reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kobiety brylanty z Trójmiasta ; ))

aloha trojmiejskie koleżanki  8)

melduję się super przeziębiona po weekendowych atrakcjach nad jeziorem Mausz :)
za ciepłe dirnki były chiba hehe  :laugh:

egzamino na PJ mam dopiero 8 czerwca, siet, siet, siet ! do tego czasu zapewne zdążę wszystko zapomnieć z jazdy...

Jak miło, że dołączyły do nas rozdwojone brzuchatki :) jeszcze Fumico została chyba z brzusiem?

a+t+ dla Was szczególne gratulacje, bardzo się cieszę, że wszystko zakończyło się pomyślnie i że masz przy swoim boku zdrową córcię.

aruna a za Ciebie będziemy teraz  tutaj wszystkie trzymać kciuki ! :) Jesteś naszym rodzynkiem :) Mam nadzieję, że pozwolisz nam razem z Tobą cieszyć się Twoją ciążą  :laugh: Jeszcze raz serdeczne gratulacje :)
Napisz może, z której części Gdańska do nas zaglądasz ?:)

Dzidziole przepiękne, silne (Emih masz prawdziwą siłaczkę w domu  :)), samodzielne, ach ach ach  :laugh: :laugh: :laugh:

reklama
Basiu najważniejsze wg mnie jest żebyś wzięła ze sobą duuuuuuużo picia dla Amelki, jakieś chrupki, koniecznie zasłonki na szyby w samochodzie. Jeśli będzie upał to musisz ubrać Amelkę lekko bo inaczej Ci się zapoci, zresztą i tak od tych fotelików samochodowych maluchy się strasznie pocą.
Przygotuj jakąś podusię do podkładania pod główkę, bo jak mała zaśnie to raczej główka będzie jej leciała na jedną stronę.
Koniecznie krem z fitrem na buziaka.
Ja miałam podkłady do przewijania i przewijałam młodą w samochodzie, wolałam niż na stacjach benzynowych i było zwyczajnie szybciej.
A do jedzenia miałam żarełko w słoiczkach i dawałam Julci bez podgrzewania, bo i tak było bardzo gorąco.
Miałam w termosie 2 butelki z przegotowaną wodą, jedną do mleczka a drugą do soczku. Mieszankę robiłam tuż przed podaniem.
Weź kilka różnych zabawek, żeby czymś zająć Amlekę jak nie będzie spała. U nas sprawdził się gryzak, grzechota, Staś.

No i wiooooooooooooo w drogę :):):):)

Hejka mamuski :)
a+t+? ogromne gratuacje :D :D namęczyłaś sie bidulko, ale było warto ;) córeczka śliczna :D co do kolek to ci niedoradzę, bo Weronika niemiała kolek, ale dziewczyny własnie polecją sab Simpex ;)
aruna witamy na forum :D no jesteś jedyna brzuchatką ;) ale chyba jest jeszcze taki wątek "brzuchatki z trójmiasta" i tam pewnie jest ich więcej jak tu ;) ale u nas jest fajniej ;D
e_mama to super, że wypad sie udał :p no egzamin troche daleko, ale może wykup sobie z 2 godziny jazdy przed samym egzaminm i bedzie git ;)

Wogóle to 22 maja, czyli za tydzien wracam do pracy i chyba wpdne w doła :( :( kurcze niewiem jak mam zostawic swoja kruszynkę, chyba sie zapłaczę :( :( buuuuuuuu

a+t+? zapytaj koniecznie lekarza o te kolki bo moja koleżanka meczyła sie - a jeszcze bardziej jej córcia a kolkami przez 3 miesiace i okazało się ze dziecko
nie toleruje pokarmu mamy nie wiem dokładnei co to było, dostała recepte na mleko z apteki i po nim ponoć wsio ok ale mam nadzieje że u was to będą tylko
kolki no niestety trzeba to przetrwac mojej Olci pomagały też kapiele w cieplejszej wodzie łagodziły ból !

