reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

kobiety brylanty z Trójmiasta ; ))

Hej laski.
Mnie w nocy bolało cos podbrzusze, zasnełam dopiero koło 2, a 4.45 obudził mnie jakis skurcz i potrzeba siusiu i od tego czasu nie spie, bo mam skurcze i biegam sikac czesto... Nie sa jakies super regularne, bo co kilka-kilkanascie minut, ale dosc bolesne (promieniujace do krzyza), wiec mam nadzieje ze sie rozkreci... P pojechał zawiezc Rafała do dziadków, u mnie pralka pierze, a ja jem sniadanko - kisiel i sobie czekam co to bedzie... Tylko strasznie mi sie spac chce... ehhh Jak P wroci biore kapiel i zobaczymy... Mam nadzieje ze to juz sie zaczyna i nie bede musiala lezec i czekac w szpitalu...
Trzymac Kciuki!!

Ps. A przed 5 na termometrze było -3 stopnie... Toz to jakas paranoja... :crazy:

W takim razie trzymam mocno kciuki za szybkie i bezbolesne rozwiązanie...... trzymaj się dzielnie.

U nas dalszy ciąg ogrodzenia, dzisiaj z pomocnikiem z męża firmy, ma przyjść facet co zna się na budowlance i dużo pomoże.

Emkajot- kanapy fajne i faktycznie wyglądają na wygodne ale wiesz co?? Ja odradzam skórę, 4 lata temu jak wprowadzaliśmy się do naszego nowego domu myślałam tak samo jak Ty, że łatwe w czyszczeniu i też mam kota i dodatkowo 3 psy no i teraz małe dziecko, wydawało mi się idealnym rozwiązaniem.......... teraz żałuję i to bardzo, po 2,5 roku czyli 1,5 roku po wygaśnięciu gwarancji ze względu na częste czyszczenie skóra dosłownie się rozlatywała, w końcu popękała tak że dziury się porobiły...... ahhh szkoda gadać, i to kupowliśmy w drogim sklepie bardzo dobrą gatunkowo skórę z tym że była ona błyszcząca lakierowana, teraz stoi u córki w pokoju przykryta narzutą a u nas w salonie od grudnia stoi sofa z Ikea z pokryciem zdejmowanym do prania i szczerze powiem że wygodniejszej nigdy nie mieliśmy, ja odradzam skórę, u mnie się nie sprawdziła.

reklama
Martynko to się zaczęło! życzę spokojnego porodu ! a tak się martwiłaś,że nie będziesz z mężem a tu zobacz jak wszystko dobrze się ułożyło! Dziś jeszcze będziesz trzymać swoją malusią córeczkę!

Gosiu ja kupuję z grubszej skóry nie lakierowanej, mam teraz zwykłe tapicerowane ( też ikea) i sofa już do out-u przez wszystkie mleczka, chrupki , soczki itp. , codzienne odkurzanie z kotów ( mam 3) wystarczy. W gościnnym też mam taką ze zdejmowanym pokrowcem ale jest za duży na moją pralkę ( mam na 5,2kg wsadu) i trzeba oddać do czyszczenia w pralni, poduszki wyprałam i straciły kolor ( są dużo jaśniejsze niż pokrowiec). Generalnie ta ikea jest dobra na tzw. chwilę czyli 2-3 lata i wymiana dlatego kanapa kosztuje 1tyś a nie 4tys.
Opis skóry:
Powierzchnie siedziska i podłokietników pokryto ciężką, wytrzymałą i łatwą w pielęgnacji skórą ziarnistą, praktyczną dla rodzin z dziećmi,skóra licowa bydlęca barwiona; impregnowana powierzchnia z wytłaczanym wzorem. Miałam podobne kiedyś i po latach użytkowania ( koty , psy i imprezy) wyglądała dobrze.
My chyba kupimy w KLER ale jeszcze nie padła ostateczna decyzja.
Dzięki za opis Twoich doświadczeń, u mnie lakierowana odpadła od razu ze względu na swoją delikatność i widać każdy "pazur" i drapnięcie - szczególnie na tych mocno naciąganych.

Ostatnia edycja:
Hej, ja znow na chwilke wpadam po dluszym czsie... Tak sobie podczytuje Was czasem, ale jakos sie w rozmowe wkrecic nie moge :-) Nie w temacie jestem niestety i ciezko ;-):-)

e tam ....wkręcaj sie szybko Kelebek :)

kurcze wpadlam szybko, bo dostałam smsa od Martynki:) i mmsa ale nie moge odtworzyc:)

Anja, no przywlecz ze sobą mnóstwo słoneczka. To nasze coś szwankuje. Dzisiaj wyszarpałam moje berbecie na dłuuugi spacer to wróciliśmy przemarznięci jak bobki do kości, nic tylko zimowa kurtka, czapa i rękawiczki. Już nic i nikt mnie dzisiaj na dwór nie wyciągnie!

Ana - polecam starsze rodzeństwo zatrudnić do zabawiania braciszka porannego ;) A co hihi. U nas działa, jak młoda sobie zrobi zbyt wczesną pobudkę to idę do pokoju dzieci, robię hałas i jak DD otworzy oczy to rzucam tekstem "ooo już nie śpisz? super, to weź ją zabaw troszkę bo mamusia musi jeszcze troszkę pospać" :-D:rofl2: Jezu jak ja kocham mojego synka dużego, pomocnego. Ciekawe ile czasu jeszcze da mi się tak niecnie wykorzystywać hihi.

O Ty niedobra kobieto;) Ja robię tak z małżem;))
Kiedyś jak Adaśko będzie ten starszy też będzie to przerabiał;p

Melodie to słabo coś rozmawiałaś z mundurowymi...u mnie przyjechali nawet na kupy psie, ale ja wredna i wyszczekana to może nie chcieli mieć kłopotów hihi;-)

Żartujesz? Ja kompletnie nie radzę sobie z załatwianiem takich spraw. Kiedyś dawałam sobie radę ale teraz chyba straciłam swój urok. :)

Hej, ja znow na chwilke wpadam po dluszym czsie... Tak sobie podczytuje Was czasem, ale jakos sie w rozmowe wkrecic nie moge :-) Nie w temacie jestem niestety i ciezko ;-):-)

Co Ty powiesz;p Ja tez czasami zastanawiam się o czym piszą:) Ale to chyba norma. One są tu duuuużo dłużej niż my ;d

Ana79 to pozwolisz że Ja Wam przekaże wieści od Martyny

Uploaded with ImageShack.us
Czesc, jestem Roksana, urodzilam sie o 11.10, 3750g, 56cm.

O rady! Super:)) Jeżeli ma ktoś z nią kontakt proszę przekazać ode mnie gratulacje
.

Martynko - ogromne gratulacje! Witamy na świecie majowa Roksanko!

bukiet2.jpg

no super !!!!!!!!!!!!!!!
juz obdzwonilam cioteczki

GRTATULACJE DLA DZIELNEJ MAMUSI!!!!!!!!!!!!!!

geddes.jpg

Ostatnia edycja:
reklama
Boshe nareszcie działam!!!! i to widzę w samą porę, Martyna - ogromne gratulacje!!!!!!!!

Gosia - nareszcie jesteś!!!!!

na razie nic nie czytam, wieczorem jak się dosiądę to do północy pewnie będę buszować po necie!!

Do góry