reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

kobiety brylanty z Trójmiasta ; ))

Witam!

Ale mam doła.

Keterek, zgadza się, zawołałam dr B. Udało mi się wkońcu do niej dodzwonić, bo tak to cały tydzien była nieuchwytna.

Diagnoza brzmi: zapalenie ucha owszem, ale nie tylko to. Zbadała Amelkę i stwierdziła powiększoną wątrobę na 2 cm. Podejrzewa, że jest to nawrót zapalenia układu moczowego. Czyli znowu wszystko naraz. Poza tym ten antybiotyk, który miała na zapalenia uszka przepisany, całkiem był nietrafiony. Nie dość, że nie pomógł, to jeszcze teraz moje biedactwo ma buzię całą w pleśniawkach i cierpi dodatkowo. Noc znowu nieprzespana, dziecko cały czas mi płacze, gorączka nie schodzi,a mi sie chce ryczeć. Mam straszne wyrzuty sumienia, że ją zostawiłam i poszłam do pracy. chyba rzucę w cholere te robotę, zajmę sie dzieckiem jeszcze przez rok. W sierpniu teściowa idzie na emeryturę, to będę miała opiekę do dziecka.

Ikpi,
nawet nie wiesz jakie masz szczęscie, że nawet nie wiesz, jak podawać dziecku lekarstwa. Oby tak dalej.

Jeśli chodzi o imprezę Pampersa to też nie była - wiadomo - choroba Amelki.

Magdabial,
podziwiam za odwagę, ja to bym się bała wybrać w taką podróż sama z dzieckiem.

Edyta, jeśli chodzi o pracę, to pracuję jako kadrowa. Firma zatrudnia ponad 100 osób, a ja mam całość spraw jeśli chodzi o kadry i płace na swojej głowie. Lubię to robić, bo do tej pory pracowałam na tym stanowisku, ale w obecnej sytuacji praca, w której nie ma mnie kto zastąpić, chyba nie jest najlepsza. Nie moge np. wziąć zwolnienia, bo kto naliczy wypłaty, wyśle ZUS-y itp. Ja dopiero po 15 każdego miesiąca jestem wolniejsza tak, żebym mogła sobie pozwolić na nieobecność. Także kompletnie nie wiem, co mam teraz zrobić.

reklama
Noooo od razu balsam na moje skołatane nerwy, jak przeczytałam posty od wszystkich. Nie żeby się cieszyć ze spraw poruszanych - Basiu, kochana współczuję baardzo mocno i wierze, ze wszystko okaże się przesadzoną digonzą, a przykre objawy pojutrze znikną :***********
Dzięki za info o Pampersie - w niedzielę przybądziemy, jak odnjadziemy.
Magda, kobito - matka Polka z Ciebie jak się patrzy :-)

Ewa, gratuluję opiekunki - to skarb. Kiedy przeprowadzka?? No i czy z tej okazji jakaś parapetówka nas zaszczyci :cool2:

Mam sypialnię w kolorze pachnącego cynamonu.. Baardzo przyjemnie.. i bez mebli :elvis: heh.. no to zdrówka wszysktim czytającym.

Cześć babeczki! Ja to jakaś niekumata jestem, czy jak??? nadal nie mogę ogarnąć tego nowego forum, żadne opcje u mnie nie działają typu: pogrubienie, itp. Ikonek też nie mogę uruchomić, mimo iż Magda31 podała przepis, ale klikam na szybkie menu tak jak mi radziłaś i nijak tam nie widzę edycji opcji :((((((( chyba tylko ja nie kumam tego forum, bo Wy, widzę, już macie je opanowane nieźle:))) Poza tym, odpalając babyboom, wyskakuje mi, że jest błąd na stronie...Basiu współczuję Ci bardzo, ale może nie podejmuj decyzji o przerwaniu pracy. Może Amelka szybciutko wróci do formy, a Ty będziesz sobie spokojnie pracować :) Trzymam za Was kciuki. Też miałam zamiar się wybrać na Skwer Kościuszki i zobaczyć świat widziany oczami dziecka organizowany przez Pampers, ale nie wyszło...jeszcze nie wożę córci na takie "imprezy". Może w przyszłym roku się wybierzemy:) o ile będzie jeszcze coś takiego...Moja córcia coś marudna kurcze:((( najlepiej jej u babci na rękach:((( jeszcze nie mogę rozgryźć mojego dziecka...wczoraj kupiliśmy jej karuzelę na łóżeczko, a dziś zasnęła nawet przy pozytywce z tej karuzeli, siuper! Agula zazdroszczę Ci tego kolorku w sypialni, uwielbiam cynamon:)Udanej niedzieli, pozdrawiam

