reklama
martolinka
Mama i nie tylko :-)
Malutka zdrowa , ma już całe 1444g. To chyba taka średnia waga
Za nic nie chciała się ładnie pokazać, zasłaniała buzię , ale "pipkę" udało się odnaleźć
AFI (płyn owodniowy) na granicy normy , ale nie zwiększa się wiec nie mam się martwić. Łykam dalej żelazo , kwas foliowy i kwasy omega.
Coś mnie tknęło i pomimo tego , że badania tarczycowe z początku ciąży wyszły ok zrobiłam je ponownie. W poprzedniej ciąży niedoczynność pojawiła się pod koniec ciązy z Antkiem. Nie pomyliłam się- tym razem moja tarczyca znowu zawiodła. Dostałam euthyrox 25. Na następną wizytą mam powtórzyć ft4.
Dziewczyny badajcie swoją tarczycę. Wielu lekarzy nie zleca nawet tych badań a są one ogromnie ważne.
Kilolek pokaż te swoje oczy Gratuluje udanej wizyty
AFI (płyn owodniowy) na granicy normy , ale nie zwiększa się wiec nie mam się martwić. Łykam dalej żelazo , kwas foliowy i kwasy omega.
Coś mnie tknęło i pomimo tego , że badania tarczycowe z początku ciąży wyszły ok zrobiłam je ponownie. W poprzedniej ciąży niedoczynność pojawiła się pod koniec ciązy z Antkiem. Nie pomyliłam się- tym razem moja tarczyca znowu zawiodła. Dostałam euthyrox 25. Na następną wizytą mam powtórzyć ft4.
Dziewczyny badajcie swoją tarczycę. Wielu lekarzy nie zleca nawet tych badań a są one ogromnie ważne.
Kilolek pokaż te swoje oczy Gratuluje udanej wizyty
Cieszę się, że tak owocne były Wasze wizyty..
Martolinka - wow niezła kruszynka już.
Kikolek - szalona kobieto;-) w oczach masz wypisane zapotrzebowanie czy co;-) ( na jeszcze szaleństw ),
Polaa - lasska z Ciebie jest, brzusio fajnusi, a jutro mam nadzieję, że się określi jakiej płci;-)
Martolinka - wow niezła kruszynka już.
Kikolek - szalona kobieto;-) w oczach masz wypisane zapotrzebowanie czy co;-) ( na jeszcze szaleństw ),
Polaa - lasska z Ciebie jest, brzusio fajnusi, a jutro mam nadzieję, że się określi jakiej płci;-)
kilolek
podwójna listopadowa mama
no ba! oczywiście!!!kilolek super, ze wszystko w porzadku
Dosc tych szalenstw lozkowych
a laską jeszcze bedziesz;-)
(ja tez)
przesadził z tymi oczami, z resztą też ;-)
moje dziecię tez bylo dokładnie pomierzone i wogóle ale oboje z gine się koncentrowaliśmy na tych skurczach, szyjce, tętnie itp ze wogole nie zarejestrowałam co i jak. Te pomiary mis ię wyświetlają na moim monitorze (bo w gabbinecie są 3 monitory - lekarza ten co z cała aparaturą, drugi dla mnie nade mną żeby mi się wygodnie patrzylo i trzeci dla osoby towarzyszącej przed fotelem w nogach leżanki żeby nikt nikomu na glowie nie siedział) ale też wogole nie zwróciłam uwagi. na konie cnie spytalam lekarz powiedzil tylko "czyli wszystko w normie" wiec nie wiem ile wazy, mierzy... ale malo istotne to w sumie było dzisiaj. Ale musze przyznać, że dzisiaj na tym usg leżąlam ze 20 minut nie płaciłam za nie, bo do zwyklej wizyty jest tylko takie króciutki 1-2 minutowe usg dla sprawdzenia zynności życiowych, a takie dokładne trzeba dodatkowo wykupić a facet się przejał obadał dokładnie, za friko.
AniaSm
Fanka BB :)
dziewczyny super że wizyty udane a maluszki zdrowo rosną
pola teraz czekamy na ciebie :-)
czy jeszcze ktoś (oprócz mnie) nie może pisać postów na Listopadzie??
pola teraz czekamy na ciebie :-)
czy jeszcze ktoś (oprócz mnie) nie może pisać postów na Listopadzie??
Ostatnia edycja:
wow martolinka no to ''kawal kobiety'' juz nosisz pod serduszkiem-super ze wszystko dobrze :-)
kilolku dobrze ze gin cie troszke uspokoil...ja wiem ze to latwo mowic a ciezej wykonac...ale musisz troszke czasu poswiecic sobie i malenstwu ktore nosisz w sobie...czasem usiasc, wylozyc nozki do gory i nic nie robic!!!!!
pola trzymam kciuki za jutrzejsze podgladanie maluszka :-)
kilolku dobrze ze gin cie troszke uspokoil...ja wiem ze to latwo mowic a ciezej wykonac...ale musisz troszke czasu poswiecic sobie i malenstwu ktore nosisz w sobie...czasem usiasc, wylozyc nozki do gory i nic nie robic!!!!!
pola trzymam kciuki za jutrzejsze podgladanie maluszka :-)
kilolek
podwójna listopadowa mama
nie jest tak źle jak jestem wdomu to mogę leżeć z nogami w górze gorzej ze musze do tego przedszkola dralować. Kuba będzie musiał zrezygnować z dostawki niestety, bo już za cięzko dla mnie. Nie będzie zachwycony, zwłaszcza rano ale teraz póki mrozy to go teść wozi rano, bo pracuje w budowlance więc jak duży mroz to ma zastój, a on chetny do pomocy
reklama
Podziel się: