reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kolejne dziecko

a teraz jak tak patrzę na Emilką jak mi piszczy i skaczę to sobie wyobrażam że potem dwie takie będą tak skakać i piszczeć ......to tylko uciekać :rofl2::-D
Są różni chłopcy i różne dziewczynki, ale ja mam akurat takie doświadczenia, że z dziewczynkami od maleńkości po okres dojrzewania jest zdecydowanie łatwiej. Chłopcy też potrafią być piskwami :sorry2:

reklama
a teraz jak tak patrzę na Emilką jak mi piszczy i skaczę to sobie wyobrażam że potem dwie takie będą tak skakać i piszczeć ......to tylko uciekać :rofl2::-D

No coś Ty ;-)jak to drugie dorośnie do skakania, to Emilka będzie już poważną małą damą i pewnie chętnie będzie Ci pomagała w opiece nad siostrzyczką/braciszkiem :tak: 3 lata to fajna różnica wieku, z jednej strony jeszcze będą mieć wspólne chwile zabaw a z drugiej Emilka będzie już tą starszą siostrzyczką która będzie miała na to młodsze oko :tak:

Joasiek no może i tak;-) i może dziewczynki grzeczniejsze będą (marzenia) :zawstydzona/y:

bo jak jest chrześniak (3 lata starszy od Emilki) to ja głowa wielka, ciągle tylko upominam ,ciągle się biją, szturchają , popychają , krzyczą, piszczą, skaczą po łóżkach kłócą o każdą duperelę ...ta papuguje co tylko może jak ten krzyczy to ta za nim ....i tylko się zamknąć u siebie w pokoju a ich z babcią zostawić haha :-D:rofl2:

taa jasne też się łudziłam, że dziewczynki grzeczniejsze hehe

Gosiu gratulacje no i kciuki za jutrzejsze badania trzymam, wszystko będzie ok :tak:

bo jak jest chrześniak (3 lata starszy od Emilki) to ja głowa wielka, ciągle tylko upominam ,ciągle się biją, szturchają , popychają , krzyczą, piszczą, skaczą po łóżkach kłócą o każdą duperelę ...ta papuguje co tylko może jak ten krzyczy to ta za nim ....i tylko się zamknąć u siebie w pokoju a ich z babcią zostawić haha :-D:rofl2:
u mnie jest 6 lat róznicy miedzy chłopcem i dziewczynka ;-) a wygląda jak jak w opisie Twoim Gosiu:tak::-D:-D:-p:rofl2:

Gosiu jeszcze nie gratuluję Ci córci, bo jeszcze nie ma bezwzględnej pewności;-) Wszystkie (albo raczej większość) mamy mają nadzieję, że może jednak to drugie dziecko będzie płci przeciwnej niż pierwsze:rofl2:

Ja jeszcze nie narzekam, ale to pewnie dlatego, że Oli jest za mały:-D Za to coraz częściej się zastanawiam jakie będą stosunki między braćmi, bo jak na razie to Victor bardzo stoi za bratem i dużo mi pomaga, mimo że ma niecałe 3 latka:tak: Ewidentnie wczuł się w rolę starszego brata:-)

Gosia kazda zwykle marzy o parce wiec stad pewnie trochę twoje rozczarowanie:confused: nie wiem jak to nazwać, ale przeciez i tak najważnijesze zeby był po prostu zdrowe:tak::-) i tego ci zyczę: zdrowego maluszka:tak::-)
i zeby badania były ok dzisiaj:tak:

Gosia kazda zwykle marzy o parce wiec stad pewnie trochę twoje rozczarowanie:confused: nie wiem jak to nazwać, ale przeciez i tak najważnijesze zeby był po prostu zdrowe:tak::-) i tego ci zyczę: zdrowego maluszka:tak::-)
i zeby badania były ok dzisiaj:tak:
ale ja nie jestem wcale rozczarowana czy tam zawiedziona bo ja wcale nie marzyłam o synku jakoś do tego stopnia ze musi być syn i koniec;-) bylo mi to zupełnie obojętne co by nie było i tak już człowiek kocha :-D ale jak pisze Wolfia każdy sobie mysli czy drugie to będzie przeciwnej płci niż pierwsze ;-)

tak sobie myślę jak ten czas ucieka że 4miesiące mi zostały a ja jeszcze mało co mam...i szkoda mi tych ciuszków po Emilce :sorry2:a na dodatek moje L4 wyparowały w Zusie :baffled: i jak tu coś kupić :rofl2:

Ostatnia edycja:
no to ja po wizycie i wszystko z maleństwem ok

ale płeć zostaje tajemnicą bo ten lekarz obstawia chłopca ale też musi że kiepsko widać tak że muszę poczekać aż będzie konkretnie coś wiadomo by się chwalić płcią :sorry2:

reklama
Gosiu,to bedziesz miała niepodzianke i tak i tak:-):tak:.Najważniejsze,że wszystko w porządku.W drugiej ciazy nie wiedziałam co bedzie,ale wszystkim mówiłam,że chłopczyk:-D.Lekrz miał marne usg+do tego moja waga(tłuszcz:baffled:) i nie było wiadomo do końca:sorry2:.Miałam niespodzianke w czasie cesarki:-):tak:.
Z Konradem poszłam na 3D i juz wszystko było wiadomo.Chciałam córcie,a mam przekonaego siurka;-):tak::-D

Do góry