reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kojec, chodzik itp - czyli kupujemy nowy sprzęt dla dziecka

reklama
spoko Wojtek sobie daje z nią radę, jednak stary koń z niego, wie kiedy odpuścić a kiedy być twardym i nie pozwalać na wszystko:-p

witam was sierpnióweczki! ja co prawda z wrześniówek, ale termin porodu miałam na 20 sierpnia (w ciąży byłam od początku grudnia- końca listop 2005!). Urodziłam córeczkę 2 tyg po terminie no i stałam się wrześniówką:-D
Ale trochę czuje się sierpniówką:tak: w ciąży Was podglądałam:zawstydzona/y:i teraz czasami też:zawstydzona/y: chyba nie macie mi to za złe?;-)
widziałam, że ostatnio dyskutujecie o fotelkach od 15 kg. ja ostatnio zakupiłam fotelik Cybex Solution, w testach 4, cena spoko (300-350). jestem z niego bardzo, a bardzo zadowolona, małej wygodnie, bez problemu nadaje się do samochodu o krótkich pasach, mocne, solidne wykonanie, materiał dobrej jakości.
Pozdrawiam

Mikusia, alez podgladaj nas i jak najczesciej pisz :-) Duza czesc z nas spotyka sie na forum prawie od poczatku ciazy, a niektore urodzily nie w sierpniu, a np. w lipcu - a i tak przywiazane do siebie jestesmy i wszystkie jestesmy sierpniowymi mamusiami :-)

Co do fotelika, to zwazywszy na wage i wzrost i ogolnie wielkosc mojego dziecka uzywamy juz normalnych pasow samochodoych, wiec w sumie nie ma wiekszego znaczenia, jakiego fotelika uzywamy. A mamy z Coneco, oczywiscie czerwony, malej bardzo wygodnie, ale nie mamy zadnej mozliwosci regulowania oparcia, wiec tylko w jednej pozycji jezdzimy. Ale Jagoda coraz rzadziej spi w aucie, wiec nie ma to wiekszego znaczenia.

Mikusia, witaj raz jeszcze :tak::-)

Co do fotelika to ja nadal sie zastanawiam jaki model wybrac. Zakup planuje przed latem, wiec jeszcze troche czasu jest ;-) Ten ktory mamy z Brevi niby jest do ok. 4 lat, ale Sara juz sie w nim naprawde meczy :sorry2:Na szczescie nie jezdzimy az tak czesto, srednio 1 raz w tygodniu, wiec jakos przetrwamy ;-):-)

Co do fotelika, to zwazywszy na wage i wzrost i ogolnie wielkosc mojego dziecka uzywamy juz normalnych pasow samochodoych, wiec w sumie nie ma wiekszego znaczenia, jakiego fotelika uzywamy. A mamy z Coneco, oczywiscie czerwony, malej bardzo wygodnie, ale nie mamy zadnej mozliwosci regulowania oparcia, wiec tylko w jednej pozycji jezdzimy.

Karoo a do jakiej wagi macie to coneco?? bo my mamy do 25kg i nie wiem czy juz zakladac normalne pasy czy nie , bo Ami tez do najmniejszych nie nalezy i fotelik jest ok. ale z zapieciem w pasy to juz lekki problem:sorry2: tylko ze my mamy 3 pozycje oparcia wiec to chyba inny fotelik:dry:

reklama
Mada, my mamy do 36 kilo, taki:
fotelik 9-36kg CONECO COMET 4 kolory KURIER GRATIS (559539829) - Aukcje internetowe Allegro

Jak Ami sie nie miesci w pasy to wpinaj ja juz w normalne - u nas bez problemu i w koncu nie martwie sie, ze paski do wydluzania pasow sie skonczyly i dziecko mi sie nie miesci. Normalnie to jeszcze jeszcze ale w zimowych kurtkach innych takich to juz kompletnie sie nie zapinala. Jezdzimy na pasach samochodowych o grudnia albo listopada, nie pamietam.

Do góry