reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

kobiety brylanty z Trójmiasta ; ))

Czesc Dziewczyny!
Dzis wyszłyśmy ze szpitala. Ledwo siedzę, więc nie będę się na razie rozpisywać. Wrażenie z Wejherowa b. pozytywne, super położna, ale opiszę potem wszystko w szczegółach. Dzięki za gratulacje, lecę, bo maluszek mi płacze :(
Pozdr.

reklama
Komarkowa GRATULACJE

e_mamo, trzymaj się dzielnie, życzę szybkiej ulgi.................., ja w piątek jechałam na sygnale do dentysty z Martynką, a że to był wieczór to wyboru nie było i trafiliśmy do sadystki..... Jednak jak cosik dziewczyny to zapraszam do mnie po namiary na cudowna dentystkę z Sopotu. Baba ma super podejście do dzieci, Martynka z uśmiechem siada na fotel. Ciekawe czy po tej sadystce wciąż tak będzie :mad:

Nasze wakacje ograniczyły sie do kilku wypadów na półwysep i jeziorko, co za życie >:

Zmykam, idziemy na małą kawkę z Martynką, ja do kumpeli a Martynka do jej syna, dodam,że mały przystojniak z niego :laugh: :laugh: :laugh:

pozdrawiam

Asiuk ja Wejherowo będę wszystkim polecała, ale napiszę więcej jak już dojdę troszkę do siebie.
Sam poród trwał 2h (nie licząc skurczy, które zaczęły się ok. 19), o 1 byłam na porodówce, a o 3,05, jak wiecie, Paulinka już była na świecie :laugh: :) ;D W ogóle niesamowite przeżycie, tylko dla mnie najgorsze było szycie, które teraz trochę mi niestety dokucza :mad: Mam nadz, że w piątek się pozbędę szwów.
Mała jest śliczniutka i słodziutka (jak mogłabym twierdzić jako matka coś innego). Jesteśmy naprawdę przeszczęśliwi, że mamy ją już u siebie w domku i że ta męczarnia z wyczekiwaniem, niepokojami o dzidzię minęły.
I na koniec się jeszcze pochwalę. Miałyśmy dziś super powitanko w domu  :) cała sypialnia (tam też stoi łóżeczko dla małej) wypełniona kolorowymi balonikami, na drzwiach kolorowy transparent z napisem: witamy nasze kochane słoneczka  :D poza tym kwiatki, prezenciki dla maluszka, ogólnie bardzo bardzo bardzo milutko.
Cieszę się, że już jesteśmy w domku :D
Na koniec powitam wszystkie nowe koleżanki na forum :)
3majcie się, pozdrawiam!

Komarkowa, no poprostu jesteś WIELKA. dopiero co po porodzie, dopiero co w domu i już tyle sił, żeby do nas tu napisać. Dzięki!!! Dodałaś mi otuchy z Wejherowem, bo ja chodzę do maciejewskiego i za miesiąc tam rodzę, ale nie byłam pewna czy dobrze wybrałam szpital.

Spokojnie czekamy na opis:))
P.S.
Płaciliście za poród rodzinny te 250 zł? Mnie to wnerwia szczerze mówiąc.

Komarkowa-nawet nie wiesz jaką radość nam sprawiłaś,że tak szybko po prodzie napisałaś.Jesteś super babka i mama też.Ucałuj Paulinkę mocno od nas.
e-mamo-bardzo nam jest Ciebie żal.Nie ma nic gorszego niż te okropne zęby.Trzymaj się !!!!
Asiuk Betka Aruna-piszcie do nas i o Wszych brzuszkach.Tak cudownie jest oczekiwać na przyjście na świat Waszych pociech.Mam nadzieję,że nikogo nie pominęłam.
monciapl-dzięki za info o dentystce dle dzieci.Może się kiedyś przyda.

A Ada była dzisiaj pierwszy dzień w żłobku.No.....nie wiem.Mam dużo zastrzeżeń ale miejmy nadzieję,że to tylko tak wygląda na początku.Całe statko przeraźliwie płaczących dzieci i w pobliżu dwie bezbronne opiekunki.A podczas jedzenia -samowolka ! Ada ryczała bo wszystkie ( no 90%) dzieci płakały.To nie są miłe przeżycia dla dziecka no i matki !!!!

Lukymama-sorki wielkie,chyba Cię ominęłam ale będzie mi bardzo miło jak częściej będziesz do nas zaglądać.A my będziemy mocno trzymać kciuki za super poród i super dzidzię.

Luckymama  na kiedy masz termin? 28 grudnia? ;D To może szykuje Ci się sylwester na sali porodowej ;D Nononono, jak przetrzymasz to może wyjdzie 1 stycznia-świetna data urodzin:))))
W każdym razie będziesz miała też poza Komarkowej i moje opowieści z Wejherowa:) mam nadzieję, że będą same zachęcające:)

Narazie okropnie bolą mnie wszystkie stawy, popuchnięte, ledwo się poruszam, a to jeszcze trochę czasu. Chciałam ćwiczyc przed porodem, trochę się rozciągnąć, a tu ledwo mogę się przekręcić z jednego boku na drugi :(

reklama
Dzięki kobitki za pamięć i dobre myślenie o mnie :-* Trzymam się dobrze i termin póki co jest na 28.12 ale wszystko możliwe... Luckiego miałam rodzić 14.02 a uciekł już 12.02 ;)
Musze poczytać cały ten wątek, ale strasznie mi szkoda że tak późno go znalazłam. Już po spotkaniu :(
Oj zgaga potwora mnie męczy :(
Pozdrawiam mamusie Was wszystkie.
Asiuk oby nie w sylwestra, trzymaj kciuki ;) :laugh:

Ps. Nie wiedziałam że w Pucku poród rodzinny jest darmowy :) Z Luckim załapałam sie na fantastyczny i rewelacyjny i cud miód i na dodatek darmowy poród rodzinny w Gdyni w Miejskim, ale niestety juz nie ma tam porodówki :( Wielka strata :(

Do góry