reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kojec, chodzik itp - czyli kupujemy nowy sprzęt dla dziecka

reklama
Majka całkiem zgrabna spacerówka :tak:

Ja doszłam do wniosku,że na razie nie będę kupować innej spacerówki. Ta, którą ma Piotruś od Roana jest całkiem dobra. Fakt, ciężka i zajmuje sporo miejsca w bagażniku, ale ponieważ na żadne wakacje się nie wybieramy to może być. Nie za bardzo mamy kasę, żeby szaleć z zakupami, bo może się okazać, że Piotruś jak zacznie chodzić to wózek oleje, a wtedy będą to wyrzucone pieniądze. Jak już będę wiedzieć co i jak to najwyżej kupię Piotrkowi jakąś parasolkę, żeby nie pędzić za nim z ciężkim wózkiem.

Ja byłam zmuszona do zakupu ponieważ wózek który mieliśmy był cięzki ok 17 kg + Oliwka 8 kg to był problem staszczyć po schodach taki wózek do windy i z windy jeszcze piętro także jak sama zostawałam w domu to koszmarem było wybrać się na spacer a druga rzecz to był szeroki i ledwie się mieściłam pomiędzy barierkami na schodach, teraz jestem zadowolona bo jak mężusia nie będzie to wezmę wózek pod pachę i sobie pójdziemy na spacerek :)

Majka wóziorek super, jaki lekki no i jaka pociagajaca cena:tak:

a ja nie wiem co z jeździdełkiem, wczoraj po basenie wskoczyliśmy do ch bo chciałam sprawdzić na żywca jak się będzie mała zachowywać w takim sprzecie, no i okazało się ze mała bardzo mało zainteresowana jedyne co przykuło na dłużej jej uwage to panel z zabawkami ale żeby cos popracowac nóziami to :no: po pierwsze ledwo dostaje do podłoża w w niższym po prostu trzyma na podlożu i tyle ani mysli coś zrobic jak tylko pobawić się panelem a jak popchneliśmy to spryciula podniosła nóżki do góry, chyba chodziło jej o to żeby podeszfy nie zedrzeć przy bucikach:baffled:

a rehabilitanta na basenie pytałam o walec i stwierdził że jak mamy takiego lenia to walec będzie super rozwiązaniem bo zmotywuję małą, wiec dzis kupujemy:tak:

reklama
MADA a co do basenu to żeby iśc z maluchem trzeba się zapisywac koniecznie na zajęcia gdzie są same takie szkraby czy można iśc indywidualnie. ???

dzustta my chodzimy konkretnie na naukę pływania dla dzieci, więc troszkę to inaczej wygląda niż na normalnym basenie, po pierwsze bez chloru, woda cieplejsza no i same dzieciaczki z rodzicami, po drugie jesteśmy pod opieka instruktorów i fizjoterapeuty którzy mówią na każdych zajęciach co robimy nowego dla każdego wejścia są inne ćwiczenia.Więc muszę dzwonić wcześniej i się zapisywać żeby nie było przepełnienia. Polecam Ci bardzo takie zajęcia moja mała uwielbia wodę i basen, jest w swoim żywiole:tak:

Do góry