reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

kobiety brylanty z Trójmiasta ; ))

lepiej mi zycz cukru w normie:) bym sie nei budzila i nie ratowala Swojego zycia.. no i zycia maluszka..

ja tez juz ide sie polozyc..za duzo siedze przed komputerem

pozdrawiam

reklama
bedzie dobrze Aga :-)ja tak sobie was podczytuje co tutaj napisałyscie i odnosnie naszej nowej kolezanki ,to jak tak czytam 'gojenie krocza ,rozciagnięcie pochwy ,operacja azeby 'zmniejszyć '?:nerd:to jakbym czytała jakies sprawozdanie małolaty .Dziewczyno !czy dla ciebie naprawde nie ma znaczenia zeby dziecko urodziło sie zdrowe ?bo tak piszesz o tym kroczu czy pochwie jakby to była tragedia jakaś .daj se na luz i nie panikuj jak małoletnia,bo jakoś mało dojrzałe są te twoje wypowiedzi .No jasne po to jest to forum żeby laski ci pomogły ,ale troche zacznij sama wysuwac wnioski co dla ciebie jest wazne 'urodzenie ZA WSZELKA CENE zdrowego dziecka czy ładna hmmm... niedokocze zdania ...Bez obrazy to tylko moje zdanie ,ale dziewczyny juz pewnie wiedza ze jak cos mam to walę bez ogródek i pózniej sobie wyjasniamy .:zawstydzona/y:

Boszszsze locatio ty naprawde tak myślisz czy tylko jaja se robisz majac dylemat czy bedziesz szersza czy też nie ?ojjjjjjjj,coś mi tu nie pasuje w tych twoich wypowiedziach ,ale pozostawie to juz bez komentarza ,wynika tylko ze jesteś mało dojrzała kobietką skoro masz aż TAKIE problemy !

witam wszystkie mamusie :-)

dziekuje za wypowiedzi
jestem na 99% zdecydowana na cc a tak do konca uswiadomila mnie bratowa ktora rodzila sn ze znieczuleniem (zeby robi bez znieczulenia) to ze jej porod to trauma to nic ale duzym problemem dla niej jest to ze jest rozciagnieta po porodzie na tyle ze jest zdecydowana na operacje zwezania
ja wczesniej rowniez bylam zdecydowana sn ze znieczuleniem ale teraz wole cc po pierwsze wezmy pod uwage to ze duzo kobiet rodzi przez cc ze wskazan i wszystko jest ok przy porodzie sn rowniez moga zgazyc sie komplikacje np niedotlenienie...

dla mnie osobiscie wazne jest to czy bede szersza czy nie a wiadomo ze po porodzie nie bedzie tak jak przed a wiec i tak czeka mnie operacja zwezenia
po drugie moj maz mial wczesniej partnerki ktore rodzily i mowil ze jest roznica przy

wspolzyciu a wiem ze jezeli po porodzie sn bedzie cos nie tak to odcisnie to duzy wplyw na cale moje zycie
tak wiec przy cc beda korzysci zarowno dla dziecka jak i dla mnie

a po drugie jest u nie byc moze kilka wskazan ze wzgledu na ktore lepsza byla np mialam stierdzona astme ale nie mam teraz zadnych napadow i obym nie miala ale porod sn to duzy wysilek wiec to raczej bylobuy wskazanie

a odpowiedzcie szczerze jak jest w waszym przypadku jestescie szersze czy nie?

pozdrawiam goraco;-)

do wildwind nie nie mam gg al z tego co czytalam to ja tak jak ty jestem w gdansku sama:-( moje kochanie jezdzi i zalatwia swoje sprawy wiec prawie przez tydzien czekam na niego... a mielismy sie tu przeprowadzic by sobie razem odpoczac no ale niestety jest inaczej... moge podac ci maila locatio1@interia.pl ;-)

do anulka33 wiadomo ze zrobie wszystko by dziecko bylo zdrowe ale jezeli bierzemy pod uwage komplikacje to ryzyko jest w cc i sn dla ciebie twoj stan twojej cipki nie ma znaczenia ? dla mnie ma i jezeli mam jeszcze na cos wplyw by bylo wszystko ok to to zrobie bo jezeli bylo by cos nie tak to bedzie miec to wplyw na cale zycie dziecko relacje z partnerem a teraz sobie wyobraz ze z twoim dzieckiem jest cos nie tak i robia cc czy przez to jestes gorsza matka?