ja przez te kolki i dodatkowow wysypke na buzi staram sie ograniczac to co jem - ale idzie mi ciezko bo mma zachcianki takie ze hoho - a w ciazy nie mialam - teraz sobie nadrabiam :)

basia - my jak wyjezdzalismy z malym do krakowa (byl troszke starszy niz twoje dziecie) to przede wszystkim jechalismy na noc - tzn wyjechalismy bardzo poznym popoludniem ale duza wiekszosc trasy to byla noc - michal sobie usnal i nie bylo problemu :) poza tym uwazam rady e_mamy za bardzo trafne ;D

A ja mam pytanie do dziewczyn które mają starsze dzieci czy u was też wystąpiła sytuacja jak u mnie moja córcia robiła
codziennie kupki 3-4 razy i było wszystko ok a od paru dni robi 1-2 dziennie i się męczy strasznie przed tym, płacze pręży nóżki
a jest cały czas na mleku z cyca nic nowego nie zjadłam, możliwe ze jest to po szczepieniu hexą które sie odbyło w piatek czy to mogło
miec wpływ na kupkowanie? Dotychczas dziecko w nocy budziło sie tylko na jedzonko 1-2 razy w ciągu nocy a od piatku mam w nocy
straszny płacz wynikający z bólu brzuszka :( dopiero po masowaniu, dociskaniu nóżek i plantexsie jest lepiej nie wiem co robić ???

E-mama, Idzia, dzieki za rady. Wyjeżdżamy dopiero za 2,5 miesiąca, ale ja juz nie mogę się doczekać i zastanawiam się jak będzie wyglądać podróż z dzieckiem. Idzia, my właśnie chcemy tak wyjechać, żeby większość trasy była w nocy i mam nadzieję, że Amelka będzie spała.
Zasłonki na szyby w samochodzie zakupiłam, bo tej pory nie miałam, ale ostatnio słoneczko coraz bardziej świeci i małej przeszkadza. A na tak długą trasę, to już na pewno są niezbędne. Zabawki też na pewno wezmę.
Edyta, a co to jest Staś?

Karolla, a nie ma twoja mała zaparcia?

Aha, Edyta, ja też czekałam trochę na egzamin i dzien przed egzaminem wykupiłam dodatkowe godziny jazdy, żeby sobie wszystko przypomnieć i nabrać pewności. Mi to bardzo pomogło.

_Basia pisze:
Karolla, a nie ma twoja mała zaparcia?
no właśnie czytam o zaparciach na całym babyboom możliwe że to właśnie to kupiłam dzisiaj infacol na wzdęcia nie wiem czy pomoże małej
kurcze jeszcze w piątek miałyśmy wizyte u pediatry i było wsio ok waga ładna itp a od piątku zaczely sie problemy z kupką teraz dziecko mi zasnęło bo w
ciagu dnia spać tez nie chce bo ją brzusio męczy niby bączki puszcza ale czemu tak mało kupki robi? Ostatnia była dzisiaj o 8.00 rano normalna luźna i żółciutka
wiec tak naprawde nie wiem czy to zaparcia niedy nie miałam z nimi do czynienia wiec nie wiem !! Co możecie mi poradzić? Pomoć lepiej czopków nie dawac
bo dziecko sie może przyzwyczaić do nich .... Jeśli macie jakies rady bede wdzieczna!

Agnes.kol - nie martw się powrotem do pracy. Najtrudniejszy jest właśnie ten okres przed powrotem, jak sobie myślisz, że takiego malucha trzeba zostawić itp. Ale jak już wrócisz i wciągniesz się na nowo w pracę, to wszystko się poukłada :) Bardzo dużo dziewczyn wraca do pracy w tym okresie i dzieci bardzo dobrze to znoszą. Na pewno dziecko parę miesięcy starsze trudniej zniosłoby taką zmianę, więc głowa do góry, za parę tygodni przekonasz się, że nie jest źle ;D
Karolla - widzę, że Twoja córcia rośnie jak na drożdzach, 3,5 miesiąca i prawie 8kg, no, no, niezły wynik ;D

reklama
ikpi oj rośnie rośnie ale i wagę wyjściową miała piękną bo 4230 gram przy urodzeniu ;D

Jakie słodkie zdjecie masz w podpisie cudne !!!! ::)

Do góry