reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kolejny maluszek - wątpliwości i radości:)

reklama
martolinka mi juz jest ciezko a Ty przeciez 2 miesiace do przodu jestes;-) Oby do konca, chociaz tak jak piszesz tez mi jakos smutno ze "tylko" 4 miesiace z kawalkiem jeszcze, a to juz ostatnia moja ciaza:zawstydzona/y:
Teraz to ja chce z brzuchem jak najdluzej chodzic:-D
i jak to zrozumiec kobiete w ciazy, chyba ze ja tylko taka dziwna

Martolinka - no tak jakoś do głowy mi nie przyszło ;-) na temat butów.
Ja pamiętam, że z Hanką nie chciałam by wychodziła na zewnątrz, a z Gośką chciałam by wreszcie był koniec ciąży...

a wiecie, ze ja to jakoś bardzo rzadko mysle o tym, ze w ciązy jestem. jakoś tak mimochodem ta ciąża przebiega.

Zrobiłam dzisija tą krzywa ale nie wiem cyz lekarz nie każe mi powtórzyć. Wynik wyszedł bardzo dobry 96/114 ale.. roiłam w przyychodni, bo miałam skierownaie od lekarki na nfz i nie wiem czemu robia tam z palca. Zawsze robili normalnie z zyły. Tka z palca glokometrem to ja sobie moglam w domu zrobić. W dodatkuu ja nie sprawdzialam w ilu ml wody ta glukoze trzeba rozpuscic i wlałam 400 a ponoc poiwnno byc 250, wcinęłam az pól cytryny - tak mi się wydawało,z e połozna mwila i dziewczyny na maju tak robily ale ja 114 cukru to zykle nie miewam, wiec zdziwiona jestem i dlatego ma podejrzenia, ze jednak powinnam to powtórzyć.

Kilolek a kiedy masz następną wizytę?
Ja jutro na 16. Niestety sama. M bedzie pilnował małego .
Polaa Ty w srode?

reklama
Martolinka ja mam jutro na 1230 ale tez idę sama, bo to zwykła wizyta bez usg (tzn zrobi takie szybkie tylko zeby sprawdzić tętno) wie cnie am sensu A. ciągać. Pewno lekarz będzie niepocieszony :-)
troche sie martwie, bo mam strasznie dużo surczy przepowiadających. Jak tylko sie ruszam to zaraz skurcz (jak siedze czy leże to nie) nawet do 15 na godzinę

Do góry