aż nie wiem co napisać:baffled::baffled::baffled:

locatio
poczekaj az Ci brzuchol urosnie i wtedy podejmij decyzje...moze przestaniesz myslec tylko o sobie.
ni obrażaj się, ale na razie nie myslisz racjonalnie, bo nie czujesz jeszcze dzidzi, jak poczujesz pierwsze kopniaki, czkawki, ruchy, to juz instykt Ci podpowie co jest ważniejsze.

poczytaj sobie trochę o cc i porodach naturalnych, o komplikacjach w obu przypadkach, bedziez miała swiadomosc na co sie decydujesz,,,,poza tym cesarka na zyczenie to raczej w prywatnych klinikach, i ostatnio tez nie do końca...w państwowym szpitalu nie ma co marzyć.

wracając do szerokosci po porodzie...to ja jakos nie spotkałam sie z nikim, kto by na t narzekał..może szwagierkę źle zszyli po prostu?????????.....

skonczmy z tym tematem, bo nie ma sensu....jestes w 6 tyg i jeszcze kupa czasu przed tobą....

znalazłam fajny tekst na temat cc

Co zrobić, kiedy jesteś okazem zdrowia, twoja ciąża przebiega rewelacyjnie, ale sama myśl o porodzie naturalnym cię przeraża? Teoretycznie masz prawo wyboru, ale żadnego lekarza nie możesz zmusić do wykonania cesarskiego cięcia bez wyraźnych wskazań. Pozostają odpłatne zabiegi w prywatnych klinikach za kilka tysięcy złotych. Zanim jednak zaczniesz odkładać na ten wydatek, przyznaj się sama przed sobą szczerze, dlaczego tak naprawdę chcesz tej operacji. Może twój problem da się rozwiązać inaczej. Na strach przed bólem lekarstwem może być znieczulenie zewnątrzoponowe. Na inne lęki może pomóc szkoła rodzenia, porada psychologa lub towarzystwo bliskiej osoby przy porodzie.

Pamiętaj, że cięcie cesarskie nie zawsze jest lepszym wyjściem. To raczej wyjście awaryjne. Jak mówi pewna wspaniała położna: "Gdyby Pan Bóg chciał, żebyśmy rodziły dzieci przez brzuchy, toby nam tam zamontował suwaki".
AMEN

miłej nocy babeczki:)

myjutro z rana jedziemy do Gdyni...

aż nie wiem co napisać:baffled::baffled::baffled:

locatio
poczekaj az Ci brzuchol urosnie i wtedy podejmij decyzje...moze przestaniesz myslec tylko o sobie.
ni obrażaj się, ale na razie nie myslisz racjonalnie, bo nie czujesz jeszcze dzidzi, jak poczujesz pierwsze kopniaki, czkawki, ruchy, to juz instykt Ci podpowie co jest ważniejsze.

poczytaj sobie trochę o cc i porodach naturalnych, o komplikacjach w obu przypadkach, bedziez miała swiadomosc na co sie decydujesz,,,,poza tym cesarka na zyczenie to raczej w prywatnych klinikach, i ostatnio tez nie do końca...w państwowym szpitalu nie ma co marzyć.

wracając do szerokosci po porodzie...to ja jakos nie spotkałam sie z nikim, kto by na t narzekał..może szwagierkę źle zszyli po prostu?????????.....

skonczmy z tym tematem, bo nie ma sensu....jestes w 6 tyg i jeszcze kupa czasu przed tobą....
NO I TO BY BYłO NA TYLE ,śWIETA RACJA MARTA !

wiecie co..wpadłam na pomysł...