Witajcie:-) potrzebuje namiary na dobrego ginekologa bo moj jest do bani nie robi usg nic nie tlumaczy jest niekompetentny:no: Ratunku jestem z Gdyni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Pozdrawiam:-D

Monisiek20 ja chodzę do dr Obierzyńskiego do przychodni wojskowej na Oksywiu, na fundusz zdrowia. Lekarz kompetentny, kieruje na różnorodne badania, troszczy się o pacjentkę, choć może na początku nie jest jakiś super otwarty, potrzebuje czasu, żeby się "rozkręcić":p, ale jest jeden minus, nie ma w gabinecie ani usg ani ktg, więc na usg wysyła do innych przychodni, z którymi ma podpisaną umowę, a ktg, jeśli będzie taka potrzeba prawdopodobnie będziesz musiała robić za swoje pieniądze, chyba że masz skierowanie od lekarza i w Wejherowie zrobią Ci je za darmo. Jak będziesz chciała, to mogę Ci napisać, kiedy przyjmuje i dać tel do niego do gabinetu.Pozdrawiam

Komarkowa jest w szybkim menu w panelu użytkownika w środku jako trzecia pozycja edycja opcji i w to klikasz, zjeżdżasz na sam dół i tam masz ustawianiepozostałe opcje i tam ustawiasz tryb zaawansowany:tak:. Uda ci się na pewno (ja dostałam taką instrukcję i sobie poradziłam więc Ty też dasz sobie radę;-)). Fajnie że Malutka lubi pozytywkę, bedziesz miała na jakiś czas spokój z jej usypianiem.

Monisiek ja polecam doktora Wajlonisa (przyjmuje w Wejherowie w szpitalu i prywatnie też) tel do niego jak chcesz to daj znać. Bardzo sympatyczny i świetny fachowiec:tak:

Wiecie co mi też nie bardzo się podoba to BB:no:, denerwuje mnie ze przeczytane posty nie znikają jak w tamtym i muszę pamietać który już czytałam. I to tempo:szok:

Komarkowa ja też chodzę do Obierzyńskiego (tylko prywatnie). Prowadził obie moje ciąże i nie zamieniłabym go na żadnego innego lekarza. Tak jak on interesuje się pacjentką, to własna matka o ciebie tak nie zadba. Jakby mógł toby za ciebie urodził. :-D Od niego dowiesz się wszystkiego co cię interesuje. Poza tym ma duże doświadczenie i znajomości. Jedyną wadą jest to, że w gabinecie nie ma USG i kieruje cię gdzie indziej.

Jeżeli chodzi o zaawansowany edytor postów (uśmieszki, pogrubienia) to jeszcze raz....
SZYBKIE MENU
EDYCJA OPCJI (tam po koleji możesz zmienić)
I Logowanie i ustawienia osobiste
II Przesyłanie informacji....
III Opcje wyświetlania....
IV Ustawienia daty i czasu
V Pozostałe opcje - wchodzisz tutaj i jest Interfejs edytora postów - zmieniasz na zaawansowany.

Komarkowa jak teraz tego nie zdołasz zrobić to ja już nie wiem.:-) POWODZENIA

Dawid przeszedł następny chrzest bojowy- był pierwszy raz na noc u teściowej i zniósł to świetnie!A ja się tak martwiłam,bo wieczorem nie odpuszczał nas na krok i kto go wziął,to on zaraz za nami patrzył i wołał- Mama,Tata. A tymczasem okazuje sie,że synek jak nie ma mamusi to jest grzeczniejszy :laugh2:

Ja też nie byłam w namiocie Pampersa.Jak ktos robił fotki,to prosimy o wklejenie!!!

Basiu dużo zdrówka dla Amelci życzymy.Że też bidulka mała tak musi się nacierpieć :no: Dawid wygląda już lepiej,tylko nadal mu z nosa cieknie.

ten cały Świat Pampersa to jak dla mnie kit :-(
Mi się nie podobało, było gorąco, głośno, przed wejściem trzeba było odstać godzinę w kolejce, dla jednej pieluchy którą młoda dostała w prezencie nie było warto :-)
Jedyny plus to spotkałyśmy się z Keterką :-) Ja nie poznałam Ani, a Ania mnie hehe, dobrze, że mamy dzieci do siebie podobne to jakoś się udało hihihi

Basiu- współczucia z powodu chorób Amelci :-( :elvis: dla Was na pocieszkę :-)

Zdrówka dla chorowitków !!!

reklama
Do góry