reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kobiety brylanty z Trójmiasta ; ))

Czesc Dziewczyny!
Dzis wyszłyśmy ze szpitala. Ledwo siedzę, więc nie będę się na razie rozpisywać. Wrażenie z Wejherowa b. pozytywne, super położna, ale opiszę potem wszystko w szczegółach. Dzięki za gratulacje, lecę, bo maluszek mi płacze :(
Pozdr.

reklama
Komarkowa GRATULACJE

e_mamo, trzymaj się dzielnie, życzę szybkiej ulgi.................., ja w piątek jechałam na sygnale do dentysty z Martynką, a że to był wieczór to wyboru nie było i trafiliśmy do sadystki..... Jednak jak cosik dziewczyny to zapraszam do mnie po namiary na cudowna dentystkę z Sopotu. Baba ma super podejście do dzieci, Martynka z uśmiechem siada na fotel. Ciekawe czy po tej sadystce wciąż tak będzie :mad:

Nasze wakacje ograniczyły sie do kilku wypadów na półwysep i jeziorko, co za życie >:

Zmykam, idziemy na małą kawkę z Martynką, ja do kumpeli a Martynka do jej syna, dodam,że mały przystojniak z niego :laugh: :laugh: :laugh:

pozdrawiam

Asiuk ja Wejherowo będę wszystkim polecała, ale napiszę więcej jak już dojdę troszkę do siebie.
Sam poród trwał 2h (nie licząc skurczy, które zaczęły się ok. 19), o 1 byłam na porodówce, a o 3,05, jak wiecie, Paulinka już była na świecie :laugh: :) ;D W ogóle niesamowite przeżycie, tylko dla mnie najgorsze było szycie, które teraz trochę mi niestety dokucza :mad: Mam nadz, że w piątek się pozbędę szwów.
Mała jest śliczniutka i słodziutka (jak mogłabym twierdzić jako matka coś innego). Jesteśmy naprawdę przeszczęśliwi, że mamy ją już u siebie w domku i że ta męczarnia z wyczekiwaniem, niepokojami o dzidzię minęły.
I na koniec się jeszcze pochwalę. Miałyśmy dziś super powitanko w domu  :) cała sypialnia (tam też stoi łóżeczko dla małej) wypełniona kolorowymi balonikami, na drzwiach kolorowy transparent z napisem: witamy nasze kochane słoneczka  :D poza tym kwiatki, prezenciki dla maluszka, ogólnie bardzo bardzo bardzo milutko.
Cieszę się, że już jesteśmy w domku :D
Na koniec powitam wszystkie nowe koleżanki na forum :)
3majcie się, pozdrawiam!

Komarkowa, no poprostu jesteś WIELKA. dopiero co po porodzie, dopiero co w domu i już tyle sił, żeby do nas tu napisać. Dzięki!!! Dodałaś mi otuchy z Wejherowem, bo ja chodzę do maciejewskiego i za miesiąc tam rodzę, ale nie byłam pewna czy dobrze wybrałam szpital.

Spokojnie czekamy na opis:))
P.S.
Płaciliście za poród rodzinny te 250 zł? Mnie to wnerwia szczerze mówiąc.

Komarkowa-nawet nie wiesz jaką radość nam sprawiłaś,że tak szybko po prodzie napisałaś.Jesteś super babka i mama też.Ucałuj Paulinkę mocno od nas.
e-mamo-bardzo nam jest Ciebie żal.Nie ma nic gorszego niż te okropne zęby.Trzymaj się !!!!
Asiuk Betka Aruna-piszcie do nas i o Wszych brzuszkach.Tak cudownie jest oczekiwać na przyjście na świat Waszych pociech.Mam nadzieję,że nikogo nie pominęłam.
monciapl-dzięki za info o dentystce dle dzieci.Może się kiedyś przyda.

A Ada była dzisiaj pierwszy dzień w żłobku.No.....nie wiem.Mam dużo zastrzeżeń ale miejmy nadzieję,że to tylko tak wygląda na początku.Całe statko przeraźliwie płaczących dzieci i w pobliżu dwie bezbronne opiekunki.A podczas jedzenia -samowolka ! Ada ryczała bo wszystkie ( no 90%) dzieci płakały.To nie są miłe przeżycia dla dziecka no i matki !!!!

Lukymama-sorki wielkie,chyba Cię ominęłam ale będzie mi bardzo miło jak częściej będziesz do nas zaglądać.A my będziemy mocno trzymać kciuki za super poród i super dzidzię.

Luckymama  na kiedy masz termin? 28 grudnia? ;D To może szykuje Ci się sylwester na sali porodowej ;D Nononono, jak przetrzymasz to może wyjdzie 1 stycznia-świetna data urodzin:))))
W każdym razie będziesz miała też poza Komarkowej i moje opowieści z Wejherowa:) mam nadzieję, że będą same zachęcające:)

Narazie okropnie bolą mnie wszystkie stawy, popuchnięte, ledwo się poruszam, a to jeszcze trochę czasu. Chciałam ćwiczyc przed porodem, trochę się rozciągnąć, a tu ledwo mogę się przekręcić z jednego boku na drugi :(

reklama
Dzięki kobitki za pamięć i dobre myślenie o mnie :-* Trzymam się dobrze i termin póki co jest na 28.12 ale wszystko możliwe... Luckiego miałam rodzić 14.02 a uciekł już 12.02 ;)
Musze poczytać cały ten wątek, ale strasznie mi szkoda że tak późno go znalazłam. Już po spotkaniu :(
Oj zgaga potwora mnie męczy :(
Pozdrawiam mamusie Was wszystkie.
Asiuk oby nie w sylwestra, trzymaj kciuki ;) :laugh:

Ps. Nie wiedziałam że w Pucku poród rodzinny jest darmowy :) Z Luckim załapałam sie na fantastyczny i rewelacyjny i cud miód i na dodatek darmowy poród rodzinny w Gdyni w Miejskim, ale niestety juz nie ma tam porodówki :( Wielka strata :(

Do góry