reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

kobiety brylanty z Trójmiasta ; ))

babeczki ja sobie też dokupuję dodatkowe godziny, bo wiem że po 3 tyg. przerwy będzie inaczej lypa :)
miałam do pierwszego terminu podejść lightowo ale chyba za bardzo mi zależy:)

Karolla u nas problemy z kupkami pojawiły się dopiero jak zaczęłam podawać Julci marchewkę albo kleik ryżowy na początku 6 m-sca podczas rozszerzania diety. W Twoim przypadku podejrzewam może zbyt małą ilość płynów ? choć jeśli karmisz piersią to powinno wystarczyć, tylko staraj się może częściej przystawiać maleńką, w końcu teraz zrobiło się cieplej i może dzidzia potrzebuje więcej pić?

reklama
Karolla - jeszcze w sprawie kupek, to z czasem dziecko zaczyna robić ich mniej. Pamiętam, że Maja miała taki okres, że robiła jedną na 2-3 dni. Potem to się jeszcze parę razy zmieniało, ale czytałam, że normą jest zarówno kilka kupek na dzień, jak i jedna kupka na parę dni. No, ale jak się mała męczy, to może to jednak zaparcie. Jakby już mogła jeść coś poza cycem to byłoby łatwiej, bo mogłabyś podać coś rozluźniającego, a tak, to może są jakieś herbatki działają rozluźniająco?

Koleżanka doradziła mi bym dała małej ciut startego jabłuszka to ponoć pomaga w zaparciach zobaczymy jak nam ta nocka minie jak bedzie znowu płacz
to ide do pediatry nie ma co ! Olcia zjadła 2 małe łyżeczki jabłuszka gerbera zobaczę czy to coś pomoże co do picia to ja piję ogromne ilości, wody, bawarki,
herbatki hipp na karmienie, mała je co 2-3 godz i to tak że jej po brodzie leci nie wiem jaka może być przyczyna zaparć!

e_mama jeśli chodzi o prawko to bedzie dobrze trzymam kciuki !

karolla - dopiero co my sie pytalysmy o sposoby na kolki i kupki - a teraz ty masz problemy ... nigdy nie wiadomo kogo i kedy trafi ... a z iloscia kupek to ikipi ma racje - szczegolnie przy karmirniu piersia kazda ilosc jest norma ... gorzej jak dziecko sie meczy ... daj znac jak sie poprawi :)

Karolla wiesz co, ja w takich sytuacjach jeszcze robiłam tak, że sama piłam herbatkę z kopru włoskiego Hippa albo herbatkę na trawienia Hippa i potem dawałam cyca, czasem jak wypiłam za dużo tej herbatki to młoda miała aż takie pieniste kupki. Może to jest sposób na zaparcie? A jeśli chodzi o czopki glicerynowe to ja bym się nie bała tego, że to dziecku zaszkodzi.
Ja przez pewien moment tez musiałam tak pomagać mojej małej i czasem robiłam to naoliwionym termometrem a czasem wkładałam jej czopek. Wiadomo, że wszystko w nadmiarze może zaszkodzić, ale jak się bobek bardzo męczy to lepiej mu chyba pomóc czopkiem niż czekać żeby pękł ;D(przynajmniej moja tak się napinała, że myślałam, że mi dziecię pęknie na 100 części 8) :p)

ja sobie przypominam, że Mikołaj też miał taki okres.... pomagałąm mu wtedy masażami i też piłam koper.....

gdzieś na niemowlakah jest taki wątek... ale nie mogę go znaleźć...

dynia też bardzo ładnie rozluźnia... polecam....

Ale się ruch zrobił,fajnie :)

Karolla no właśnie chciałam napisać to co dziewczyny.Jak karmisz piersią to sama się napij herbatki z kopru( jak piłam taką z herbapolu) albo zjedz kilka śliwek suszonych.W końcu to i tak do małej też trafi ;)

No tak tylko faktycznie gdzieś nam kilka forumowiczek zaginęło :( Agula,Damayanti,Ewa,nawet Keterek ostatnio ucichła.Odzywać sie moje drogie panie!!!

Słuchajcie a może by tak jakieś spotkanko ??? W końcu już wiosnę mamy!!!

A jestem jestem Olunia ;D

No pieknie sie panie rozpisalyscie  ;D

a+t+? moje najszczersze gratulacje!!! Jednak zdecydowalas sie na Kliniczna? I co chyba nie zalujesz?

Karolla moj Mateusz tez w pewnym momencie zaczal robic kupki raz na 2-3 dni. Ja strasznie panikowalam, cudowalam, bo tez mi sie wydawalo, ze biedak sie meczy... Kojarzylam to raczej z przejsciem na mieszanke, ale z tego co wiem, to karmisz piersia. Jedno jest pewne: uklad pokarmowy staje sie coraz bardziej dojrzaly, moze mala tak dobrze przyswaja Twoje mleczko, ze nie potrzebuje czesciej kupkac? Hmmmmm... popytaj lekarza, ale moim zdaniem nie powinnas sie niczym martwic!

Agnes.kol rozumiem Twoje niepokoje zwiazane z powrotem do pracy, ale nie bedzie tak zle jak to sobie teraz wyobrazasz! Kwestia tygodnia, moze dwoch i bedzie ok! A z kim zostawisz malutka?

A na kolki Matiemu najbardziej pomagal Esputicon, przeszlismy tez przez Infacol, Plantex... Na szczescie kolka mija ok. 3-4 miesiaca.

No buziaki! Maz mnie ciagnie do wyrka  ;) ::)

Ale dziś szaro, buro, ponuro i zimno. Buuu :( :( :(

dawidowa pisze:
Słuchajcie a może by tak jakieś spotkanko ??? W końcu już wiosnę mamy!!!

Tak, tak. Ja jestem jak najbardziej za. Bo potem to przyjdą wakacje, wszystkie się porozjeżdżamy i będzie ciężko się zebrać. To co Ola proponujesz?

reklama
to może ja zaproponuję: Park Oliwski.... uwielbiam tam chodzić... ale jak będzie ciepło i dopiero od przyszłego tygodnia, żebyśmy też tam się pokazali... jak narazie kurowania się ciąg dalszy :(

Do góry