reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kobiety brylanty z Trójmiasta ; ))

lukymama - synek wyglada na starszego niz jest :)

widze ze wejherowo jest ostatnio popularne :)
ja niestety nie dojechalam tam - za pozno sie zebralam a z gdanska to spory kawalek - i sadzac z perspektywy czasu moglabym nie zdazyc ;D

reklama
Witam wszystkich!

Dzięki dziewczyny, że się o mnie martwicie :)
Dzień leci jak z bicza strzelił ;)
Paulinka jak na razie ok (ale nie chcę jej za bardzo chwalić, żeby nie zapeszać ;) ). W nocy karmiłam ją 3x, a między karmieniami spała. Dzień też przespała ładnie.
Jeśli chodzi o mnie, to mogę albo chodzić albo leżeć, bo nawet siedzenie na półdupku bolesne :( Mam nadz., że jak już mi ściągną te cholerne szwy to będzie już lepiej, chyba bym wolała 2 x urodzić niż być szyta ;)
Tatuś na szczeście jest teraz niezastąpiony  :laugh: Dziś zrobił zakupy i nawet kupił śpiochy i body dla maluszka, bo się okazało, że mimo iż mała ma 59 cm to rozmiar 62 cm za duzy, a kompletów na 56 cm nie kupowałam zbyt wielu. Acha no i oczywiście kupił malutkiej jedno body z obrazkiem samochodzika, co by już się zaznajamiała z luksusem ;) no i uśpił dziś tak Paulinkę, że spała 3 h  ;D
Ok trzymajcie się, będę się odzywać!
Pozdr.

Luckymama super przystojniak ;) I powtórzę kolezanki- nie wygląda na te 2,5 roku!!! A jak ma na imię Lucky ???

E- mamo jak tam ząbek ??? Ja cały czas od porodu nie mogę dojść do ładu z momi :( I dzis też byłam i pytałam jej o wpływ kciuka na zgryz i powiedziała to co przeczuwałam- jak najprędzej go oduczyć,tym bardziej,że już widzę,że górna szczęka idzie mu do przodu :( I  dziś pierwszy sukces- założyłam mu skarpetki na rączki i zasnął!!! Musiałam się z nim trochę pobawić,połaskotać,poobgryzać mu nózki  ;D i zasnął ;) Ciekawe co będzie jutro ???

Oj Ania K. chyba jakieś burzowe chmóry przeczuwam ???  ;D

Komarkowa no no Łoś na medal!!!

fajnie wygląda sygnaturka z infem, że dzidzia ma 3 dni ;D
Basia - no nieźle, człowiek pójdzie do pracy i trochę popuści mężowi smycz, a ten już kawkuje z koleżankami ;) :p ;D
E-mamo - czyżbyś nie miała siły nic napisać?

Dziękujemy za miłe komplemenciki :laugh:, chyba wstawie suwaczek dla mojego Lilusia, który ma na imie Lucjan = Lucky ;)
Komarkowa trzymaj sie mamusiu :laugh:
Dawidowa nie trzeba sie tak bardzo kciukami przejmować, a do łapki ukochanego gryzaczka i jakieś historyjki wymyślić ;)
Trzymajcie sie dzielnie :)

ikpi pisze:
E-mamo - czyżbyś nie miała siły nic napisać?

mam siłę, mam :) dzięki za pamięć ikpi :-*
dawidowa :-*

Zaczął działać antybiotyk i dziś już mam troszkę mniejszą śliwę pod polikiem, do tego stopnia, że odważyłam się wyjść z domu :) Zaczęłam się troszkę ruszać, dziś byłam dopiero 3 raz na zajęciach...
Jeszcze nie zdążyłam załapać bakcyla sportowego ale jest w tych moich wyjściach jedna niesamowita rzecz, którą się upajam i delektuję za każdym razem... 3 godziny bez Julci i cały ten wieczorny rytuał z karmieniem, kąpielą i usypianiem należy teraz do łosia (oczywiście w te dni kiedy idę poćwiczyć)... mówię Wam - jestem w raju !!!
Kocham to moje dziecię ponad wszystko, ale po ponad roku codziennej, żmudnej harówy w końcu ktoś robi coś za mnie...

Witam nowe foremki :) Przyłączam się do opinii koleżanek, że Lucky jakiś taki dorosły jak na swoje 2,5 roczku:)
Ach, niedługo nasze zaczną wspinać się po drzewach :)

damayanti współczuję 5 klasistów, kurcze ni to dzieci ni to dorosłe, przegwizdany wiek... Dbaj szczególnie o gardziołko :)

Komarkowa- nasza bohaterko ostatniego tygodnia, kochana na ranę krocza najlepszy na świecie jest traumel S i nasiadówki w tantum rosa... Pomyśl, że z każdym dniem będzie mniej bolało a po wyjęciu szwów będzie w ogóle o niebo lepiej, buziaki dla Ciebie i córci :-* :-* :-*

Basia-tak szczerze mówiąc to byłam na kawie z Eweliną,też ma dzidzię w tym żłobku.Spotkałyśmy się ponownie w żłobku,zostawiłyśmy małe i ona mnie zaprosiła do knajpki.Okazuje się,że dzieci jak nie widzą nas to są grzeczne i nie płaczą.Napiłyśmy się kawki ( aby nie łazić po dworze bez sensu ) i zadzwonił Twój Łośku z pytaniem czy Amelka dobrze znosi nowe otoczenie.Odpowiedziałam,że tak i jesteśmy w W-Z tce.Więc Łośku dołączył a potem razem-we trójkę-poszliśmy odebrać nasze pociechy.Łot historyjka.Sama bym z Twoim Łośkiem nie poszła-oj nie .Nie szukam wrażeń...!!!!!!!!!
e-mamo-trzymaj się zdrowom!!!!
komarkowa-do tygodnia czasu powinno Cię przestać boleć.Możesz sobie przykładać okłady z tantum rossa.Wtedy szybciej się goją rany .

reklama
Dołączę się do dziewczyn z opinią, że Lucky wygląda na poważnego kawalera, szczególnie jak spojrzę na "naszego" siostrzeńca (też ma 2,5) to ten nasz to dzidziuś:))) Ale naprawdę widać, że od dziewczyn będzie się musiał odganiać taki przystojniaczek.

To fakt, że najlepiej po dzieciach widać jak się "starzejemy" ::)

Komarkowej cyt: "wolałabym 2 razy rodzić niż być szyta" to jak z ust wyjęte mojej przyjaciółki- więc chyba coś w tym jest okropnego. Rany!!! Widzę że każdej to najbardziej dokuczyło, ja też tego się najbardziej obawiam. Sam fakt, że tną.....NOŻYCZKAMI, jak krawcowe, chyba wolałabym jakiś skalpel. Wogóle BRRRRRRRRRR!!!!!!!!!! Okrucieństwo i widać, że robią to rutynowo w Polsce.
Podobno potem dobre do siedzenia jest takie kółko do pływania, jak dla dzieci- "ratunkowe":))) Ale Tobie Komarkowa to już z górki, więc chyba nie ma co inwestować. Albo tantum rossa, albo nawet rób sobie "nasiadóweczki" z kory dębu, rumianku- świetnie koją i ściągają rankę.

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry