reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kolejne starania

O zdecydowanie lepiej się czuję niż w 1 trymestrze chociaż brzuch już widać 😂 póki co, odpukać, dobrze, trochę dolegliwości i stresu, ale to chyba nieuniknione 😄 minie raz dwa, zobaczysz, ja czekałam pół roku zgodnie z zaleceniami a w miarę szybko minęło 🤪
Bardzo się cieszę! A tak to wszystko bezproblemowo, bez plamienia? Wykonałaś jakieś dodatkowe badania?

reklama
Bardzo się cieszę! A tak to wszystko bezproblemowo, bez plamienia? Wykonałaś jakieś dodatkowe badania?
Bez plamienia, plamiłam tylko w pozamacicznej :) w ogole czuć że ta ciąża jest inna niż cp czy biochem, spokojniejsza byłam i czułam że jest ok. Nie robiłam żadnych badań, bo nie było wskazań

Bez plamienia, plamiłam tylko w pozamacicznej :) w ogole czuć że ta ciąża jest inna niż cp czy biochem, spokojniejsza byłam i czułam że jest ok. Nie robiłam żadnych badań, bo nie było wskazań
To super! Ja zdecydowałam, że zrobię kilka badań (trombofilia, zespół antyfosfolipidowy, różyczka, cytomegalia, homocysteina, toksoplazmoza, morfologia, cytologia), przynajmniej żeby wiedzieć czy to jest ok. U mnie prawdopodobnie była wada rozwoju, tak lekarz powiedział, ale będę trochę spokojniejsza jak sprawdzę te rzeczy.

To super! Ja zdecydowałam, że zrobię kilka badań (trombofilia, zespół antyfosfolipidowy, różyczka, cytomegalia, homocysteina, toksoplazmoza, morfologia, cytologia), przynajmniej żeby wiedzieć czy to jest ok. U mnie prawdopodobnie była wada rozwoju, tak lekarz powiedział, ale będę trochę spokojniejsza jak sprawdzę te rzeczy.
Ale poronienie było samoistne, czy zatrzymane? Bo to też tak naprawdę ma duże znaczenie dla diagnostyki.

Zatrzymane, tabletki + zabieg
Ja konsultowałam się z kilkoma lekarzami po poronieniu. Miałam taką możliwość będąc na oddziale i wszyscy raczej odradzali badanie na trombofilie i w kierunku zespołu antyfosfolipidowego, jeśli było to poronienie zatrzymane. Ale pewnie co lekarz to inaczej doradza. W moim przypadku akurat było wiadomo, że dziecko jest bardzo chore, a sam problem nie tkwił we mnie. Możliwe, że dlatego.

Ja konsultowałam się z kilkoma lekarzami po poronieniu. Miałam taką możliwość będąc na oddziale i wszyscy raczej odradzali badanie na trombofilie i w kierunku zespołu antyfosfolipidowego, jeśli było to poronienie zatrzymane. Ale pewnie co lekarz to inaczej doradza. W moim przypadku akurat było wiadomo, że dziecko jest bardzo chore, a sam problem nie tkwił we mnie. Możliwe, że dlatego.
U mnie na usg niby było widać obrzęk na plecach płodu, czy może to świadczyć o wadzie w rozwoju? Nie wiem, nikt mi tego ani nie potwierdzi, ani nie zaprzeczy. Ja wykonam te badania dla świętego spokoju i aby ew. w kolejnej ciąży (w razie potwierdzenia nieprawidłowości w ww. badaniach) zastosować odpowiednie leczenie. :)

U mnie na usg niby było widać obrzęk na plecach płodu, czy może to świadczyć o wadzie w rozwoju? Nie wiem, nikt mi tego ani nie potwierdzi, ani nie zaprzeczy. Ja wykonam te badania dla świętego spokoju i aby ew. w kolejnej ciąży (w razie potwierdzenia nieprawidłowości w ww. badaniach) zastosować odpowiednie leczenie. :)
Pocieszające jest to, że dostałam już pierwszej @ po 4 tygodniach od zabiegu, czyli tak jak miałam wcześniej, wszystko wróciło do normy, mam nadzieję, że kolejne cykle również będą o czasie.

reklama
Pocieszające jest to, że dostałam już pierwszej @ po 4 tygodniach od zabiegu, czyli tak jak miałam wcześniej, wszystko wróciło do normy, mam nadzieję, że kolejne cykle również będą o czasie.
u mnie też po zabiegu 4 tyg i przyszła @ i o dziwo szybko się wszystko unormowało.
Po poprzednich stratach tylko tabletki @ normował mi się 3 miesiące.

reklama
Do góry