reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kolejny maluszek - wątpliwości i radości:)

Kilolek a bierzesz nospę? ja miałam takie dni , że do 10 na godzinę dochodziło to miałam brac nospe i odpoczywac.. To obfity w wizyty ten tydzień:tak:

Powtórzyłam sobie badania TSH i FT4. Niby pierwsze były ok , ale w ciąży z Antkiem niedoczynność pojawiła się dopiero pod koniec ciaży. W przyszłym tygodniu powtarzam toksoplazmoze

reklama
no nie biore, bo własnie nie wiem czy to na pewno źle się dzieje a nie chce no-spy nadużywać, o nie pozostaje bez wpływu na mięśnie dziecka. Z kuba brałam dużo no-spy i miał (do dzisiaj ma) problemy z napięciem mięśniowym, móiwą, ze to moze być od no-spy i sama nie wiem brac czy nie, dobrze, ze jutro ta wizyta

Kilolek obniżone napięcie mięśniowe u dzieci może być związane z braniem nospy w ostatnich tygodniach ciąży.Na twoim miejscu bym wzięła.
A poza tym magnez można brać codziennie.

ale ja an migrenę nei bardz moge magnez. Biore jak musze. jak miałam skurcze na poczatku to wtedy ralam magnez zamiast no-spy.
No to wezmę w takim razie tę no-spę i zobaczymy

bo magnez wzmaga migreny. Musze unikać czekolady, orzechów itp wtedy jest naprawde lepiej, nie duzo ale zawsze

Kurde ja zupełnie inaczej słyszałam i zaczęłam brac regularnie magnez i mniej głowa mnie boli:sorry:Czekolada tak ale myślałam że to zupełnie o co innego chodzi:cool:

wiesz ja tez nie wiem czy to każdego dotyczy. Ja mam tez inne dolegliwości, nazwijmy to mozgiem związane więc może dlatego inaczej niz ty ale wydawalo mi się, że jest to raczej zalecenie ogólne.

wróciłam od gina nie jest źle. Szyjka dluga kręta i zamknięta. ale no-spa i magnez 4 razy dziennie, dużo wypoczynku i ograniczenie szaleństw łóżkowych o polowę
biggrin.gif

popatrzył na mnie i mówi "po oczach widze że lubisz sobie poszaleć wiec nie przesadzaj" :-)
gdyby nie przechodziło mam przyjsc bez zapisu miedzy pacjentkami
Poza tym objechał mnie z góry na dół o wagę. Dycha już niestety mi stuknęła :zawstydzona/y: wszedl mi na ambicję ale bynajmniej nie ze zdrowo bla bla bla tylko po babsku - byłam laska jestem wieloryb... jakbym nie wiedziala :-)
bardzo dobrze psychicznie mi zrobila ta wizyta

reklama
Do góry