reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kojec, chodzik itp - czyli kupujemy nowy sprzęt dla dziecka

Mada...a w tym conecko nie plami material. bo mojego meza znajomi kupili wozek tej firmy i jak wyprobowali wozek (czytaj pierwszy spacer) dziecko mialo cale czerwone plecy od materialu i troche sie tak zastanawiam nad tym

Asmodis mała jechała w wielki upał i dość sie spociła(ona bardzo się bidulka poci) a miała biała bluzeczke i śladu nie ma a mamy czerwony wiec jakby puszczał kolor to na bank by było widać

reklama
Leyna- my mamy Britaxa evolva ultra- jest swietny, mala dobrze sie w nim czuje i nie ma tez problemow ze spaniem w czasie podrozy mimo , ze sie nie przekreca do pozycji do spania....ja bardzo polecam, ale oczywiscie decyzje podejmi ty i Piotrek i Sz.

najlepiej wrzucić dzieciaczka do fotelika i zobaczyć jak faktycznie to wszystko wygląda na żywca

Piotruś został "poprzymierzany" do różnych fotelików, choć nie wszystkie tu wymieniłam

Leyna- my mamy Britaxa evolva ultra- jest swietny, mala dobrze sie w nim czuje i nie ma tez problemow ze spaniem w czasie podrozy mimo , ze sie nie przekreca do pozycji do spania....

no właśnie nad tym Britaxem myślimy
na razie fotelik byśmy na stałe w tej pozycji niby półleżącej mieli, bo siedząca jednak zbyt wyprostowana była
mi się parę rozwiązań w tym Britaxie bardzo podoba i jak na fotelik mający służyć do 36 kg to zdecydowanie wygrywa
a ponieważ Britax i Roemer to właściciwe jedna i ta sama firma...

Leyna my tez mamy siedzonko robione przez Britax i sweitnie sie sprawuje. Ja mam je w pozycji siedzacej bo w pollezacej Patowi sie nie chce lezec, chyba ze bedzie dluga trasa i maly bedzie spal. Po za tym tutaj Britax jest uznany za jeden z najlepszych i najbezpieczniejszych fotelikow samochodowych. Powiedz pozniej na co sie zdecyodwalas.

Leyna my mamy roemera, jest naprawdę rewelacyjny.
bardzo wygodny.ewka siedzi spokojna i zadowolona jak nigdzie i nawet podczas spania jest fajna pozycja.
wstawiłabym ci zdjecie ale pewnie zanim zrobie to juz cos kupicie.
w kazdym bądz razie polecam z czystym sumieniem

Leyna, z tych fotelikow ktore tu wkleilas wybralabym chyba tego Britaxa, ewentualnie Roemera. Mysle, ze dokonacie z Piotrusiem odpowiedniego wyboru :tak:

A my dzisiaj dostalysmy przesylke z krzeselkiem do karmienia Chicco Happy Snack - swietne! I jak ktoras nie ma jeszcze krzeselka to polecam! Duze i wygodne! :-):tak:

leyna- dobrze,żeby fotelik jednak się rozkładał do pozycji półleżącej... ja cieszę się,że zdecydowałam się właśnie na taki rozkładany... dzięki temu julia nie marudzi podczas długich podróży...z tych które wkleiłaś, najbardziej podoba mi się ten pierwszy Roemer King... wygląda "najwygodniej"

sandra- świetne to krzesełko!!! to co ja zamówiłam (takie jak ma mada) tez jest fajne i wygodne, tylko strasznie duuuże i cięzkie!!! super wybór!

leyna- dobrze,żeby fotelik jednak się rozkładał do pozycji półleżącej...

Ewa Britax się rozłada do pozycji półleżącej, tylko ta pozycja jest nieco ograniczona. podejrzewam, że podobna jest w Deltimie Małym Podróżniku. Roemer nie rozkładał się wiele bardziej. to samo Coneco. sprawdzałam też foteliki Maxi Cosi i tez żadna rewelacja. to samo Chicco. najbardziej leżącą pozycję ma właśnie Ramatti.
Chicco mnie nie interesował, gdyż cena była zbyt wygórowana jak na klasę bezpieczeństwa. w zależności od typu fotelika musiałabym zapłacić minimum 500zł. a za niewiele więcej można kupić Maxi Cosi, które w testach bezpieczeństwa stoją ciut wyżej.
kupiłabym Roemera, ale trochę przeraża mnie cena - 825 zł i fakt, że za jakieś 2, max 3 lata musiałabym kupić kolejny. Britax staczyłby nam na dłużej. jedyna wada Britaxa, którą widzę na dziś to ta, że pozycję fotelika ustawia się zanim posadzi się w nim dziecko, nie można tego zrobić w trakcie jazdy :-(

jedyna wada Britaxa, którą widzę na dziś to ta, że pozycję fotelika ustawia się zanim posadzi się w nim dziecko, nie można tego zrobić w trakcie jazdy :-(

leyna, wg mnie jest to dość spora wada...
i co do rozkladania fotelików- czy bierzesz równiez pod uwagę kąt, pod którym fotelik będzie zainstalowany w samochodzie:confused: ja w swoim chicco mam 3 poziomy oparcia i ta półleżąca jest naprawdę wygodna do spania...
aaa i za nasz fotelik zapłaciłam 420 zł na allegro

reklama
Do góry