Ciężko mi sobie wyobrazić jak wygląda rzeczona roleta ... proponuję w każdym razie przy schowanej rolecie - to co wystaje z okna (puszka?) niech będzie w kolorze elewacji, a prowadnice w kolorze okien (lub zblizonym). Możecie sobie zrobić fotę takiego okna z roletą (pewnie na stronie producenta) i pokolorować w photoshopie lub jakimś podobnym programie próbując te kolory dostępne.
Dla mnie dach i okna i drzwi są w cieplym brązie i trzymałabym się raczej ciepłych tonacji - czyli elewacja bardziej w ecru niż beżu. Wg mnie jak beż to taki złotawy, bo zimny sie będzie gryzł. A rolety bym zrobiła jakąś taką terakotę:
Wtedy elewację jakąś taką:
tylko rozbieloną może bardziej
(wklej sobie na biały bo na tym żółtym tle to jak różowaty wygląda, w każdym razie jakąś kremową, ecru)
ja bym w ogóle leciała w taki kolor
(ale podejrzewam że muchy was obsiądą... )
do okien w ciepłym brązie:
a jak wolicie w odcienach beżowych to możecie strzelać takie zestawienia:
Ale mi się wydaje że to za ponuro trochę no i nie wiem, jaki macie odcień tego brązu, bo to raczej do takiego zimnego odcienia pasuje...
My mamy w mieszkaniu w środku taki zestawik:
(salon)
(korytarz)
(kuchnia)
i drzwi:
Bardzo się baliśmy takich żywych kolorków a wyglądają naprawdę rewelacyjnie.
Dla mnie dach i okna i drzwi są w cieplym brązie i trzymałabym się raczej ciepłych tonacji - czyli elewacja bardziej w ecru niż beżu. Wg mnie jak beż to taki złotawy, bo zimny sie będzie gryzł. A rolety bym zrobiła jakąś taką terakotę:
Wtedy elewację jakąś taką:
(wklej sobie na biały bo na tym żółtym tle to jak różowaty wygląda, w każdym razie jakąś kremową, ecru)
ja bym w ogóle leciała w taki kolor
do okien w ciepłym brązie:
a jak wolicie w odcienach beżowych to możecie strzelać takie zestawienia:
Ale mi się wydaje że to za ponuro trochę no i nie wiem, jaki macie odcień tego brązu, bo to raczej do takiego zimnego odcienia pasuje...
My mamy w mieszkaniu w środku taki zestawik:
i drzwi:
Bardzo się baliśmy takich żywych kolorków a wyglądają naprawdę rewelacyjnie.