reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kolejne dziecko? Tak, nie, kiedy?

reklama
Trashka!! Moje gratulacje !! :) Dawno mnie nie było, ale zajrzalam, i widzę co jest pięć :))))) Ale się cieszę !! :))))) My z T, chcemy zacząć się starać o Leonidasa dla Olki, jakoś we wrześniu, po naszym weselichu :))))

asinka twe bystre oko nie przegapiło tego faktu widzę ;) Miał być 7 Lipca, ale stwierdziliśmy że lipiec ma statystycznie najbrzydszą pogodę, a w sierpniu zawsze najwyższe temp, więc wybraliśmy drogą wykluczenia wrzesień ;) Miał być 1 września ale wielka biba w zgorzelcu będzie więc wybraliśmy 8 września ;)))

Nie teraz, a jak pozniej to będzie miało innego ojca. Jeśli się nie zdecyduje na 3 to z przypływie instynktu maciezynskiego pomysle o hodowli psów.

reklama
Drogie mamusie przejrzałam wątek tak pobieżnie i nie natrafiłam na nurtującą mnie kwestię. ale po kolei wszystkim kiełkującym mamusiom po raz kolejny ogromne gratulacje:) Jak wygląda Wasza sytuacja zawodowa? czy któraś z Was jest w mojej sytuacji tj. poród oznaczał koniec umowy (bo tak się dzieje w przypadku umów na czas okreslony, przedlużaja się do czasu porodu)? obecnie cieszę się że z moim maleństwem spedzam czas, ale wiadomo są dni kiedy chciałoby się pożyć bardziej wśród ludzi niż pieluch. No i o ile z powodu sytuacji finansowej rozważałam szukanie pracy i posłanie synka do żlobka to teraz mam "gwoździa". Bo oprócz mnie w przypadku chorób nieuniknionych żłobkowych tylko ja będę musiała iść na zwolnienie lekarskie. w związku z tym szansa na utrzymanie ewentualnej nowej pracy malej.. Poza tym nie chcę dużej różnicy wieku między dziećmi tak do 3 lat maks. No i jak tu szukać pracy, i później ją utrzymac gdy np po roku planuję dziecko? dlatego zaczęliśmy myśleć o drugim bobasku wkrótce, i dopiero jak nieco odchowamy drugie poszukam pracy. Tylko nasluchałam się od niedzieciatych młodych że dłuższa przerwa niż 2 lata od pracy powoduje wypadnięcie z rynku..I co tu począć? wiem wiem słuchać serca itd.. ale jednak jakąś stabilizację życiową chcialabym mieć, a nie ciągle znak zapytania co dalej?? czy miałyście podobne dylematy??? dzieki za odpowiedź

Do góry