najlepiej jakby babki co sie boja o zycie seksualne i wyglad po porodzie robiły cc w 6 mc ciązy i dzieciaka do inkubatora..nie bedzie problemu z rozszerzoną pochwą i rozstepami....oczywiscie zakaz karmienia piersią, żeby nie były pomarszczone i obwisłe...bo seks w czasie karmienia piersią może sie nie udac..piersi pobolewaja, leje sie mleko, nie mozna robic tego zwykle...;-)

bez urazy, nie chciałam popaść w takie skrajności, ale to jedyne co mi sie nasuwa po wypowiedziach locatio:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:..... nie neguje cc na żądanie, ale nie z takich powodów kurcze:baffled:

no to wyrzuciłam z siebie co chciałam, teraz spadam spać:tak::-D

Cześć Wam, chciałam się dziś tylko przywitać i zmykam na cały weekend do Anglii, wracamy w poniedziałek po południu.
Miłego weekendu Wam życzę.

Na temat postów Locatio się nie wypowiadam, pierwszą myślą która wpadła mi do głowy po przeczytaniu Jej pierwszego postu było że to chyba jakiś zbocz....., i chyba dalej tak mi się wydaje, sorry jeśli tak nie jest, ale jak dla mnie to chore podejście.
Pa

hallo, hallo , pamietacie mnie jeszcze ?
witam wszystkie panie - staram sie nadrobic watek ale prawie miesieczna nieobecnosc na forum swoje zrobila - za duzo tego ... ale widac ze sie nie nudzilyscie :)

abeja nie moge sie nadziwic ze Zuza juz taka duza :)
e_mama tez sie chyba niedawno reaktywowalas na watku :) masz sliczna coreczke - jaka ona juz spora :)
wild_wind trzymaj sie kobietko - jak sama twierdzisz juz niedlugo :) jeszcze kilka chwil i bedziecie szczesliwymi rodzicami :)
mama w boju widze ze synek daje Ci popalic ... u mie bylo to samo - michal wymagal ode mnie pelnego zaangazowania ... kamila potrafi zajac sie sama soba :) chyba trzeba to przeczekac ale jednoczesnie z tym walczyc ...
agnieszka a co tam u was ?
anulka zgadzam sie z Toba w sprawie nowej koleznaki - wlasnie zastanawialam sie jak ujac moje mysli - ale zrobilas to za mnie :) dzieki :)

a teraz sobie wyobraz ze z twoim dzieckiem jest cos nie tak i robia cc czy przez to jestes gorsza matka
locatio od samego poczatku wszystkie dziewczyny sa zgodne co do jednego - ze CC w razie komplikacji jest nieodzowne - wiec nie wyskakuj z takimi tekstami ... mysle ze powinnas zastanowic sie nad soba ...

martka spoznione zyczenia dla Michalinki z okazji 2 urodzin :)
gosiaczek zycze udanego weekendu

postaram sie teraz czesciej zaglaac :) zycze milego dnia

reklama
witajcie...co za paskudny dzionek dziś:-(
mnie juz od rana głowa boli, jakby z ołowiu była:wściekła/y::wściekła/y:
gosiaczek:miłej podróży Wam życzę i odpoczywajcie sobie...:-D:-Dmoże Wy będziecie mieć lepszą pogodę:-)
martka, ania, gosiaczek:..... a ja nie chciałam być brutalna:dry:bo gdyby to był ktoś z kim rozmawiam "en face", to raczej użyłabym ciężkij artylerii... macie święta rację w tym wszystkim, a mojemu mężowi podobała się, wypowiedź martki na temat "suwaka " na brzuchu:sorry2:ale tak właśnie z nim rozmawiałam o tym wszystkim i powiedział mi słuszną rzecz... że obydwojgu rodzicom musi zależeć na dobru dziecka... a nie na samej płuciowości. jesli chodzi o pochwę, to po to są nasze REWELACYJNE mięśnie Kegla:-p:-p:tak:

miłego dzionka kobiytki:-D

Do góry