reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kojec, chodzik itp - czyli kupujemy nowy sprzęt dla dziecka

reklama
po konsultacji z mężem padło na Active, szoda że musimy czekac do połowy czerwca bo wtedy teściówka wyskoczy z kasiórką na wózek ale starczy jeszcze na fotelik:-)

FOTELIK SAMOCHODOWY MIĘKKI+GRATiS+extraZAGŁÓWEK (186524547) - Aukcje internetowe Allegro
kolor pistacjowy:-) mam nadzieję że sie sprawdzi bo co do fotelików to za bardzo nie wiem czeg wymagać, mieliśmy kupić ten do 36kg ale one w większości nie mają wkładki dla mniejszych dzieci i nie mają pozycji półleżącej a nam mała przeważnie w czasiejazdy usypia

Mada, mam bardzo podobny fotelik - generalnie ma inna wkladke troszke i nie ma zaglowka, ale z tego co patrze to prawie ten sam model - moj to basic challenger explorer :-) Sprawdza nam sie super chociaz nie jest nie wiem jak drogi, a uzywamy go juz od czterech czy pieciu miesiecy, no i co najwazniejsze ma atesty, i faktycznie, jest stosunkowo latwy w obsludze :-) Z tego co pamietam to chyba falbala jeszcze kupila ten sam model co ja mam...

ja tak sobie poczytałam i chyba jednak nie będę kupowac fotelika 9-36 kg
wczoraj jak byłam na zakupach to oglądałam foteliki i moją uwage zwróciły Bebe Confort. wygladał super porządnie i bezpiecznie, miał świetny zagłowek. tylko cena - prawie 900 zł :szok::-(
był bardzo podobny do tego, tylko nie obrotowy
a ten obrotowy to w ogóle szaleństwo ;-)
FOTELIK BEBE CONFORT AXISS 9-18 KG HIT 07 OBROTOWY (189672101) - Aukcje internetowe Allegro

a w ogóle ten fotelik mozna montować i przodem i tyłem do kierunku jazdy...
http://allegro.pl/item187316866_fotelik_iseos_safe_side_bebe_confort_wys_pobr_0zl.html
to jest o tyle przydatne, że mówi się, że dzieci do 1 roku zycia powinny jednak jeździc tyłem do kierunku jazdy
na razie Pietruszka mieści się w swoim starym, ale nie wiem jak długo jeszcze...

Leyna, super te foteliki. Ale cena... :szok: My, niestety, bedziemy musieli kupic tanszy... Pewnie nie bedzie mial tylu funkcji. Piotrek smialo miesci sie w swoim pierwszym foteliku, wiec jeszcze mozemy zaczekac z kupnem.

leyna - fotelik faktycznie super...ale cena... przerażająca:szok: :szok:

mada- ja jestem bardzo zadowolona z mojego wózka... jest lekki, fajnie się prowadzi, jest wy6godny dla małej... tylko brakuje mi kosza na zakupy(w modelu travel nie ma)...ale i z tym jakos dajemy sobie radę... ten mini baby design- co go wkleiłaś, bardzo mi się podoba:tak: :tak:

mi też sie mini bardzo podoba ale ma tylko 2 pozycje regulowania oparcia,składa się jak spacerówkaa active jak parasolka i wogóle active wydaje mi sie "konkretniejszy"
ale musze jeszcze zobaczyć "na zywo":tak:

Leyna fotelik śliczny i praktyczny, a może jakiś sponsor się znajdzie:tak: przyznam się, że ja za deltima zapłaciłam 380 i to dla mnie dużo, ale wiem że już mam spokój do końca, najlepszy bajer z tego fotelika to regulowana wysokość oparcia;-)
mada oba wózeczki są fajne tylko ten większy jest też szerszy no i właśnie w parasolkę się składa, do auta wygodniejszy.... jak masz możliwość to przetestuj w sklepie:-D
zapomniałam dodać, tyłem do kierunku jazdy można wozić, pod warunkiem, że dziecko nogami nie opiera się o siedzenie, a tak już moja Alka siedziała....

reklama
Leyna fotelik śliczny i praktyczny, a może jakiś sponsor się znajdzie:tak: przyznam się, że ja za deltima zapłaciłam 380 i to dla mnie dużo, ale wiem że już mam spokój do końca, najlepszy bajer z tego fotelika to regulowana wysokość oparcia;-)

Bedyta dla mnie 380 zł jednorazowo wydać to też dużo :-(
tego fotelika Bebe Confort choć super jest i tak nie kupimy, bo po: 1/ cena powala a po 2/ musielibyśmy dokupić samochód żeby funkcja obrotowa zadziałała, bo służbowy samochód Sz, z którego korzystamy jest tylko 3-drzwiowy.

a fotelik to będę chyba "kupowała" z Piotrusiem - znaczy się poprzymierzam w sklepie, który najfajniejszy a potem kupię na allegro, bo tam chyba jednak taniej

Do góry