reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kojec, chodzik itp - czyli kupujemy nowy sprzęt dla dziecka

reklama
po konsultacji z mężem padło na Active, szoda że musimy czekac do połowy czerwca bo wtedy teściówka wyskoczy z kasiórką na wózek ale starczy jeszcze na fotelik:-)

FOTELIK SAMOCHODOWY MIĘKKI+GRATiS+extraZAGŁÓWEK (186524547) - Aukcje internetowe Allegro
kolor pistacjowy:-) mam nadzieję że sie sprawdzi bo co do fotelików to za bardzo nie wiem czeg wymagać, mieliśmy kupić ten do 36kg ale one w większości nie mają wkładki dla mniejszych dzieci i nie mają pozycji półleżącej a nam mała przeważnie w czasiejazdy usypia

Mada, mam bardzo podobny fotelik - generalnie ma inna wkladke troszke i nie ma zaglowka, ale z tego co patrze to prawie ten sam model - moj to basic challenger explorer :-) Sprawdza nam sie super chociaz nie jest nie wiem jak drogi, a uzywamy go juz od czterech czy pieciu miesiecy, no i co najwazniejsze ma atesty, i faktycznie, jest stosunkowo latwy w obsludze :-) Z tego co pamietam to chyba falbala jeszcze kupila ten sam model co ja mam...

ja tak sobie poczytałam i chyba jednak nie będę kupowac fotelika 9-36 kg
wczoraj jak byłam na zakupach to oglądałam foteliki i moją uwage zwróciły Bebe Confort. wygladał super porządnie i bezpiecznie, miał świetny zagłowek. tylko cena - prawie 900 zł :szok::-(
był bardzo podobny do tego, tylko nie obrotowy
a ten obrotowy to w ogóle szaleństwo ;-)
FOTELIK BEBE CONFORT AXISS 9-18 KG HIT 07 OBROTOWY (189672101) - Aukcje internetowe Allegro

a w ogóle ten fotelik mozna montować i przodem i tyłem do kierunku jazdy...
http://allegro.pl/item187316866_fotelik_iseos_safe_side_bebe_confort_wys_pobr_0zl.html
to jest o tyle przydatne, że mówi się, że dzieci do 1 roku zycia powinny jednak jeździc tyłem do kierunku jazdy
na razie Pietruszka mieści się w swoim starym, ale nie wiem jak długo jeszcze...

Leyna, super te foteliki. Ale cena... :szok: My, niestety, bedziemy musieli kupic tanszy... Pewnie nie bedzie mial tylu funkcji. Piotrek smialo miesci sie w swoim pierwszym foteliku, wiec jeszcze mozemy zaczekac z kupnem.

leyna - fotelik faktycznie super...ale cena... przerażająca:szok: :szok:

mada- ja jestem bardzo zadowolona z mojego wózka... jest lekki, fajnie się prowadzi, jest wy6godny dla małej... tylko brakuje mi kosza na zakupy(w modelu travel nie ma)...ale i z tym jakos dajemy sobie radę... ten mini baby design- co go wkleiłaś, bardzo mi się podoba:tak: :tak:

mi też sie mini bardzo podoba ale ma tylko 2 pozycje regulowania oparcia,składa się jak spacerówkaa active jak parasolka i wogóle active wydaje mi sie "konkretniejszy"
ale musze jeszcze zobaczyć "na zywo":tak:

Leyna fotelik śliczny i praktyczny, a może jakiś sponsor się znajdzie:tak: przyznam się, że ja za deltima zapłaciłam 380 i to dla mnie dużo, ale wiem że już mam spokój do końca, najlepszy bajer z tego fotelika to regulowana wysokość oparcia;-)
mada oba wózeczki są fajne tylko ten większy jest też szerszy no i właśnie w parasolkę się składa, do auta wygodniejszy.... jak masz możliwość to przetestuj w sklepie:-D
zapomniałam dodać, tyłem do kierunku jazdy można wozić, pod warunkiem, że dziecko nogami nie opiera się o siedzenie, a tak już moja Alka siedziała....

reklama
Leyna fotelik śliczny i praktyczny, a może jakiś sponsor się znajdzie:tak: przyznam się, że ja za deltima zapłaciłam 380 i to dla mnie dużo, ale wiem że już mam spokój do końca, najlepszy bajer z tego fotelika to regulowana wysokość oparcia;-)

Bedyta dla mnie 380 zł jednorazowo wydać to też dużo :-(
tego fotelika Bebe Confort choć super jest i tak nie kupimy, bo po: 1/ cena powala a po 2/ musielibyśmy dokupić samochód żeby funkcja obrotowa zadziałała, bo służbowy samochód Sz, z którego korzystamy jest tylko 3-drzwiowy.

a fotelik to będę chyba "kupowała" z Piotrusiem - znaczy się poprzymierzam w sklepie, który najfajniejszy a potem kupię na allegro, bo tam chyba jednak taniej

Do góry