Bardzo się cieszę! A tak to wszystko bezproblemowo, bez plamienia? Wykonałaś jakieś dodatkowe badania?O zdecydowanie lepiej się czuję niż w 1 trymestrze chociaż brzuch już widaćpóki co, odpukać, dobrze, trochę dolegliwości i stresu, ale to chyba nieuniknione
minie raz dwa, zobaczysz, ja czekałam pół roku zgodnie z zaleceniami a w miarę szybko minęło
![]()
reklama
Klemensa
Fanka BB :)
Bez plamienia, plamiłam tylko w pozamacicznejBardzo się cieszę! A tak to wszystko bezproblemowo, bez plamienia? Wykonałaś jakieś dodatkowe badania?
To super! Ja zdecydowałam, że zrobię kilka badań (trombofilia, zespół antyfosfolipidowy, różyczka, cytomegalia, homocysteina, toksoplazmoza, morfologia, cytologia), przynajmniej żeby wiedzieć czy to jest ok. U mnie prawdopodobnie była wada rozwoju, tak lekarz powiedział, ale będę trochę spokojniejsza jak sprawdzę te rzeczy.Bez plamienia, plamiłam tylko w pozamacicznejw ogole czuć że ta ciąża jest inna niż cp czy biochem, spokojniejsza byłam i czułam że jest ok. Nie robiłam żadnych badań, bo nie było wskazań
Xxxladyhxxx
Ale poronienie było samoistne, czy zatrzymane? Bo to też tak naprawdę ma duże znaczenie dla diagnostyki.To super! Ja zdecydowałam, że zrobię kilka badań (trombofilia, zespół antyfosfolipidowy, różyczka, cytomegalia, homocysteina, toksoplazmoza, morfologia, cytologia), przynajmniej żeby wiedzieć czy to jest ok. U mnie prawdopodobnie była wada rozwoju, tak lekarz powiedział, ale będę trochę spokojniejsza jak sprawdzę te rzeczy.
Xxxladyhxxx
Ja konsultowałam się z kilkoma lekarzami po poronieniu. Miałam taką możliwość będąc na oddziale i wszyscy raczej odradzali badanie na trombofilie i w kierunku zespołu antyfosfolipidowego, jeśli było to poronienie zatrzymane. Ale pewnie co lekarz to inaczej doradza. W moim przypadku akurat było wiadomo, że dziecko jest bardzo chore, a sam problem nie tkwił we mnie. Możliwe, że dlatego.Zatrzymane, tabletki + zabieg
U mnie na usg niby było widać obrzęk na plecach płodu, czy może to świadczyć o wadzie w rozwoju? Nie wiem, nikt mi tego ani nie potwierdzi, ani nie zaprzeczy. Ja wykonam te badania dla świętego spokoju i aby ew. w kolejnej ciąży (w razie potwierdzenia nieprawidłowości w ww. badaniach) zastosować odpowiednie leczenie.Ja konsultowałam się z kilkoma lekarzami po poronieniu. Miałam taką możliwość będąc na oddziale i wszyscy raczej odradzali badanie na trombofilie i w kierunku zespołu antyfosfolipidowego, jeśli było to poronienie zatrzymane. Ale pewnie co lekarz to inaczej doradza. W moim przypadku akurat było wiadomo, że dziecko jest bardzo chore, a sam problem nie tkwił we mnie. Możliwe, że dlatego.
Pocieszające jest to, że dostałam już pierwszej @ po 4 tygodniach od zabiegu, czyli tak jak miałam wcześniej, wszystko wróciło do normy, mam nadzieję, że kolejne cykle również będą o czasie.U mnie na usg niby było widać obrzęk na plecach płodu, czy może to świadczyć o wadzie w rozwoju? Nie wiem, nikt mi tego ani nie potwierdzi, ani nie zaprzeczy. Ja wykonam te badania dla świętego spokoju i aby ew. w kolejnej ciąży (w razie potwierdzenia nieprawidłowości w ww. badaniach) zastosować odpowiednie leczenie.![]()
reklama
wiolaho
u mnie też po zabiegu 4 tyg i przyszła @ i o dziwo szybko się wszystko unormowało.Pocieszające jest to, że dostałam już pierwszej @ po 4 tygodniach od zabiegu, czyli tak jak miałam wcześniej, wszystko wróciło do normy, mam nadzieję, że kolejne cykle również będą o czasie.
Po poprzednich stratach tylko tabletki @ normował mi się 3 miesiące.
reklama