reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kojec, chodzik itp - czyli kupujemy nowy sprzęt dla dziecka

sandra1982 - też myślę o Rodim... ale mamy teraz Tobiego z Maxi Cosi i mąż nie jest z niego zadowolony... pasy się zacinają, zwłaszcza zimą zamarzają i nie dają się naciągnąć. Niby w Rodim już nie ma pasów (zapisa się pasami z samochodu), ale mąż zraził się do firmy, która miała być niby taka świetna (kupę kasy kosztował Tobi) a taki "bubel" wyprodukowała...
Nie wiem więc, jaki w końcu fotelik kupimy. Znajomi sugerują nam Concorda, ale jeszcze nie czytałam o tym foteliku.
Dobrze wiedziec :sorry2: Wlasnie chce juz teraz kupic fotelik ktory nie posiada wlasnych pasow, tylko dziecko sie zapina pasami samochodowymi :tak:
Myslalam jeszcze o Chicco albo Graco. Nie wiem ktory bylby najlepszy.
A masz moze link do jakiegos Concorda?

reklama
ja na razie nie zmieniam fotelika, deltim jest do 36kg a ten drugi nania do 18kg, ale jest wielki i wygodny, to że pasy (5-punktowe) są z fotelika też mi pasuje, bo dzieciaki momentalnie czają jak odpiąć pasy samochodowe...

Ja mam taki fotelik i jestem z niego zadowolona.Po wymontowaniu stelarza(umozliwia on położenie fotelika)powataje fotelik z regulacja wysokości oparcia,a po demontażu oparcia zostaje same siedzisko dla starszego dziecka

My na razie zmian jeżeli o fotelik chodzi nie będziemy przeprowadzać, Alka w Ramatti jeszcze się mieści;-) A Concord był jej pierwszym fotelikiem (Baboo 0-13kg) i byłam z niego bardzo zadowolona. Ale jak się spisują pozostałe modele, to niestety nie wiem.

Ostatnia edycja:
u nas tez mamy taki ze bedzie na teraz i pozniej :D teraz uzywamy pasow fotelikowych a poziej mozna zmienic na samochodowe :D

ale powiem wam.. raz mimala je odpiela i co zrobila kleknela sobie tylemdo kierunku jazdy i stwierdzila ze musi czegos poszukac w bagazniku.. wyobrazacie to sobie? wrrrrr

Sara na szczescie w foteliku siedzi grzecznie i nigdy sie nie wypina, wiec sie nie obawiam, ze pasy samochodowe bedzie odpinac. Zreszta jak gdzies jedziemy to widzi, ze pozostali pasazerowie tez sa zapieci, wiec musi miec tak samo :tak:;-)
Jeszcze musze przemyslec ktory fotelik bedzie najlepszy :tak::-)

dziewczyny jak macie jakieś linki z aranżacjami dziecięcych pokoi to proszę o wklejenie, jestem na etapie wymyślania pokoju dla Wojtka i Ali, mały podział regałem chcę zrobić i nie wiem co dalej, meble w sumie mam przyzwoite, kolor buk jasny tylko co dalej....

Bedytko, jak trafie na cos fajnego to wkleje link :tak::-) Ciekawe kto bedzie rzadzil w ich pokoju - cos podejrzewam, ze Alutka ;-):-D

reklama
Do góry