reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kolejne dziecko

no u mnie niby też tłuszczyk robi swoje u tego było ciut lepiej widać ale i tam on mi coś tam pokazywał że to niby siusiak a ja i tak nic tam nie widziałam:zawstydzona/y: :rofl2:

do tego mi powiedział że mam nie rozpowiadać że to dziewczynka bo on widzi chłopca ale na 100% mam potwierdzić sobie płeć za miesiąc wiec też tak gadał jakby pewny nie był wiec w sumie powiem wszystkim że synek a tu się znowu córa okażę ;-)

a allegro już mam w obserwowanych ciuszki na dziewuszkę i teraz jednak muszę poczekać a myślałam ze mi powie konkretnie że to dziewczynka i mogę robić zakupy :-D

dopisek:
pokazuje zdjęcia z filmiku aparatem pstrykałam obraz z tv wiec takie niewyraźne zbytnio no i maluszek ma 361 g wiec jeszcze obraz mało wyraźny

Ostatnia edycja:
reklama
Nie mogę jakoś wygospodarować czasu, żeby dłużej tu posiedzieć. Jak mam wolną chwilę, tzn. dzieci śpią albo są na podwórku z babcią to ja albo sprzątam albo gotuję albo (co ostatnio robię najchętniej i najczęściej) ŚPIĘ.
Gosia ma półmetek, a u mnie juz końcówka. Teoretycznie jeszcze 2 miesiące, ale w praktyce muszę uważać, żeby donosić choć do 38 tygodnia (już na początku października mogę rodzić). Lekarka mi powiedziała, że skoro poprzednie porody były wcześniejsze, to i ten też taki będzie. Chodzi tylko o to, aby nie za wcześnie. Dlatego mam jak najwięcej leżeć. Robię to z ochotą, bo i brzuch juz mi się opuścił, a nogi i kręgosłup coraz częściej bolą.
Gosiu, życzę Ci, żebyś urodziła ZDROWE DZIECKO. Wszystko jedno czy chłopca, czy dziewczynkę. Ja w drugiej ciąży do końca nie wiedziałam kogo urodzę. Bardzo lubię dobre niespodzianki. Ania jest najcudowniejszą, jak mnie spotkała. Teraz też nie wiem.

Gosia czyli niespodzianka bedzie:tak::-) ja też nie wiedziałam, czy bedzie chłopak czy dziewzynka, nie chcielismy wiedzieć a ciuszki kupowałam uniwersalne na początek :-D
a zdjęcia super, jaki ma słodki nosek ten twój maluszek:tak::sorry2::-)

Marzuś o rany, podziwiam cię kobitko:tak: już niedługo trójeczka wesoła po domu będzie biegała:-)

Ja tez nie chciałam znać płci dziecka, zalezało mi tylko na tym zeby było zdrowe:tak:I tez uwazam ,ze to najlepsza niespodzianka:-D:tak:A bedac w ciązy kupowałam ubranka i dla dziewczynek-tych zdecydowanie wiecej, i dla chłopców, jakos nie zauwazyłam zeby w pierwszych miesiacach zycia mojej córce przeszkadzały granatowe bodziaki:-p

Marzuś i Gosia duzo zdórwka i sił dla Was:tak:

Marzuś zleciał ten czas jeszcze troszkę i będziesz trzecie maleństwo tulić :tak:

z Emilką też do końca nie wiedziałam co będzie :no: raz ginekolog powiedział ze niepewna dziewczynka i więcej nie potwierdzałam :no: w sumie jakoś specjalnie mi nie zleży by wiedzieć sama czułam że to dziewczynka ;-)jak się nie dowiem co maluszek kryje między nóżkami to przy porodzie będzie wiadomo ;-)

w sumie coś tam pomału kupuję i stawiam na biel i uniwersalne kolorki ale mam i niebieskie bodziaki czy sweterki jak i różowe pajace które zachowały mi się po Emilce wiec zobaczymy po porodzie co będziemy używać ;-)

Marzuś Ty to jesteś ewenementem w dzisiejszych czasach chyba;-) W tak krótkim czasie będziesz miała trójkę dzieci:-) To wspaniałe i ogromne szczęście musi Cię jednak kosztować mnóstwo pracy, za co podziwiam i chylę czoła:tak: Powodzenia na ostatniej prostej i jak najwięcej wypoczynku Ci życzę:-) Trzymaj się cieplutko:-)

Gosiu takie niespodzianki są najfajniejsze, chociaż przychodzi moment, że bardzo by się chciało wiedzieć kto dokładnie tam mieszka;-) Zdjęcia prześliczne, a Maluszek faktycznie ma słodkie rysy i fajniutki malutki nosek:-D

Ach jak ja zawsze miło będę wspominała czasy ciążowe:happy:, mimo że nie były dla mnie komfortowe:sorry2:

reklama
Do góry