reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kojec, chodzik itp - czyli kupujemy nowy sprzęt dla dziecka

asmodis, a jaki kolor szukasz??bo jakby bylczerwony to jak tez bym sie zaczela zastanawiac:-)
ja szukam granatowo-niebieskiego. na stronie NOWA SPACERÓWKA BABY DESIGN VIKI - PROMOCJA!!! (209459214) - Aukcje internetowe Allegro
jest taki jak chce, ale do tego daja tylko parasolke, ale pewnie bede musiala kupic jak tam nie bedzie. jest taz czerwony pomieszany z szarym na tej stronie ale chyba bys musiala do niego napisac czy ma ten kolor

[uote=redaktorka;1445578]przypomnialo mi sie o co mialam zapytac, na parkingu spotkalam kumpele, ktora powiedziala mi,ze nie powinnam Majki wozic w foteliku za fotelem kierowcy, bo to niby od strony pobocza i,ze moga mi mandat wlepic, prawda li to???[/quote]
moja mala tez jezdzi po tej stronie, nic na ten temat nie wiem

reklama
przypomnialo mi sie o co mialam zapytac, na parkingu spotkalam kumpele, ktora powiedziala mi,ze nie powinnam Majki wozic w foteliku za fotelem kierowcy, bo to niby od strony pobocza i,ze moga mi mandat wlepic, prawda li to???
Hmm, pierwsze slysze o takim przepisie, ale jest on dla mnie nieco abstrakcyjny, bo co zrobic jak ktos ma dwojke dzieci i tylko dwa miejsca z tylu?? To co, wlepia mandat jak drugie bedzie jechac z tylu za fotelem kierowcy?? :crazy:

przypomnialo mi sie o co mialam zapytac, na parkingu spotkalam kumpele, ktora powiedziala mi,ze nie powinnam Majki wozic w foteliku za fotelem kierowcy, bo to niby od strony pobocza i,ze moga mi mandat wlepic, prawda li to???
totalna bzdura:szok: miejsce za kierowcą jest uznawane za najbezpieczniejsze w samochodzie, to nie przypadkiem ta sama znajoma co nie kładła dziecka na płasko w wózku, bo mu się w głowie zakręci;-) a poza tym u nas jest ruch prawostronny więc chyba pobocze jest z drugiej strony tego miejsca...

totalna bzdura:szok: miejsce za kierowcą jest uznawane za najbezpieczniejsze w samochodzie, to nie przypadkiem ta sama znajoma co nie kładła dziecka na płasko w wózku, bo mu się w głowie zakręci;-) a poza tym u nas jest ruch prawostronny więc chyba pobocze jest z drugiej strony tego miejsca...
zgadzam sie z Bedyta ze w razie wypadku kierowca reaguje tak zeby uchronic siebie taki odruch wiec za nim miejsce jak najlepsze :happy2:

Najbezpieczniejsze miejsce w samochodzie to za pasażerem a nie za kierowcą - tak mówią badania.

Asmodis wózek fajny tylko zwróć uwagę czy nie jest aby przyciężki dla Ciebie - prawie 11 kg (10,8 wg info na stronie) do dźwigania + Ninka to dla kobiety w ciąży może być niefajne.
A nie myślałaś o wózku podwójnym? Między dzieciaczkami będzie tylko 16 miesięcy różnicy (to nawet nie 1,5 roku) i różnie może być pod względem mobilności Ninki na własnych nóżkach. Z dwoma wózkami: głębokim dla maleństwa i spacerówką dla Ninki nie dasz rady się poruszać :no: A wyjście z maleństwem i Ninką na nóżkach może się różnie skończyć, Ninka może się poczuć zmęczona i nie chcieć dalej iść a wtedy nie bardzo będzie co z nią zrobić :sick:

ja gdybym miała dzieci rok po roku to chyba bym wybrała właśnie taką opcję.

na tym wątku dziewczyny wymieniają się poglądami na temat podwójnych wózków
https://www.babyboom.pl/forum/dzieci-rok-po-roku-f155/nasze-podwojne-wozki-9505/

Najbezpieczniejsze miejsce w samochodzie to za pasażerem a nie za kierowcą - tak mówią badania.

Asmodis wózek fajny tylko zwróć uwagę czy nie jest aby przyciężki dla Ciebie - prawie 11 kg (10,8 wg info na stronie) do dźwigania + Ninka to dla kobiety w ciąży może być niefajne.
A nie myślałaś o wózku podwójnym? Między dzieciaczkami będzie tylko 16 miesięcy różnicy (to nawet nie 1,5 roku) i różnie może być pod względem mobilności Ninki na własnych nóżkach. Z dwoma wózkami: głębokim dla maleństwa i spacerówką dla Ninki nie dasz rady się poruszać :no: A wyjście z maleństwem i Ninką na nóżkach może się różnie skończyć, Ninka może się poczuć zmęczona i nie chcieć dalej iść a wtedy nie bardzo będzie co z nią zrobić :sick:

https://www.babyboom.pl/forum/dzieci-rok-po-roku-f155/nasze-podwojne-wozki-9505/
ja widzialam taki wozek szla sobie kobietka z calkiem malym dzieciaczkiem i takim troche wiekszym od naszych jedna raczka i sobie pchala uwazam ze to dobry pomysl na 2 dzieci :-D

Leyna...mysle ze masz racje, nie bralam takiej opcji pod uwage bo jakos mi to do glowy nie przyszko...widzialam tylko wozki dla blizniakow, ale takiego nie
jest tylko jeden problem, kasa:no:te wozki sa cholernie drogie, a ja rodze w grudniu wiec potrzebny mi bedzie wozek dla malenstwa troche cieplejszy, a poniej znowu zmiana na spacerowy...hmmm,to lekko wydane 3000 (jesli jakies uzywane)
choc z drugiej strony jak zostane sama w domu to nie bede mogla wyjsc z 2 wozkami..jejku..nie wiem co robic....chyba ze poczekam do urodzenia sie dziecka i jak becikowe dostane, ale to tez nie zalatwi sprawy bo i lozeczko dla malenstwa
tyle wydatkow...NIE WIEM, ZALAMALAM SIE

reklama
no dokładnie, nie ma sie co schizowac na zapas, asmodis,poszukaj po komisach i na alegro, moze cos teraz latem tańszego wychaczysz:tak:

Do góry