reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kolejne dziecko

Justyna - termin mam na 11 grudnia, niecałe 2 miesiące zostały!!:szok:

Madzik - no to może za miesiąc się nam tu pochwalisz:-D TRzymam kciuki!!:tak:

Wydałam dzisiaj duuuuużo pieniędzy, ale torbę już mogę powoli pakować: pieluchy dla maluszka (matko, pamiętacie rozmiar 3-6 kg?? Jakie to maciupkie!!), megapodpaski dla mnie, waciki... Jelpa kupiłam do wyprania ciuszków, pościel porządną, fiuuuuuuu, zaczyna mnie brać syndrom urządzania gniazda na nowo!!!:tak:

reklama
Monik jakie zakupy:-D:-D:-D faktycznie wicie gniazdka:-) poród w końcu już niedlugo..

a co do mnie to pewnie w miesiąc się nie uda, ale może w pół roku już tak;-) pożyjemy - zobaczymy:-)

moonik - no, ja raptem 3 tygodnie po Tobie mam termin ;-)
fakt, że ta ciąża mija mi strasznie szybko i nie wiadomo kiedy...
ale też o wiele lepije się czuję w tej ciąży niż w poprzedniej

ja tez już powoli zaczynam przygotowania. Jasiek pierwszą noc spał w nowym łóżku, a jego stare łóżeczko przygotowane dla brata. nawet pewnie już go nie będziemy składać.

porobiłam porządki w szafkach i dziś juz pewnie zniosę pierwsze pudło ubranek małych do przejrzenia i uprania.
za torbe do szpitala pewnie dopiero w grudniu się wezmę

madzik - trzymam kciuki ;-)

Dominika - ciekawe, czy urodzisz jeszcze w tym roku, czy w przyszlym :-) Bo to na lata to będzie albo rok różnicy albo 2 lata, u nas wyjdzie rok. Choc w sumie to nie tak dobrze, bo potem te maluchy grudniowe najmlodsze w szkole są:baffled:

A ja wczoraj mialam pierwsze skurcze przepowiadające - szok, bo z Tadkiem nic takiego nie mialam (z nim nie mialam zadnych objawów konca ciązy, jak się w koncu zaczęło, to od razu był poród). A tu wczoraj brzuch mnie w dole zaczał bolec jak przy okresie. Położylam się i po 40 minutach przeszło. Ale naprawdę byłam zdziwiona (nie wiem, skąd wiedzialam, ze to na pewno nie poród i sie nie wystraszylam).

Dzisiaj mam USG wieczorem, jak dam rade, to potem napisze, co i jak.

Moonik to może Jaś nie będzie cie tak przetrzymywał jak Tadzio.
Bo z Tadziem chyba sporo przenosiłaś, z tego co pamiętam :tak::tak:
Napisz jak było na wizycie, i jak po usg :tak:

Hurra, w nerkach u Jasia powiększenie tyci tyci, nic się nie powiększyło, no a maluch przecież urósł (wg USG 2 kg). Termin wg USG 10 grudnia, czyli wlasciwie pokrywa się z datą z miesiączki. No i leży głową w dół, ufff (wg lekarza na boki jeszcze się może kręcić, ale góra dół już raczej nie):-) Jak mi się uda, to postaram się jutro wrzucić zdjęcie buźki - szok, jaki podobny do Tadka z tego okresu:szok:

reklama
Do góry