reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kolejne dziecko

hehe może nasi Panowie, którzy odpowiadają jednak za płeć :) zebrali się w siłę,jak dowiedzieli się, ze jest ich mniej na świecie i postanowili coś zrobić ?:)

reklama
No to dziewczyny, komoda jużprawie złożona, zaczynam pranie maluśkich ciuszków, wreszcie będzie można zrobić porządek w ciuchach dzieciowych!I naprawdę muszę już spakować torbę, bo nadal tego nei zrobiłam... Podszykowałam jedynie trochę rzeczy, ale torba to jeszcze z szafy nie jest wyjęta.

No to dziewczyny, komoda jużprawie złożona, zaczynam pranie maluśkich ciuszków, wreszcie będzie można zrobić porządek w ciuchach dzieciowych!I naprawdę muszę już spakować torbę, bo nadal tego nei zrobiłam... Podszykowałam jedynie trochę rzeczy, ale torba to jeszcze z szafy nie jest wyjęta.

no tak, ciężko się czasem zebrać
a powiedz mi, czy teraz jako doświadczona juz mama pakujesz mniej do torby, czy będzie podobna?

Carolin - torba raczej będzie podobna. Na pewno nie wezmę discmana i płyt, które miałam wtedy - i nie miałam w ogóle czasu na słuchanie muzyki... Wezmę też inne koszulki do szpitala (tylko na ramiączkach i w miarę obcisłe, żeby nie wisiały na piersiach). wttedy kupiłam taką koszulę do karmienia i okazała siębeznadziejna, za luźna, wisiała mi na piersiach i strasznie je drażniła, przez co mi się zastoje małe robiły albo mokre plamy. Poza tym była z rękawem, niby krótkim, ale w szpitalu było tak gorąco, że żaden rękaw nie był potrzebny. Dla dziecka na pewno biorę bepanten, przy Tadku sięsprawdził lepiej niż proponowany przez szpital alantan. Pieluch chcę wziąć całą paczkę, pamietam, że mąż mi dowoził, bo Tadek co karmienie, to kupę robił i to jużod drugiej doby:tak: Aaa, i chyba wezmę więcej majtek poporodowych, wtedy mi sięco chwila gdzieś plamy robiły i musiałam prać i pilnować, żeby wyschły, 3 pary to mi schodziły na dobrę:crazy: W domu już było lepiej, ale te pierwsze 3 doby po porodzie to pomimo mega wielkich podpasek (to są zdaje się pieluchy, te Belli) jakoś mi sięte majtki brudziły.
Zastanawiam się nad kółkiem dmuchanym, wtedy nie miałam, niby źle mi się nei siedziało, ale pamiętam, że trochę żałowałam, że takowego nie miałam, bo jednak te 2 szwy minimalnie, ale czułam i siadałam sobie na zwiniętym szlafroku i było wtedy super.
No i chyba jeszcze muszę posiedzieć nad telefonem komórkowym i zrobić sobie grupy znajomych, zeby nie wysylac smsów pojedynczo...:-D

Aaaa, i muszę pamiętać, żeby wziąć tez jedzenie do szpitala, bo tam przeciez mozna schowac do lodówki, a ja wtedy głodna po porodzie bylam straszliwie. Pamietam, ze sie w pewnym momencie zastanawialam, czy nie podkrasc komus jedzenia z tej lodówki, tak mnie ssało:szok::szok::szok:Ostatecznie sie pohamowalam, ale ten głód był okropny.

Jednak doświadczenie trochę daje!:tak:

Ja miałam 6 czy 7 szwów i d*p*a mnie bolała przez 2 miesiące i bardzo żałowałam że takiego kółka nie miałam bo się normalnie siedzieć nie dało .....

Ja po normalnych porodach też długo nie mogłam dobrze siedzieć,po cc po 4 dniach mogłam spokojnie wszystko robic,leżeć,siedzieć itp,po tygodniu czułam się tak jakbym wcale nie rodziła.

Moonik ja nie miałam majtek porodowych tylko bokserki męża,bardzo się sprawdziły!!! także gorąco polecam. kurcze to już!:cool2::-D daj znać nam jak najszybciej

Ja miałam kółko pożyczone a właściwie dwa. Przydało mi się tylko jeśli chodzi o moją kość ogonową, bo choć byłam nacięta mnie krocze w ogóle nie bolało, na przez kość ogonową to chyba przez dwa miechy normalnie usiąść nie mogłam.

reklama
maniulka - poprzednio nie bylam nacinana, niby bylo tylko male pęknięcie, no ale 2 szwy to 2 szwy, moze nie był to ból, ale dyskomfort na pewno.

Justyna - no widzisz, te bokserki to niezly pomysł jest! Wtedy oprócz typowych poporodowych mialam takie wielkie majtochy (mama mi kupila, naprawde GIGANTY) i w sumie one sie dobrze sprawdzaly, więc bokserki mogą być ok.

eve - no to mnie przekonalas do kółka, ja z kręgosłupem mogę miec róznie, lepiej się zabezpieczyć.

Do góry