reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

kobiety brylanty z Trójmiasta ; ))

Abeja ja też rodziłam na Zaspie.Jak przejdziesz przez izbę przyjęć to już będzie ok.Trafiłam na super położną ale bardzo zapracowaną.Jak przyszłam rodzić to wszystkie łóżka były zajęte.Pochodziłam sobie i po jakimś czasie trafiłam na wyro.Najważniejsze w tym szpitalu jest to ,że oddział noworotkowy jet bardzo dobrze wyposażony.Lekarze pediatrzy też są super.Następnym razem też chcę rodzić na Zaspie.Tylko nie daj się skusić na Wojewódzki.Zawsze miałam złe zdanie o tym szpitalu a po ostatnim pobycie z Adą tyko się to potwierdziło.Jednym słowem:syf, opieszały personel i lekarze bez powołania jakiegokolwiek.Wołami mnie tam nie zaciągną.
Basia trzymaj się,Amelka nie musiała zachorować w żłobku.Teraz jest taki gorący okres.A jeżeli chodzi o pracę to trzymam kciuki aby się wszystko ładnie ułożyło.My kobiety zawsze mamy pod górkę,zawsze mamy dylemat,czy pora jest odpowiednia na ciążę,czy ciąża przeminie bez niespodzianek, a po ciąży -co dalej,co z dzieckiem ????!!!!:wściekła/y:

reklama
Isska ale super Ci córcia urosła.Piękne fotki.
Komarkowa tak trzymaj.Macierzyństwo jest super.Ale najpiękniejszy moment jest przed Tobą kiedy przychodzisz do domku a Paulinka będzie biegła w Twoim kierunku i krzyczała MAMA ! No kochana wtedy wymiękniesz a nogi będziesz miała jak z waty.:-D
Oczywiście z tym etapem idzie w parze okres buntu,jak nie pójdzie coś po jej myśli to się położy z wrzaskiem i tupaniem nogami.

W tym calym moim teście na glukoze (zwanym czasem krzywą cukrową) najlepsze jest to, że zadzwonilam wczoraj do swojej połoznej, ta rozmawiala z moim lekarzem (dr Zinkiewicz) i on potwierdził, ze nie trzeba robić pierwszego badania przed wypiciem glukozy. Bo miałam robiony cukier na czczo na poczatku ciaży... Zgłupiałam.. bo to było przecież 14 tygodni temu!!! Od tamtego czasu, jak nigdy zajadam słodkie (do tej pory ze słodyczy tylko lody i śledzie:tak: ). Nie wiem co o tym myśleć.. czy ta publiczna slużba zdrowia wszędzie jest taka? pomijam fakt, że ten doktor jeszcze nie robił mi badania USG. Wszystkie jakie do tej pory robiłam, robilam bezplatnie w ramach NFZ na Ślasku, lub tu, w Trójmieście prywatnie. (jedno w Endomedzie, drugie u Doeringa). Przed badaniem w okolicach 12 tyg. powiedział mi, że NFZ zwraca za pierwsze badanie dopiero od 18 tc. Wydało mi sie to dziwne, bo już w 8 tc robilam usg na śląsku.. ale co sie bedę sprzeczać?.. Sama nie wiem, nie chce narzekać bo poza tym wszytsko jest naprawdę ok, wiem, ze to bardzo popularny, bardzo lubiany i szanowany lekarz ale ja jakos nie potrafie zaufać mu do końca..

dawidowa jestem jak najbardziej za tym, zebysmy się w koncu poznały :tak: ja jestem wlaściwie większosć czasu w domu (wyjatkiem sa niektóre wtorki, piatki i niedziele jak mój chłop gra mecze ;-) )... więc jeśli będziesz sie ktoegoś dnia wybierać na Żabiankę to daj znak-sygnał :-) póki tu jeszcze mieszkam.... bo podobno mamy się wyprowadzic gdzieś na Chełm. (właściwie to nie wiem dokladnie kiedy i gdzie hihihi) a co do przychodni na Gdyńskiej - jak dotad byłam tam tylko w laboratorium :wściekła/y: i raz u Internisty dr Peplowskiego ale tam bylam bardzo zadowolona (przystojny niemalze jak "znajomy doktor z Zaspy";-) ) ale jak urodzi się Zuzka i dalej bedziemy tu mieszkać to powaznie pomyślę o tych przenosinach na Pomorską.

Dzieki dziewczyny za info o szpitalu.. :)

P.S bylam wczoraj w kinie na samotnosci w sieci... jeśli nie czytałyście ksiazki - to nie polecam na randke z mężem. Ja sama mam mieszane uczucia.

