reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kojec, chodzik itp - czyli kupujemy nowy sprzęt dla dziecka

Baidacka- wiekszość sierpniaków śpi juz w "normalnych" łóżkach, moja krowisia to nie ma szans aby jeszcze się zmieściła do łózeczka;-)
my mamy drewniane, normalna wysokość, ma 2m/90cm, małej sie dobrze spi, myslałam żebedzie spadać w nocy(bardzo łazikuje jak śpi) ale o dziwo nic się nie dzieje:tak:i na pewno jej wygodniej niz w łóżeczku:tak:
jeżeli Paulinka ma mały pokoik to możesz jej kupić jednoosobowy tapczanik , składany...(ja nie mam składanego ze wzglęu na moje lenistwo, bo teraz zaściele, przykryje kocem i wsio )

Ostatnia edycja:
reklama
ano tak jak mada pisala wiekszosc sierpniaczkow juz w doroslych lozach :) my tez powiem ze tez sie balam ze mala bedzie spadac czy wedrowac do naszej sypialni ale ... spdla hihi moze z 2 razy :D ale juz nie spada i nie przychodzi do nas :D no i chyba jej dosyc wygodnie u siebie w lozku:D

My mamy lozeczko nie "dorosle" - dzieciece, ale wieksze od dobrze ponad pol roku - jakos na wiosne chyba kupilismy w zeszlym roku. Lozeczko ma rozmiar 70/160 i jest akurat do naszej wspolnej sypialni. Mala raz, ze nie chciala spac w lozeczku w ogole, a dwa, ze teraz to juz od dawna by sie nie miescila...

Piotruś jeszcze śpi w dziecięcym łóżeczku. na dodatek w takim, co ma opuszczany bok a nie wyjmowane szczebelki, więc spacerów nie urządza.

łóżeczko chcemy mu kupić, bo ze względu na drugie dziecko musimy przeprowadzić generalny remont w pokoju.
chcieliśmy takie z IKEA o regulowanej długości, co by rosło razem z nim (wymienialibyśmy tylko materac)
66677_PE179932_S4.jpg

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S69847510

Leyna - też zastanawialiśmy się nad takim łóżkiem :tak: ale ostatecznie zdecydowaliśmy się na inne, sosnowe z barierką.

Sara tez w doroslym lozku spi, tyle ze w moim :-p;-):-D Ale jak juz pisalam kiedys, mysle, ze do lata tak pociagniemy, a potem bedziemy myslec :-p
Niby ogromny dom, pelno pokoi, a nie mam gdzie zrobic malej jej wlasnego :sorry2:

Leyna, cudne to lozko :tak::-)

A ja musze kupic Sarze nowy fotelik samochodowy, bo ten do 18kg niby ktory mamy z Brevi jest juz na nia za maly :no:
Mysle nad Rodi z Maxi Cosi - takim do 36 kg. Co o nim myslicie?

reklama
sandra1982 - też myślę o Rodim... ale mamy teraz Tobiego z Maxi Cosi i mąż nie jest z niego zadowolony... pasy się zacinają, zwłaszcza zimą zamarzają i nie dają się naciągnąć. Niby w Rodim już nie ma pasów (zapisa się pasami z samochodu), ale mąż zraził się do firmy, która miała być niby taka świetna (kupę kasy kosztował Tobi) a taki "bubel" wyprodukowała...
Nie wiem więc, jaki w końcu fotelik kupimy. Znajomi sugerują nam Concorda, ale jeszcze nie czytałam o tym foteliku.

Do góry