute na wózek , a z ubranek każda ci coś podeśle i będziesz mieć wybrawkę jak się patrzy ;-)
w Norwegii nie trzeba sobie mówić ile się zarabia ,wystarczy wejść na stronę skarbówki i każdego legalnie pracującego tu człowieka można sprawdzić ile rocznie zarabia :tak:

reklama
agrafka ,pola ja też się bałam jak to będzie , a teraz mogę powiedzieć że mi łatwiej z dwójką niż jak Kuba był sam w wieku Lenki

O rany ja tak samo mówiłam do momentu gdy igorek skończył 10 mieś tzn zaczą chodzić i wtedy zaczą się meksyk. No ale wiadomo z pewnymi sprawami było super np. rewelacyjna organizacja, mniejszy stres bo już wiele się wie no i jak to u mnie było drugie dziecko było grzeczniejsze, mniej absorbujące i wyrozumiałe dla mamy-cokolwiek by to nie znaczyło.:rofl2:

ja mysle ze 2,5-3 latka to juz jest taka fajna roznica wieku...starszaczek juz duzo rozumie i mozna mu pewne rzeczy wytlumaczyc...czasem w czyms pomoze...a poza tym, co najwazniejsze jest juz dosc samodzielny, co bardzo ulatwia zycie...
mysle ze przejsciowy problem pojawi sie gdy mlodsze zacznie chodzic i psuc wszystko czym strasze sie akurat bawi...no ael to pewnie chwilowe...:-)

tak 2-3 lata różnicy między dziećmi to idealna różnica wieku ale jak te dzieci mają już lat 20-ścia :-D:-D
mamajuli czyli jeszcze wszystko przede mną ;-) ,mam nadzieje że pójście Kuby do przedszkola trochę ułatwi sprawe :-)

AniaSm moi juz się swietnie dogadują. Owszem, kłócą się i bija ale watpię by to się kiedykolwiek zmieniło, w koncu 2 samce.

Moi też się świetnie dogadują, aż czasami za świetnie, już potrafią się zbuntować przeciw mamie, albo razem planować co zbroją:-D. Codziennie jak widzę jak się bawią to mam łzy w oczach. Kurde, ja też mam ochotę na trzeciego maluszka:rofl2:, ale jeszcze muszę trochę poczekać na "lepsze czasy":-D

Moje już też coraz bardziej się dogadują, ładnie zaczynają się bawić, ale jednocześnie rywalizują o wszystko, Hanka chce mieć wszystko pierwsza, zabiera zabawki Goni, ja na to zwracam uwagę, ale małżon nie widzi w tym nic niestosownego.. prawo silniejszego wg niego działa.... szkoda gadać czasami. U mnie z kilku przyczyn myśl o 3 dziecku niestety pozostanie w sferze marzeń, a jak sobie pomyślę co jeszcze nas czeka to ... odechciewa mi się wszystkiego - szkoła, narkotyki, wódka, papierosy, internet, insze głupawki... :szok::szok: Nie dać się zwariować..... jak wychować mądrze dziecko w czasie tak trudno-upierdliwym?

reklama
Do góry