Czesc dziewczyny, Abeja,ja rowniez naleze do przychodni na Gdynskiej i zawsze wychodze stamtad z podniesionym cisnieniem:wściekła/y: i to nie tylko przez te baby w rejestracji, ale tez przez innych pacjentow.mysle o porodzie na zaspie, a to glownie ze wzgledu na oiom dla noworodkow mozliwosc porodu z inersją wodną. opinie slyszalam skrajne; podejrzewam ze we wszystkich panstwowych szpitalach jest raczej syf i trzeba liczyc na szczescie.moze sie trafi akurat mily lekarz?gdybym mogla sobie na to pozwolic finansowo, to bym sie zdecydowala na Swissmed.niestety jeszcze nie wygralam w lotka :baffled:niedlugo zaczynam zajecia w szkole rodzenia na zaspie- dam znac,jak mi sie tam podoba...

isska - zdjecia malej super :)
abeja - ja tez nie mialam pobiuerania krwi przed glukoza - powod ten sam co u ciebie - cukier na czczo juz bylo robiony; jak wyniki beda zle (czego ci nie zycze :-) ) to bedziesz powtarzala badanie i pewnie wtedy zrobia tez na czczo ;
ja rodzilam w wojewodzkim i uczucia mam mieszane - ale mam nadzieje ze juz nie bede musiala podejmowac decyzji o kolejnym porodzie :-D ja juz swoja norme wyrobilam :happy:

komarkowa - to prawda ze macierzynstwo jest cudowne - i kazda nowa umiejetnosc dziecka bedzie cia napawac duma :) moja kamilka niedawno zaczela pchac stopy do buzi a od tygodnia przewraca sie z pleckow na brzuch :) jak to tylko zobaczylam to od razu do meza zadzwonilam pochwalic sie :cool2: i ciebie juz niedlugo czekaja takie atrakcje :)

a u mnie choroba dalej mnie meczy ... w piatek ide na kontrole ze soba i michalem ... on niestety tez brzydko kaszle ale caly czas wszyscy mowia ze jest zdrowy - moze to jednak alergia :szok:

a - i jeszcze jedno - w niedziele mielismy chrzest malutkiej - pozniej wkleje jakies zdjecia :)

Witajcie czy jest moze jakas przyszla mamusia z trojmiasta ktora bedzie rodzila w marcu 2007 albo w oklociach tego terminu??:-) W marcowkach sa niektore niesympatyczne Panie...ktore wszystko krytykuja u uwazaja sie za najmadrzejsze najgorsze jest to ze nie maja racji:baffled: nie matakiej przyjaznej atmosfery jak tu:-( Pozdrawiam:happy:

kulka79 teraz to najbardziej interesuje mnie w jakich godzinach odbywają sie zajecia.. bo okazało się, że mój mąż wybiera sie od października na kurs masażu i od pn do pt będzie zajety miedzy 17 a 20.. więc pasowałoby nam np. po 12 a przed 16 :tak: wiem, glupia pora :-) i pewnie skonczy sie tak, ze będę chodzic sama. QRDE. Ale ofkoz przydadzą sie WSZYSTKIE informacje :)

Monisiek20 no.. ja rodzę z początkiem stycznia (mam nadzieję)

idzia zdrowia dla Was!

Abeja, na kursie, na ktory mam chodzic zajecia sa o 17 w pon, i o 16 w sr. i pt.(bardzo glupie godziny!)ale najlepiej tam zadzwonic, i zapytac, czy nastepny kurs nie bedzie w troszke innych godzinach.chodzic mozna od 28 tyg.768 44 46 (od g. 15 do 16)

Hejka!
Moje dziecko ukochane wczoraj po raz pierwszy zrobiło taką scenę, że myślałam, że umrę ze smiechu- a trzeba byc poważnym. Przez pół godziny wył i kładł się na podłoge bo nie chciał jechac do domku. Nawet klapsy w pupkę zaliczył, ale to go akurat nie rusza, bo przez pampka prawie nic nie czuje. Sama nie wiem jak się zachowywac w czasie jego fochów- bo widze, że nas sprawdza na ile może sobie pozwolić. Chyba już się zaczyna u nas "bunt dwulatka";-) a nie dawno same z brzuszkami chodziłyśmy. Ech jak ten czas szybko leci.....

A tak to wszystko ok. Z pani Zosi nadal jestem zadowolona i mały chyba też. Nie odniosłam żadnego złego wrażenia- może tylko piszczy jak ona przychodzi- to jest jego sposób okazywania złości.

Kurcze jutro kończe 27 lat- jaka stara d.upa ze mnie:wściekła/y: nawet w tym roku, żadnej imprezki nie robię, ale nadrobie parapetówą.;-)

Dziewczyny z brzuszkami głowa do góry!!! Nie taki diabeł straszny jak go malują:tak:

Komarkowa - Anka ma rację, jak mój mały przychodzi do mnie i takim delikatnym głosikiem mówi "mama" to aż łezki w oku się kręcą. Chyba najlepsze uczucie w życiu!!!

Ach zapomniałbym, Kubuś od wczoraj we wszystkich gazetkach jak widzi zwierzątka to pokazuje mi kotka i mówi "miau"- ale jestem z niego dumna.

Dawidowa- zobaczymy co wyjdzie z moich planów z Kubusiowym pokoikiem- narazie kupuję jakies mebelki typu krzesełko, czy wieszaczek z Kubuśiem puchatkiem. Zreszta jak juz będzie wszystko zrbione to wpadneicie do mnie na kawkę

Pozdrawiam

reklama
Do góry