Aniu, najgorsze co mnie wkurza w tych szpitalach, to że cię traktują z buta do czasu, aż ty ich zaczniesz tak traktować. Jak ty zaczynasz do nich z buta, to nagle się na wszystko znajduje i czas i ochota, i problemy znikają... jakby nie można było uprzejmie i po ludzku...
Ale już niedługo...
Andziaa - 3D niekoniecznie, tak naprawdę trzeba zrobić porządne USG dopplerowskie, około 28-30 tygodnia (w ostatnich latach zalecenia się zmieniły, kiedyś było to ok. 20 tyg. ciąży). Żeby obejrzeć serduszko dokładnie, przepływy, zastawki jak działają. A 3D to bajer, symulacja komputerowa obrazu normalnego. Ogólnie miejsca gdzie robią 3D mają zwykle na tyle nowe aparaty do USG, że zrobią takie diagnostyczne USG dopplerowskie bez problemu.
Ja robiłam u Preissa we Wrzeszczu, ale ogólnie nie podobało mi się bo gburowaty jakiś był i 1,5 godziny obsuwy miał w dodatku, teraz pójdę gdzie indziej, ale na razie nie wiem gdzie
Może ty pójdziesz wcześniej i mi polecisz jakieś fajne miejsce.
A jak chcesz sobie nakręcić trójwymiarowy filmik dla potomności - to w Invictie mają 4D i kręcą ładne filmiki. Ale te to w 34 tygodniu najładniej wychodzą