reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

kobiety brylanty z Trójmiasta ; ))

moj michas zawsze uwielbial kapanie - wiec niestety e_mamo - nic nie pomoge :( zycze jedynie cierpliwosci bo na zabawki to chyba jeszcze za wczesnie;
a do tego - od pierwszego dnia w domu kapaniem zajmuje sie moj maz :)
stwierdzil ze skoro polozna w szpitalu wykapala go pod zlewem na jednej rece - to on w domu w lepszych warunkach tez da rade - i tak juz zostalo do dzis (poza wyjatkami gdy nie ma meza w domu ) ;)

reklama
witamy polslonecznie :laugh:
no na spacerek dzis koniecznie, dobrze ze wiaterek ustal to spokojnie mozna isc i te slonko co chwile wygladajace, az milej sie zrobilo :D.
co do kg to w sumie sie nie lamie az tak bardzo bo przed ciaza mialam niedowage z 10kg, takze jak zgubie jeszcze 14kg to bedzie akurat :laugh:, no ale jak mi sie uda wrocic do swojej to bede happy ;D chociaz moj chlopak to woli mnie taka jak teraz jestem, ale ja uwazam ze te udka i posladki to mam za wielkie hihi ;D. a rozstepy nawiedzily mnie w 8 miesiacu, caly czas sie kremowalam i bylam happy ze nie mam, a tu nagle pod koniec hop i wylazly medy jedne :p. no ale teraz stosuje piling i szorstka myjke, a dodatkowo moge wam polecic serum na rozstepy MUSTELA. koszt jest spory ok. 100zl, ale jesli mozna sobie pozwolic to polecam, bardzo ladnie wybiela i nic nie widac. u mojej kolezanki rewelacyjnie pomoglo, ja czekam na pieniazki z zusu i dopiero sobie pozwole :laugh:.
agula dzieki za nazwe skorzystam chetnie moze akurat pomoze. Wczoraj zastosowalam kropelki esputicon no jak na razie nie widac poprawy, no ale podobno nie odrazu dziala. ale mam nadzieje ze sie polepszy.
Ewka masaz brzuszka nie ustaje :), zasypia na moim lub taty brzuszku masowana po pleckach, tak nam polecila polozna i skutkowalo pare dni, teraz nawet na naszych brzuszkach sie wierci kreci i nie moze zasnac :(. wlasnie tata probuje nawet mruczec kolysanki zacza ;D.
e_mamo mialam ten sam problem z kapiela na poczatku zaraz po wyjsciu ze szpitala. ja akurat karmie przed kapiela, caly czas do niej gadam jak ja myje, a dodatkowo jak myje np glowke to malym reczniczkiem przykrywam jej brzuszek zeby cieplo nie uciekalo, tak samo jak nozki myje to tez brzuszek zasloniety. pilnuje tego zeby za bardzo cialo sie nie wychladzalo bo wtedy najbardziej nam plakala. teraz jest spokojna i rozglada sie przy kapieli :laugh:. ale jesli boi sie wody twoja Julcia to moze sprobuj ja oswoic i przed kapiela wez zmoczona ciepla myjke i najpierw przygotuj jej cialko do kapieli (tak doradzala nam znajoma), podobno dzieci sie wtedy oswajaja z woda, ale nie stosowalam tego wiec nie wiem czy dziala.
matko rozpisalam sie jak nigdy ;D
pozdrowka lecimy na spacerek niunia usnela ;D

Dzwieczyny, pilnie potrzenuje telefon do dobrego ortopedy z usg.. Na Miszewskiego odpada, bo dlugo sie czeka, a dzis... zaspalysmy... HELP.

Hello babeczki!
W koncu pogoda jakoś się wyklarowała, mam nadzieję, ze weekendzik będzie ładny to spędzimy go na działce.

Agula niestety Ci nie pomogę, bo nie znam ortopedów w Gdańsku ;)

e_mamo trudno mi cokolwiek Ci doradzić, chociaż na początku mój Kubulek też nie lubił się kąpać, to teraz śmieje się i widać, że mu się podoba, a najbardziej jak mamusię całą zachlapię. Ja zawsze podkarmiam go do kąpieli, bo wiadomo że obojętnie jak będie przyjemna kąpiel, to jeżeli dziecko jest głodne to i tak będzie płakać.

Patis pewnie twoja malutka ma taki urok, niektóre dzieci tak mają że obojętnie co robisz kolka i tak doskwiera. Nas akurat ten problem ominął , za co jestem wdzięczna opatrzności. A jem już wszystko, nawet cebulkęi kapustkę.

Kurcze we wtorek miałam zaplanowany wyjazd na jarmark, ale dowiedziałam się dzisiaj, że we wtorek jest pogrzeb mojego kolegi. MIał wypadek samochodowy. Najbardziej mi żal jego byłej dziewczyny, z którą ma 5 letnią córeczkę, oraz jego nowej żony która jest w 1 miesiącu ciąży. Tragedia. W takich momentach człowiek nie wie jak się zachowac, co powiedzieć. [*]

Zmykam robić obiadek - pozdrawiam serdecznie

Witam :-)

Chciałam się pochwalić, że tydzień temu zostałam mamusią :-) Majeczka przyszła na świat w poniedziałek 8 sierpnia o 9.24. Wszystko potoczyło się szybciutko, bo do terminu było jeszcze prawie 20 dni, a tu taka niespodzianka :laugh: Ze względu na położenie pośladkowe poród odbył się przez cc, więc trwał krótko i przebiegł bez komplikacji :-) Teraz obie oraz tatuś czujemy się bardzo dobrze :-)

Pozdrawiam - szczęśliwa mamusia

Ikpi, seredczne gratulacje!
Napisz coś więcej o imieniczce mojej córeczki :)

Tak tak spotkanko!  :laugh:

Widzę, że nici z telefonu do ortopedy  :mad: no trudno, poczekam i będę miała nadzieję, że mała nie ma żadnej dysplazji czy czegoś...
Za to ma nowe uczulenie.. kurna.. Nie mogę chyba kawki mlekiem zalewać (a tak lubię..) Cóź.. Siła wyższa..
Mam za to niezłą zagwostkę odnośnie dawania cycusia "na wszystko": jak nie można uspokoić - cycuś, jak uderzy się w nos i płacze - cycuś, nie chce spać - cycuś.. Nic innego nie działa.. Nie wiem, czy to taka nagła potrzeba bliskości cycusia (nie mnie całej, bo na przytulanie na rękach tez nie działa), czy co.. Troszkę się boję, że tak jej zostanie i będzie małą histeryczką, a ja nie będę mogła pójśc siku bez niej uwieszonej u spódnicy. A może takie ma właśnie teraz potrzeby i jak je zaspokoi to nauczy się innych sposobów na uspokojenie, zasypianie itp?? kiedyś... o o tym sądzicie?

Słuchajcie moje panie...gdzie w Gdyni można w miarę szybko zrobić USG bioderek? Byłyśmy zapisane w Gdańsku na Wałową ale był remoncik, potem przeprowadzka do odnowionego mieszkania i kolejka nam przepadła. W Gdyni nie jestem kompletnie zorientowana pod względem ośrodków zdrowia i nie orientuję się co, gdzie i za ile. Wiecie może ile tak w ogóle kosztuje takie USG?

reklama
Do góry