reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kojec, chodzik itp - czyli kupujemy nowy sprzęt dla dziecka

Baidacka- wiekszość sierpniaków śpi juz w "normalnych" łóżkach, moja krowisia to nie ma szans aby jeszcze się zmieściła do łózeczka;-)
my mamy drewniane, normalna wysokość, ma 2m/90cm, małej sie dobrze spi, myslałam żebedzie spadać w nocy(bardzo łazikuje jak śpi) ale o dziwo nic się nie dzieje:tak:i na pewno jej wygodniej niz w łóżeczku:tak:
jeżeli Paulinka ma mały pokoik to możesz jej kupić jednoosobowy tapczanik , składany...(ja nie mam składanego ze wzglęu na moje lenistwo, bo teraz zaściele, przykryje kocem i wsio )

Ostatnia edycja:
reklama
ano tak jak mada pisala wiekszosc sierpniaczkow juz w doroslych lozach :) my tez powiem ze tez sie balam ze mala bedzie spadac czy wedrowac do naszej sypialni ale ... spdla hihi moze z 2 razy :D ale juz nie spada i nie przychodzi do nas :D no i chyba jej dosyc wygodnie u siebie w lozku:D

My mamy lozeczko nie "dorosle" - dzieciece, ale wieksze od dobrze ponad pol roku - jakos na wiosne chyba kupilismy w zeszlym roku. Lozeczko ma rozmiar 70/160 i jest akurat do naszej wspolnej sypialni. Mala raz, ze nie chciala spac w lozeczku w ogole, a dwa, ze teraz to juz od dawna by sie nie miescila...

Piotruś jeszcze śpi w dziecięcym łóżeczku. na dodatek w takim, co ma opuszczany bok a nie wyjmowane szczebelki, więc spacerów nie urządza.

łóżeczko chcemy mu kupić, bo ze względu na drugie dziecko musimy przeprowadzić generalny remont w pokoju.
chcieliśmy takie z IKEA o regulowanej długości, co by rosło razem z nim (wymienialibyśmy tylko materac)
66677_PE179932_S4.jpg

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S69847510

Leyna - też zastanawialiśmy się nad takim łóżkiem :tak: ale ostatecznie zdecydowaliśmy się na inne, sosnowe z barierką.

Sara tez w doroslym lozku spi, tyle ze w moim :-p;-):-D Ale jak juz pisalam kiedys, mysle, ze do lata tak pociagniemy, a potem bedziemy myslec :-p
Niby ogromny dom, pelno pokoi, a nie mam gdzie zrobic malej jej wlasnego :sorry2:

Leyna, cudne to lozko :tak::-)

A ja musze kupic Sarze nowy fotelik samochodowy, bo ten do 18kg niby ktory mamy z Brevi jest juz na nia za maly :no:
Mysle nad Rodi z Maxi Cosi - takim do 36 kg. Co o nim myslicie?

reklama
sandra1982 - też myślę o Rodim... ale mamy teraz Tobiego z Maxi Cosi i mąż nie jest z niego zadowolony... pasy się zacinają, zwłaszcza zimą zamarzają i nie dają się naciągnąć. Niby w Rodim już nie ma pasów (zapisa się pasami z samochodu), ale mąż zraził się do firmy, która miała być niby taka świetna (kupę kasy kosztował Tobi) a taki "bubel" wyprodukowała...
Nie wiem więc, jaki w końcu fotelik kupimy. Znajomi sugerują nam Concorda, ale jeszcze nie czytałam o tym foteliku.

Do góry