reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

kobiety brylanty z Trójmiasta ; ))

reklama
wszystki macie racje...nic więcej nie napiszę, bo szkoda słów...:wściekła/y::wściekła/y:aniu bądź silna. i tzrymaj się dzielnie:tak:

małgosiunia:witam serdecznie

Aniu, najgorsze co mnie wkurza w tych szpitalach, to że cię traktują z buta do czasu, aż ty ich zaczniesz tak traktować. Jak ty zaczynasz do nich z buta, to nagle się na wszystko znajduje i czas i ochota, i problemy znikają... jakby nie można było uprzejmie i po ludzku...
Ale już niedługo...

Andziaa - 3D niekoniecznie, tak naprawdę trzeba zrobić porządne USG dopplerowskie, około 28-30 tygodnia (w ostatnich latach zalecenia się zmieniły, kiedyś było to ok. 20 tyg. ciąży). Żeby obejrzeć serduszko dokładnie, przepływy, zastawki jak działają. A 3D to bajer, symulacja komputerowa obrazu normalnego. Ogólnie miejsca gdzie robią 3D mają zwykle na tyle nowe aparaty do USG, że zrobią takie diagnostyczne USG dopplerowskie bez problemu.
Ja robiłam u Preissa we Wrzeszczu, ale ogólnie nie podobało mi się bo gburowaty jakiś był i 1,5 godziny obsuwy miał w dodatku, teraz pójdę gdzie indziej, ale na razie nie wiem gdzie ;) Może ty pójdziesz wcześniej i mi polecisz jakieś fajne miejsce.
A jak chcesz sobie nakręcić trójwymiarowy filmik dla potomności - to w Invictie mają 4D i kręcą ładne filmiki. Ale te to w 34 tygodniu najładniej wychodzą :)

Witajcie, dziś ciężki dzień przede mną, mam do zrobienia wielkie zakupy dla moich budowlańców, a potem napisać i złożyć wniosek o leczenie mojego taty, chciałam Was prosić o trzymanie kciuków żebym wszystko tak dobrze opisała żeby wzięli mojego tatę na leczenie, z góry bardzo wielkie dzięki.
Pa

Dzien dobry :-)
gosiaczek bardzo mocno trzymam kciuki, by wszystko sie pomyslnie udalo! Przedstaw tej kobiecie dokladnie Wasza sytuacje... mam nadzieje ze zdecyduja sie na przymusowe leczenie dla Twojego taty.

kasia_z dziekuje za info. Caly czas mysle o tym badaniu, ale waham sie... moj lekarz nie ma takich mozliwosci sprzetowych, a z kolei bardzo mu ufam i jakos boje sie ze jak pojde do innego lekarza, lekarz jak to lekarz moze powiedziec cos innego niz moj i narobie sobie tylko metliku w glowie... tak wiec coraz bardziej dochodze do wniosku ze odpuszcze sobie ten cud techniki jakim jest usg3d/4d :-) mam nadzieje ze az tak wiele nie strace :-)

Cześć dziewczyny:-)
Martka no właśnie zapomniałaś hihi
Ivi w Przywidzu mieszkam od zawsze:-) I nie zamierzam sie wyprowadzać:-)
Andzia no to był mój wiek do niedawna bo 28 stycznia skończyłam 22 lata:-) A wiem gdzie jest Liniewo znam z tamtąd jednego chłopaka Rafał ma na imię:-) Jak będziesz jechała do rodziców to zapraszam:-)
A ktoś jest jeszcze z Przywidza oprócz mnie??
Tak mam 2 synów Michaś starszy i Wojtuś młodszy:-) Męża mam też jest o 5 lat starszy ode mnie. WildWild u was duża różnica wieku:-) Ale przecież to nie jest ważne:-) Cieszę się że już niedługo będziesz miała swoją dzidzię przy sobie:-)
Wszystkim dziękuję za miłe przywitanie:-)

cześć babeczki!!!!!!!!!!!!!!!!!
Małgosiunia witaj:-):tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:
gosiaczek trzymam kciuki moooooooocnoooooooooooooo!!!!!!!!!!!
wild wind dzisiaj wielki dzień i Antoś wraca do domku:-):-):-):-):-):tak::tak::tak::tak:
Ale wieje dzisiaj u nas:-:)-:)-:)-(, Krzysiek pojechał do pracy i tak mi dziwnie bo cały tydzień był w domu i pusto tak teraz:-:)-:)-:)-(
miłego dnia!!!!!!!!!!!!!!!

małgosiunia:a ja po 15 maja będę już miała 23 lata;-)i też mam męza 5 lat starszego:-D
gosiaczek:trzymam za Ciebie kciuki, bądź dobrej myśli i nie daj się w razie czego zbyć...miłego dzionka Ci życzę

no a mój mężuś właśnie dzwonił, bo wraca z rita z akademii i mówił, że za 1 miesiąc bedzie decyzja co do eku...albo zostawią i dawkę zmniejszą, albo wyeliminują....sądny dzień.trzeba będzie b. uważać...ale zobaczymy jak to będzie.
wildwind:do boju dziewczyno, do boju, wywróć im tam wszystko do góry nogaMI:tak::tak::-DPOWODZENIA.
a całej reszcie miłego dnia życzę:happy2: uciekam kawkę wypić i obiad robić-dziś calzone z sosem pomidorowym i mięsem mielonym z oliwkami...niam:happy2:

Mama w boju no to super widzę że sporo jest młodych mamusiek:-) U nas też straszny wiatr wieje:-( Strach nosa wyściubić z domkua ale będe musiała bo nawet nie mam za bardzo co jeść:-( jak sobie pomyśłę ze mam dzieciaki szykować to mi się odechciewa....

reklama
małgosiunia: jak sobie radzisz z wychodzeniem jak jesteś sama??bo ja pomimo tego, że mam wózek na 2 dzieci, to mam problem, żeby wyjść bo w kamienicy na 1 piętrze mieszkam...:-(też masz podwójny wózek??

Do góry